Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2011

SV/ PL – 126 ΑΪΝΤΙΝΗΣ 1849 m. Μαίναλο. SUMMITS ON THE AIR - SOTA 4/12/2011  Την Κυριακή είχα προγραμματίσει ανάβαση στον Αϊντίνη 1849 m. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο βουνό και εφόσον όλοι είχαν κάποια δουλειά αποφάσισα να πάω μόνος.
Ξεκίνησα από το χωριό Ροεινό, εκεί ετοιμαζόντουσαν να ανεβούν στην κορυφή και μια ομάδα ορειβατών. Εγώ έφυγα μπροστά από αυτούς γνωρίζοντας καλά το βουνό και τα μονοπάτια. Όλο το βουνό είχε τυλιχτεί σε ένα πέπλο ομίχλης.


Ο ρυθμός μου ήταν καλός και σταθερός, μια στάση στην Αϊντινόλακκα χαμένος μέσα στο σύννεφο. Το GPS απαραίτητο για τέτοιες καταστάσεις αλλά τον Αϊντίνη τον ξέρω καλά, αρχίζω να ανηφορίζω με ψιλόβροχο, σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαι στην κορυφή.Χωρίς καθυστερήσεις ξεκινώ την συναρμολόγηση του ιστού, η βροχή δυναμώνει . Σε τέτοιες καταστάσεις συνήθως γυρίζεις πίσω. Δεν πτοούμαι όμως, συναρμολογώ και την κατευθυνόμενη κεραία είμαι έτοιμος να βγω στον αέρα παρά την βροχή.

TYT TH-F5 , YEASU VX -5R 


YAGI 144 MHZ

Πρώτος ακούγεται ο SV1JRS Στράτος και ακολουθεί ο Γιώργος SV1JCO, άλλες 3 επαφές με τους συναδέλφους SV1ACK Άρη , SV1CDZ Χάρη, SV1ACF Γιώργο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τις επαφές, ιδιαίτερα όμως τον SV1JRS Στράτο και Γιώργο SV1JCO για την πολύτιμη βοήθεια τους. Μαζεύω γρήγορα τα πράγματα μου, η βροχή έχει σταματήσει αλλά η ομίχλη παραμένει.

SV3GLI
Κατηφορίζοντας από την κορυφή συναντώ την ορειβατική ομάδα, χαιρετιόμαστε και κάποιοι μου μεταφέρουν τα παράπονα τους για τα ελλιπή σημάδια που υπάρχουν για το μονοπάτι της κορυφής.

Την κατάβαση την απολαμβάνω έχοντας επιτύχει τον σκοπό μου.