Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

SV/PL-015 ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΕΙΑ SUMMITS ON THE AIR. ΣΑΒΒΑΤΟ 20/10/2012

SV/PL-015 ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΕΙΑ 2086 m
Είναι Μικρή, Όμορφη και Δύσκολη!
Αυτό την κάνει ελκυστική σε πεζοπόρους, ορειβάτες και Σοτάδες αλλά και σε άλλες ομάδες της Υπαίθρου.
Το ραντεβού με τον φίλο μας τον Ντίνο ήταν στο χωριό Κεφαλάρι, όπου έφτασε εκεί πριν από εμάς ερχόμενος από Αθήνα. Εμείς από Τρίπολη και διάμεσου Νεμέας, περάσαμε από τα χωριά Ψάρι, Κυλλήνη, φτάνοντας στο Κεφαλάρι. Ο Ντίνος SV3IEG μέχρι να φτάσουμε στο ραντεβού μας πίνοντας τον καφέ του στο καφενείο του χωριού είχε συλλέξει τις πληροφορίες που θέλαμε για να προσεγγίσουμε το οροπέδιο οδικώς από τον χωματόδρομο γλιτώνοντας χρόνο. Με αφετηρία το Κεφαλάρι παίρνουμε τον χωματόδρομο που περνά ακριβώς από πάνω του, περνώντας από το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία και μετά από λίγες ανηφορικές στροφές φτάνουμε στο οροπέδιο. 
SV3IEG/P ΝΤΙΝΟΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΗΓΑΔΙ ΜΟΥΤΣΙΟΥ

Εδώ αφήσαμε τα αυτοκίνητα μας και μετά τις σχετικές φωτογραφίες φορτωμένοι με τα σακίδια μας, που περιέχουν και τον εξοπλισμό επικοινωνιών για το SOTA, με οδηγό τον Γιάννη ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε το μονοπάτι από το πηγάδι Μουτσιου μέσα στο πανύψηλο ελατοδάσος που αυτή την εποχή στην σκιά του φιλοξενεί λόγων – λόγων λουλούδια καθώς και μανιτάρια που έχουν ξεπροβάλει από το υγρό χώμα από τις τελευταίες βροχές. Οι μυρωδιές μπερδεύονται από τα έλατα, τα λουλούδια και το υγρό χώμα ενώ τα πουλιά του δάσους κελαηδούν.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Περπατώντας έτσι χωρίς να το καταλάβουμε φτάσαμε γρήγορα στην πρώτη στάση στο διάσελο. Στα γρήγορα ένα σνακ και μερικές φωτογραφίες καθώς ξεκουραζόμαστε μπροστά μας ορθώνεται η κορυφή Ντουσιά και απέναντι μας η κορυφή Χιόνι.


ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΕΙΑ
 Χαράζουμε εκ νέου την πορεία μας που θα μας βγάλει το συντομότερο δυνατό στην κορυφή. Πλησιάζοντας τις κορφές όπως είμαστε ιδρωμένοι μας χτυπά ένα ελαφρύ βοριαδάκι και μας θυμίζει ότι καλοκαίρι πέρασε, παρά την ηλιόλουστη μέρα.


SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ - SV3IEG/P ΝΤΙΝΟΣ
 Φοράμε τα αντιανεμικά και παρέα με τον Ντίνο στήνουμε την κεραία για τα βραχέα και τον ετοιμάζουμε τον Alinco DX-70 TH για τις επαφές. Ο Ντίνος SV3IEG/P ξεκινά αμέσως τις επαφές στα Vhf και μου περνά εναλλακτικά μικρόφωνο για να μην χάνουμε χρόνο, ενώ ο Γιάννης κάνει ρόλο φωτογράφου και μας στήνει σαν μοντέλα.ΓΙΑΝΝΗΣ


ALINCO DX-70THΣυνεχίζουμε στα 20 Μέτρα κάνοντας αρκετές επαφές με Ευρωπαϊκές Χώρες.SV3GLI/P


Η ώρα περνά ευχάριστα πλησιάζει όμως και η ώρα που πρέπει να αρχίσουμε να επιστρέφουμε. Όλοι βοηθάμε στο μάζεμα του εξοπλισμού, μετά κολατσίζουμε και αναχωρούμε για κάτω από την ίδια διαδρομή.ΞΕΝΩΝΑΣ ΕΟΦ ΚΕΦΑΛΑΡΙ


Έχουμε αρκετό δρόμο μέχρι τα αυτοκίνητα στο οροπέδιο αλλά με καλή παρέα και κουβέντα φτάσαμε δίχως να το καταλάβουμε. Συνολικα καναμε 6:45 min.
Φεύγοντας περάσαμε από τον ξενώνα στο κεφαλάρι.
Ο καθένας μας έδωσε υπόσχεση για την επομένη ορεινή εξόρμηση SOTA.

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής ευχαριστημένοι από την εξόρμηση μας και την καλή παρέα του Ντίνου SV3IEG/P.