Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΜΑΛΕΒΟΣ 1612 m. SOTA SV/PL-162 ΤΕΤΑΡΤΗ 17/09/2014





SV3GLI/P ON SV/PL-162 SOTA  ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ ΜΑΛΕΒΟΣ 1612m.
Εάν επιθυμήσεις τον Βόρειο Ταΰγετο και θέλεις μια κορυφή που να μπορείς την κάνεις γρήγορα και εύκολα μέσα στο ελατοδάσος, τότε η επιλογή είναι κορυφή Μαλεβός 1612m στον Βόρειο Ταΰγετο.

ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 
ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ 
Η κορυφή Μαλεβός βρίσκεται μετά το χωριό Γεωργίτσι στο νομό Λακωνίας. Μπορείς να πας από το μονοπάτι με διάρκεια πορείας 2 ώρες ή εναλλακτικά να πας μέχρι το πυροφυλάκιο και από εκεί κάνεις μια όμορφη πορεία μικρής διάρκειας έως την κορυφή. 

SV3GLI/P ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ SOTA ! INVERTED V 14 & 7 MHZ

Προτιμήσαμε να πάμε από το πυροφυλάκιο, εκεί αφήσαμε το αμάξι, πήραμε τα σακίδια και τον εξοπλισμό SOTA και φύγαμε για την κορυφή κάνοντας ταυτόχρονα και προπόνηση.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Σηκώσαμε την κεραία στο κολωνάκι, πρόκειται για μια νέα Inverted V, με ελάχιστο βάρος για τις συχνότητες 14 MHz και 7 MHz. Η κατασκευή της δεν έχει τελειώσει ως προς την δεύτερη συχνότητα, ευκαιρία να την δοκιμάσω για τους 14 MHz. Έγιναν αρκετά QSO με ευρωπαϊκούς σταθμούς με ικανοποιητικές αναφορές σημάτων. Μείναμε περισσότερο στην κορυφή να απολαύσουμε την θέα και να κολατσίσουμε ταυτόχρονα.

ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ 
Μαζέψαμε τον εξοπλισμό και κατηφορίσαμε προς το πυροφυλάκιο. Πιάσαμε την κουβέντα με τον Πυροφύλακα, ευτυχώς μας είπε φέτος την γλιτώσαμε δεν είχαμε μεγάλες φωτιές στην περιοχή. Μετά από λίγα λεπτά τον χαιρετίσαμε μπήκαμε στο αμάξι και φύγαμε για κάτω. Επιστρέφοντας κοντά στο χωριό Σκορτσινός σταματήσαμε να θαυμάσουμε τις Πηγές του Ευρώτα!

ΠΗΓΕΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΠΗΓΕΣ ΕΥΡΩΤΑ
ΧΗΝΕΣ 
Ήταν μια μικρή βόλτα αλλά μετά από τόσο καιρό μας έδωσε το έναυσμα που χρειαζόμασταν για τις επόμενες εξορμήσεις.