Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

SV/PL-135 ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ 1168m. SUMMITS ON THE AIR . ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11/2012

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑ ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ
Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως έχω αναφέρει στο διαδικτυακό ημερολόγιο μου. Από παντού γίνονται περικοπές και υπάρχει μεγαλύτερος προγραμματισμός κινήσεων ώστε να εξασφαλιστούν τα αναγκαία για την διαβίωση μας με τα λιγότερα έξοδα.
Έτσι έχουμε μεταβάλει το πρόγραμμα μας ανάλογα. Γύρω από την Τρίπολη υπάρχουν βουνά που σε ελάχιστο χρόνο μπορείς να τα προσεγγίσεις εύκολα δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και η μέρα είναι μικρότερη αρά συμφέρει και από τις δυο απόψεις.
SV/PL-135 ΠΙΚΕΡΝΙΩΤΙΚΑ ΒΟΥΝΑ
Επιλέχτηκαν τα Πικερνιώτικα βουνά, σε λιγότερο από μισή ώρα και αφού περάσαμε μέσα από το χωριό Πικέρνι αφήνοντας το αμάξι στο χωματόδρομο που διασταυρώνεται με το χωριό Σάγκα και το εξωκλήσι κάτω από το Όρος Λύρκειο.
SV/PL-135 - ΚΩΣΤΑΣ SV3GLI/P
Ανεβαίνοντας από εκεί σε 1 ώρα είσαι στην κορφή του βουνού περνώντας μέσα από πουρνάρι ( Ντούσκο ) όπως λέει ο Γιάννης που δεν ξεχνά την δραστηριότητα του κυνηγίου, μιας και είναι καλός κυνηγότοπος παίρνει και το όπλο του μαζί (καλώς) !
ΓΙΑΝΝΗΣ
Στήνω την κεραία των βραχέων με το Alinco DX-70 ΤΗ έχοντας πολύ αέρα αρχίζω τις επαφές SOTA, παρόλο που δεν έχει καλή διάδοση, καταφέρνω να κάνω 21 επαφές με πιο μακρινή από την χώρα του Κατάρ. Φύσα τόσο δυνατά που κάνω τις επαφές ξαπλωτός για να μην με πιάνει ο άνεμος.
SV/PL-135 SV3GLI/P
ALINCO DX-70 TH
Σε λίγο επιστρέφει ο Γιάννης και με ρωτά εάν ακούγομαι γιατί ένα μέτρο από το καλώδιο στην κορφή του καλαμιού κυματίζει σαν σημαία! Παρά ταύτα όμως βγαίνει αρκετά καλά. Τελειώνω τις επαφές, βγάζουμε μερικές φωτογραφίες το οροπέδιο της Τρίπολης και το Μαντινειακό μέχρι το Λεβίδι.

ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ  ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ  ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ακριβώς επάνω του υψώνεται το Μαίναλο, ενώ πίσω μας η οροσειρά του Αρτεμισίου. Ευχαριστημένοι επιστρέφουμε στην Τρίπολη.