Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

SV/PL - 023. ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711 m. SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 20 / 05 /2012

SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ
Το Μαίναλο κρατά δροσιά μας λέει το δημοτικό τραγούδι. Τι πιο όμορφο για μια επίσκεψη αυτήν την εποχή σε μια από τις πολλές κορφές του, την κορυφή Ξερακιάς 1711 m.

Με αφετηρία πάλι από το χιονοδρομικό της Οστρακίνας, απέναντι από τον χωματόδρομο που ανεβαίνει στο καταφύγιο Π. Αλεξόπουλος, ξεκίνα το σηματοδοτημένο μονοπάτι διασχίζοντας το Σφεντάμι και συνεχίζει πάντα με τραβέρσα από την σάρα μέχρι που φτάνουμε στο διάσελο που ενώνονται οι κορφές Σφεντάμι και Ξερακιάς. Από αυτό το σημείο ανεβαίνοντας ζιγκ ζαγκ φτάνουμε στην κορφή με το τριγωνομετρικό που πλέον περιβάλλεται από έλατα και πυκνή βλάστηση.


ΜΑΙΝΑΛΟ
ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711m.  SV3GLI/P
Αυτή την φόρα σηκώνω τηλεσκοπικό καλάμι με την κεραία βραχέων δεμένη πάνω του και την κατευθυνόμενη κεραία 3 στοιχείων που πρόσφατα κατασκεύασα από σχέδια που βρήκα στο ιντερνέτ.

ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1980 m.
 Επαφές στα VHF δεν έγιναν δυστυχώς και έτσι χωρίς καθυστέρηση ξεκίνησα τις κλήσεις στα 20 Μέτρα (14 Mhz). Έγιναν επαφές με Λίβανο, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Γερμάνια και τελευταία επαφή με Ρουμανία Y05PWR/M (mobile). Η μπαταρία μολύβδου όμως δεν ήταν καλά φορτισμένη και με άφησε στην μέση, πομποδέκτη χρησιμοποίησα τον Alinco DX – 70 TH.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Κολατσίζουμε κάτι και ετοιμαζόμαστε για επιστροφή από το ίδια, ακολουθώντας το GPS μέχρι το μονοπάτι που μας οδηγεί πίσω.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΣΤΡΑΚΙΝΑΣ 

Συνολικός χρόνος 2 ώρες.