Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

SV/PL - 022. ΤΖΕΛΑΤΗ 1868 m. SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΣΑΒΒΑΤΟ 05 / 05 /2012

ΤΖΕΛΑΤΗ 1868 m. - ΓΙΑΝΝΗΣ
Σάββατο, να ‘μαστε πάλι στο Όρος Μαίναλο για ορειβασία κ’ SOTA. Αυτήν την φορά στην κορυφή Τζελάτη πλησίον της Αλωνίσταινας. Η προσέγγιση στο βουνό μπορεί να γίνει από την περιοχή Αλωνίσταινας ή από το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου περνώντας από την Βουρβούλα, είτε ξεκινώντας από τις Λάκκες Ρούχη. Εμείς διαλέξαμε την τρίτη επιλογή από τις Λάκκες Ρούχη.

Παρκάραμε το αυτοκίνητο στο οροπέδιο και ξεκινήσαμε να περπατάμε τον χωματόδρομο με την κόκκινη σηματοδότηση έως το τελείωμα του. Ανηφορίζουμε μέσα στο ελατοδάσος το σηματοδοτημένο μονοπάτι που μας οδηγεί ως την κορυφή της Τζελάτης. Στην κορυφή υπάρχει πρόχειρο πυροφυλάκιο.


ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΖΕΛΑΤΗΣ
Για κεραία εκπομπής η YAGI 3 Στοιχείων μαζί με τον YEASU 897D.

SV3GLI/P
Οι πρώτες επαφές γίνονται με την Αθήνα και πάντα στα VHF στα 2 μέτρα. Με τον Στράτο SV1JRS και τον Χρήστο SV1JGP, παρόλο που η κεραία κοίταζε προς Αθήνα έκανα επαφή με τον Δημήτρη SV3JZS από τον Πύργο Ηλείας, βέβαια όταν γύρισα προς την σωστή κατεύθυνση ήμασταν και οι δυο full display ! Το επόμενο QSO γίνεται με τον Γιάννη SV1HE , τον άκουγα πεντακάθαρα όπως και όλους τους προηγούμενους.

Αλλάζω την πόλωση από κάθετη σε οριζόντια μήπως και καταφέρω και κάνω επαφή στα SSB με τον Γιώργο SV2NCH που βρίσκεται στην κορυφή SV/MC – 005 ( Μπιτζινιές ) στο Βέρμιο. Στέκεται αδύνατο όμως, λογω των ορεινών όγκων που μας περιβάλλουν, αλλά και η διάδοση δεν βοήθα καθόλου, πάντως δοκιμάσαμε .



Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τα QSO, μαζεύουμε τον εξοπλισμό, μερικές τελευταίες φωτογραφίες και επιστροφή από τα ίδια.