Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

SV/PL - 021 ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981 m. SV/PL - 158 ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818m. SUMMITS ON THE AIR. ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Στην Οστρακίνα έχω πάει αρκετές φορές. Αυτή την φορά είχαμε κανονίσει με τον Ντίνο SV3IEG για ανάβαση στην Οστρακίνα 1981m. και στην Μαύρη Κορυφή 1818 m. Ο καιρός ήταν με το μέρος μας, εάν και θα άλλαζε η ώρα αυτό το Σ/Κ, συνεπώς θα νύχτωνε νωρίτερα.

ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m.
Το ραντεβού δόθηκε στην διασταύρωση για το χιονοδρομικό κέντρο πριν τον καρδάρα. Ο Ντίνος ήρθε στην ώρα του, ξεκινήσαμε με τα αυτοκίνητα για το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας, το θερμόμετρο έδειχνε -1 °C  είχε παγωνιά. Αρχίσαμε την πορεία μας ακολουθώντας το γνωστό μονοπάτι. Σε 1: 15 λεπτά φτάσαμε στην κορυφή. Αφού φάγαμε τις ωραιότατες τυρόπιτες που είχε φέρει ο Ντίνος ,στήσαμε τις κεραίες για τα 20 Μ και για 17 Μ , εγώ δεν θα έκανα επαφές για το πρόγραμμα SOTA , περισσότερο για παρέα είχα πάει στο βουνό.

SV3IEG

Στα 20 M είχε ακόμη το CQ WORLD DX CONTEST όπως και την προηγούμενη μέρα που είχα ανέβει στην SV/PL - 168 Eπάνω Χρέπα 1559 m. και φυσικά στην μπάντα οι συχνότητες ήταν κατειλημμένες. Ο Ντίνος έκανε επαφές στα 17 M που τα πράγματα ήταν πιο ήσυχα. Βγάλαμε τις σχετικές φωτογραφίες και αναχωρήσαμε για τον επόμενο στόχο. Στο καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης κάναμε μια στάση για ξεκούραση, ήπιαμε ένα τσάι και μετά από μια ωραία συζήτηση με τον υπεύθυνο του καταφυγίου αναχωρήσαμε για την Μαύρη Κορυφή.

SV3IEG
Αφήσαμε τα αυτοκίνητα στην βάση της κορυφής, στην στρούγκα . Περίπου σε 40 λεπτά ήμασταν στην μαύρη κορυφή 1818 m. οι κεραίες στήθηκαν στο άψε σβήσε . Ο Ντίνος έδινε ρέστα στα 17 Μ κάνοντας την μια επαφή μετά την άλλη !


Ο SV3IEG ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΗΝ SV/PL - 158 ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818 m.

SV3GLI ΚΩΣΤΑΣ -  SV3IEG ΝΤΙΝΟΣ   

 Ο καιρός ήταν υπέροχος, όλα έδειχναν μαγικά. Η κατάβαση ήταν σχετικά εύκολη ούτε που καταλάβαμε πότε φτάσαμε. Ήταν ένα σαββατοκύριακο με ραδιοερασιτεχνικό ενδιαφέρον. Με τον Ντίνο ήδη σχεδιάζουμε την νέα μας εξόρμηση.