Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Βουνό και θάλασσα. SV/PL-061 Ζυγός , Προφήτης Ηλίας Αδάμι SV/PL-066, Αραχναίο SV/PL-057 Κυριακή 06/07/2014

SV3GLI/P ON SV/PL-061 ΖΥΓΟΣ 789m.
SV3GLI/P ON SV/PL-061 ΖΥΓΟΣ 789m.
Κυριακάτικη βόλτα στην Αργολίδα. Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί από την Τρίπολη για Ναύπλιο και στην συνέχεια πορεία προς Κρανίδι. Σκοπός μας ήταν να τελειώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται με το SOTA, ώστε να μείνει ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στην Παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο.

SV/PL-061 ΖΥΓΟΣ 789m.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΖΥΓΟΣ 789m.
Πρώτη κορυφή ήταν ο Ζυγός SV/PL-061 απέναντι από τα Δίδυμα με υψόμετρο 789 m. Μετά από ολιγόλεπτο περπάτημα στήσαμε την Κεραία για τα βραχέα. Έγιναν 29 QSO στην συχνότητα των 14 MHz. Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Πιερία ακούστηκε ο Λευτέρης SV2FLM. Μαζέψαμε γρήγορα τον Εξοπλισμό και αναχωρήσαμε από την κορυφή Ζυγός με προορισμό το χωριό Αδάμι και την Κορυφή Προφήτης Ηλίας 686m. SV/PL-066. Στην είσοδο του χωριού στρίψαμε προς το Ομώνυμο Εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας ανεβαίνοντας τον χωματόδρομο. Φτάσαμε εύκολα μέχρι το τέλος του δρόμου. Αφήσαμε το αυτοκίνητο φορτωθήκαμε το σακίδιο και προχωρήσαμε προς την Κορυφή.
SV3GLI/P ΟΝ SV/PL-066 ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 686μ.
Φτάνοντας στο υψομετρικό κολωνάκι αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα. Όλο το κολωνάκι ήταν περιτριγυρισμένο με Σφήκες.
ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΓΕΜΑΤΟ ΣΦΗΚΕΣ
Αναγκαστήκαμε να στήσουμε λίγα μέτρα πιο χαμηλά. Για αρχή έγιναν κλήσεις με το φορητό TYT TH-F5 στα 2 Μέτρα, λόγω ότι εκείνη την Κυριακή έτρεχε το AEGEAN VHF CONTEST κάναμε QSO με τον Βασίλη SV3ISZ/P από την Αργολίδα και τον Δημήτρη SV8LMQ/P από την Εύβοια. Κάποιοι συνάδελφοι μας αγνόησαν, μάλλον δεν τους άρεσε η διαμόρφωση FM. Χωρίς να προβληματιστώ, ο Γιάννης είχε ήδη στήσει την κεραία για τα βραχέα και τους 14 MHz. Σύνδεσα τον Πομποδέκτη και έκανα 36 επαφές με ευρωπαϊκούς σταθμούς. Αυτό ήταν ξεμπερδέψαμε γρήγορα και αναχωρήσαμε από την Κορυφή Προφήτης Ηλίας με κατεύθυνση το Λυγουριό και το Αραχναίο Όρος 1197 m.
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΟΡΟΣ 1197μ.
Στο Αραχναίο είχα πάει πριν από 6 Χρόνια. Ήθελες μια ημέρα να το ανέβεις. Τώρα τα πράγματα άλλαξαν με το Πάρκο Ανεμογεννητριών έχεις εύκολη πρόσβαση αλλά κανένα ορειβατικό ενδιαφέρον.
Στην είσοδο του πάρκου οι εργαζόμενοι δούλευαν φτιάχνοντας μια ανεμογεννήτρια. Εμείς συνεχίσαμε σ τον χωματόδρομο με την μεγάλη κλίση. Αφήσαμε το αμάξι γύρω στα 150 μέτρα κάτω από την κορυφή. ο Δρόμος φτάνει μέχρι την κορυφή μόνο με αγριεμένα 4Χ4.
Περπατήσαμε περίπου 15 λεπτά κόβοντας οπού μπορούσαμε δρόμο από τις γιδόστρατες.
SV/PL-057 ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΟΡΟΣ 1197m.
Φτάσαμε στην κορυφή αντικρίζοντας τα ίδια και εδώ. Σφήκες παντού να ψάχνουν για νερό. Ο ιδρώτας τις τραβά σαν μαγνήτης. Στο Υψομετρικό κολωνάκι δεν μπορούσαμε να δέσουμε έτσι αχρηστεύτηκε ο ιστός και η κατευθυνόμενη κεραία Yagi που κουβαλήσαμε ως πάνω. Κλήσεις με το φορητό Πομποδέκτη, αμέσως μας απάντησε ο Βασίλης SV3ISZ/P από την Αργολίδα και ο Δημήτρης SV8LMQ/P από την Εύβοια. Στην παρέα μας προστέθηκε ο Στράτος SV1JRS από την Αθήνα, ο Μάκης SV8AJN από την Μυτιλήνη, ο Γιάννης SV1PIZ και ο Θεόδωρος SV1MNF από την Αθήνα. Όλοι τους ακουγόντουσαν Full Display, πολύ δυνατά. Τους ευχαρίστησα όλους και αναχωρήσαμε από την Κορυφή με προορισμό αυτήν την φορά την Παραλία της Καραθώνας. Σε ένα μισάωρο ήμασταν εκεί, στην μεγάλη και όμορφη παραλία της Καραθώνας που το ΤΑΙΠΕΔ με τις ευλογιές της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέλει να πουλήσει σε Ιδιώτες. Ένα είναι σίγουρο, ότι για την συγκεκριμένη παραλία θα βρει πλήθος κόσμου να αντιστέκεται όπως έγινε και την προηγούμενη φορά πριν μερικά χρόνια.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ
Σκέψεις και κούραση έμειναν στην άκρη κάνοντας μια βουτιά στην θάλασσα. Απολαμβάνοντας το όλο σκηνικό καθίσαμε έως αργά το βράδυ που επιστρέψαμε στην Τρίπολη.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

