Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

SV / TL -016 Πήλιο – Αγριόλευκες 1471 m. 26 / 6 / 2011

Γνωριμία με το βουνό των Κενταύρων. Ένα μυθολογικό βουνό και συνάμα ένας τουριστικός προορισμός το χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι για τις ομορφιές του.

Φτάνοντας στην περιοχή βλέπεις τα σκαρφαλωμένα χωριά πάνω από το Βόλο, Μακρυνίτσα , Πορταριά, Χάνια Πηλίου,κλπ.   Όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις το τοπικό χρώμα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, στα πόδια σου ο Παγασητικός Κόλπος με την πρωτεύουσα της Μαγνησίας τον Βόλο.

ΒΟΛΟΣ
Στόχος μας το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου, που αυτή την εποχή είναι μια παραφωνία στην αρμονία του φυσικού τοπίου. Από εκεί θα είναι το ορμητήριο μας για την κορυφή Αγριόλευκες 1471 m. (SV / TL-016 ) μιας και η άλλη κορυφή του Πηλίου είναι στρατιωτική βάση της αεροπορίας και τηλεπικοινωνιών.


Χ..Κ. ΠΗΛΙΟΥ - ΑΓΡΙΟΛΕΥΚΕΣ
Ο καιρός όμως χαλά τα σχέδια μας και ενώ έχουμε όλο τον εξοπλισμό για μια καλοκαιρινή κατασκήνωση, τραπέζια καρεκλάκια λάμπες για να απολαύσουμε και την μαγειρική μας το βράδυ, μας κλείνει μέσα στο αντίσκηνο.Το πρωί ο καιρός καθαρίζει, αλλά ο αέρας είναι ισχυρός. Παίρνουμε το εξοπλισμό μας και μέσα από τις πίστες σε 20 λεπτά περίπου φτάνουμε στην κορυφή.

SV3GLI/4/P


Ξεκινώ να στήνω την κεραία για τις επαφές SOTA, αλλά διαπιστώνω ότι έχω ξεχάσει ένα βύσμα στο αυτοκίνητο! Χωρίς αυτό δεν μπορώ να συνδέσω τίποτα. Ο Γιάννης πρόθυμος να προπονηθεί ανεβοκατεβαίνει τρέχοντας και σε χρόνο ρεκόρ το έχω στα χέρια μου.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρώτη επαφή με τον Γιώργο SV2NCH που είναι mobile προς το Λιτόχωρο. Στην συνέχεια ακούγεται ο Γιώργος SV2DVE από την πόλη της Κατερίνης και αμέσως ο Ζαχαρίας SV2FNN από την Κοζάνη. Η Κατερίνη είχε την τιμητική της αφού αρκετοί συνάδελφοι ασχολούνται με το SOTA, από εκεί ήταν και ο Νίκος SV2IPF. Όλες οι επαφές έγιναν με διαμόρφωση FM στα VHF και κεραία κατευθυνόμενη 3 στοιχείων YAGI.

YAGI 3 ELEMENTS G.M 
Μαζεύουμε κ’ αποχωρούμε κάνοντας όπως πάντα την καθιερωμένη στάση γευσιγνωσίας στις ταβέρνες της Πορταριάς, ακόμη χωνεύω το σπετσοφάϊ και το τοπικό κρασί,

Πολλά 73!