Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1559m. SV/PL-168 SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 05/01/2014

ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1559m. SV/PL-168 
Μετά από την χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα και την κατανάλωση αρκετών θερμίδων, ήρθε ώρα να πάρουμε τα πόδια μας για βουνό όπως έλεγε και ένας παλιός φίλος ορειβάτης, ο Γιάννης ( πάμε να κάψουμε το λίπος που πήραμε στις γιορτές) για αυτό χρειάζεται μικρή πορεία να μπούμε στους ρυθμούς μας. Η δοκιμασμένη συνταγή, ανάβαση στην Επάνω Χρέπα 1559 m.

ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ
Πρωί Κυριακής με αρκετό πάγο φτάσαμε μέχρι το Μοναστήρι. Ο ουρανός καταγάλανος ενώ στο οροπέδιο της Τρίπολης επικρατεί αιθαλομίχλη από την καύση ξύλου και πέλλετ. 

ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Ξεκινήσαμε την ανάβαση μας από την πηγή της Σωτηρίτσας, ανηφορίσαμε ευθεία επάνω Direct από το παλιό μονοπάτι, βγαίνοντας στην κορυφογραμμή συνεχίσαμε την πορεία μας μέσα από τις δολίνες και τα έλατα. Φτάσαμε στην τελική ράχη που μας οδηγεί στην κορυφή.
Η ανάβαση διήρκεσε 45 min. Το τοπίο ξέχιονο, τα πρώτα χιόνια στα βουνά έχουν λιώσει και οι εικόνες θυμίζουν άνοιξη.
ΑΓΝΑΝΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΤΟΠΙΟ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Στήνουμε την λ/4 κεραία για τους 24 μεγακύκλους. Συνολικά έγιναν 41 QSO σε 28 λεπτά. Ευχάριστη έκπληξη ο Ζαχαρίας SV3GLL από το Άστρος με πολύ δυνατό σήμα. Μετά συνέχισα με τα 2 Μέτρα στην συχνότητα 145.375 MHz. επετεύχθη συνομιλία Summit To Summit με τον Δημήτρη SV2BZM από την χιονισμένη κορυφή Γεροντόβραχος 2396 m. SV/ST-003 στον Παρνασσό. Από την Αθήνα ακούστηκε ο Γιώργος SV1JCO.
SV3GLI/P ON SV/PL-168 ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ
Τελείωσα με τις συνομιλίες, κολατσιό στην κορυφή αγναντεύοντας το Αρκαδικό πεδίο και τα γύρω βουνά. Επιστρέψαμε από την ίδια διαδρομή. Τώρα είμαστε πάλι σε φόρμα έτοιμοι για άλλες κορυφές.