Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ 1252m. SOTA SV/PL-129 ΣΑΒΒΑΤΟ 11/01/2014



ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ 1252 m. SV/PL-129
Τσεμπερού, καταφύγιο άγριας ζωής. Σίγουρα θα περιμένατε να δείτε ένα καταπράσινο τοπίο, γεμάτο πράσινο, με πουλάκια στα δέντρα και ζώα να κρύβονται στους θάμνους. Ξεχάστε το !

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ
Η σκληρή πραγματικότητα εντελώς διαφορετική, καμένο δάσος, άγονη περιοχή ξεχασμένη από όλους. Η πράσινη ενέργεια δεν θέλει τέτοια τοπία. Παντού ανεμογεννήτριες, οκτώ ήδη στον αριθμό και σιγά –σιγά θα ξεφυτρώνουν κι άλλες ανάμεσα τους. Δρόμοι ως την κορυφή από την εποχή του ’70 που στήθηκε η μεγάλη κεραία της ΕΡΤ. Νέοι δρόμοι στις πλαγιές για να περάσουν καλώδια. Σύντομα κοντά της σε ακτίνα λίγων χιλιόμετρων, το νέο Σκουπιδοεργοστάσιο με την τεράστια Χωματερή της Πελοποννήσου.

ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ 1252 m.  ΔΙΧΩΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ 2008
Απορώ, γιατί λέγεται καταφύγιο άγριας ζωής !
Στο βουνό πήγαμε για SOTA και η πραγματική εικόνα με θλίβει. Καλά μόνο μερικοί βλέπουν αυτό το αίσχος ;
Στόματα ερμητικά κλειστά, όλα στο βωμό του κέρδους και της μίζας.
Στην κορυφή του βουνού φτάσαμε το μεσημεράκι, με την βοήθεια του Γιάννη έστησα τον ιστό για να δοκιμάσω την νέα μου κεραία λ/4 για τους 24 MHz και τους 14 MHz.

SV3GLI/P ON SV/PL-129 ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ 1252 m.
Περικυκλωμένοι από τα σύννεφα με λίγο αέρα και αρκετό κρύο, έκανα 23 QSO σε 18 λεπτά. Ευχαρίστησα τους συναδέλφους και σταμάτησα. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της κεραίας.

Για ασύρματο χρησιμοποίησα το ALINCO DX-70 TH αναίσθητο στα παράσιτα όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Κοντά μας σε μικρή απόσταση βρίσκονται αρκετοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί αναμεταδότες με πολλά κιλοβάτ.


COLLINEAR FM
Λίγες φωτογραφίες μόνο, η ορατότητα είναι περιορισμένη, επιστροφή στην Τρίπολη γεμάτοι ενέργεια για τις επόμενες εξορμήσεις.

ΟΜΙΧΛΩΔΕΣ ΤΟΠΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