Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

SV/PL – 162 ΜΑΛΕΒΟΣ 1612m. SUMMITS ON THE AIR ΚΥΡΙΑΚΗ 04/11/12

SV/PL-162 ΜΑΛΕΒΟΣ SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ
Δεν είμαστε πια για πολλά έξοδα με τέτοια κρίση που υπάρχει. Έτσι έχουμε πιάσει τις κοντινές κορυφές. Όπως λέει και ο Γιάννης, εκεί που βγάζει τον σκύλο για κατούρημα!

Κυριακή αντί για κυνήγι επιλέγουμε να πάμε στον Μαλεβό SV/PL – 162 στον βόρειο Ταΰγετο! Ρωτώ τον γαμπρό μου που είναι από εκείνα τα μέρη, θα βρούμε εύκολα την διαδρομή; Μου άπαντα θα το βρεις, ρωτά τους Γεωργιτσάνους ( κάτοικοι από το χωριό Γεωργίτσι) που είναι καλοί άνθρωποι!

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ
Χαλαρά λοιπόν ξεκινήσαμε από Τρίπολη για Μεγαλόπολη και στρίψαμε προς Πάπαρι μετά περάσαμε από το βουνό Τσεμπερού και κατηφορίσαμε προς το χωριό Σκορτσινού, περάσαμε από τις πήγες του Ευρώτα και διασχίσαμε τον υπό κατασκευή δρόμο Μεγαλόπολης Σπάρτης, περάσαμε από το χωριά Λογκανίκος, Αγόριανη και φτάσαμε στο Γεωργίτσι. Το τοπίο εναλλάσσεται από ελαιόδεντρα σε πουρνάρια.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΑΫΓΕΤΟΣ
Στην πλατεία του χωριού ρωτήσαμε πως θα πάμε στον Άγιο Παντελεήμονα. Όντως οι κάτοικοι πολύ φιλικοί μας είπαν ακριβώς την διαδρομή αλλά ακόμη και την χιλιομετρική απόσταση! Τους χαιρετίσαμε και συνεχίσαμε την ανάβαση προς Βόρειο Ταΰγετο. Οι καστανιές γεμάτες καστανά και έντονα χρώματα περιβάλουν την διαδρομή μας λίγο πιο πάνω συναντάς μόνο έλατα.
Βρήκαμε εύκολα την διασταύρωση για τον Άγιο Παντελεήμονα.


ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ  - ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
Από εδώ ξεκίνα χωματόδρομος πάμε λίγο πιο πάνω αλλά ο δρόμος έχει τα χάλια του. Φορτωνόμαστε τα σακίδια και με το GPS βρίσκουμε την κορυφή.


SV/PL-162 ΜΑΛΕΒΟΣ
Αμέσως στήνουμε την κεραία για τους 14 MΗΖ και την 3 στοιχείων YAGI για τους 145 MHz.

FISHING POLE ANTENNA VS ANTENNA TOWER !
Μόλις ανοίγω τον ασύρματο ακούω τον φίλο μου τον Ντίνο να ξεκίνα CQ CQ SOTA.. από την κορυφή Παράγκα στην Ζήρεια SV/PL–161. Καταφέρνουμε να επικοινωνήσουμε SUMMIT TO SUMMIT στους 14 MHz.
Συνολικά έγιναν 43 επαφές σε διάστημα μισής ώρας. Ενώ στα VHF έγινε μόνο μια επαφή με τον φίλο και συνάδελφο Κώστα SV1KYQ που βρισκόταν στην κορυφή SV/AT-007.


ΓΙΑΝΝΗΣ
Η θέα από αυτό το σημείο είναι μοναδική! βλέποντας την Καλαμάτα, την Σπάρτη, την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη. Σε αυτό το σημείο έχουν στήσει τις κεραίες τους οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Φυσικά δίκτυο ρευματοδότησης δεν έχουν και δουλεύουν με γεννήτριες και φωτοβολταϊκά.

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο αναμεταδότης R0 Ταϋγέτου SV3A 145.600 kHz με SHIFT - 600 kHz υπότονο T 88.5 kHz με 4 δίπολα αλλά σε χαμηλό ύψος. Ίσως εάν ήταν σε πυλώνα θα κάλυπτε μεγάλες αποστάσεις.

R0 ΤΑΫΓΕΤΟΥ
R0 ΤΑΫΓΕΤΟΥ SV3A ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Μας πήρε απόγευμα να επιστρέψουμε.