SX3AM DXPEDITION AGIA MARIANI ISLAND. IOTA CONTEST 26-27 JULY 2014


SX3AM
Νησί: Αγία Μαριανή, ΙΟΤΑ group EU-158
Διάρκεια contest: 15:00 local Σάββατο 26 με 15:00 local Κυριακή.
Modes: SSB & CW
BANDS: 80M, 40M, 20M, 15M, 10M

SX3AM

Θα εργαστούμε σε όλες τις μπάντες με ένα IC-703 και ένα FT-817 στην κατηγορία MULTI DXPEDITION QRP, SSB και CW με το διακριτικό SX3AM.

Κεραίες: 80Μ: half wave ENDFED, 40M, 15M, 10M: INVERTED V, 20M: INVERTED V & C-POLE.

Τροφοδοσία: περίπου 100Ah απο μπαταρίες αυτοκινήτου και Li-Po, plus 17Ah με ηλιακό πάνελ για τα VHF (SV1OAN).

Θα υπάρχει σε ακρόαση VHF σταθμός με κεραία (κατακόρυφη πόλωση) στραμένη στην Πελοποννησο στη συχνότητα 145.375 FM. Δεκτα και skeds SSB για όσους θέλουν το KM06US.

Η ομάδα που οργάνωσε την DXPEDITION και θα μεταβεί στο νησί ειναι οι: SV1OAN, SV1IZF και SV1COX, και ο γνωστός στο SOTA Μπάμπης (από την Σπάρτη) για support στο πεδίο.

Θα βρισκόμαστε Φοινικούντα ή Μεθώνη απο Παρακευή Βράδυ και θα σαλπάρουμε για το νησί (στα 3 ΝΜ) στις 9:30 local το πρωί του Σαββάτου. Θα επιστρέψουμε στο ίδιο λιμάνι Κυριακή 17:00 Local.

QRZ: SX3AM

ΠΗΓΗ : http://sota.gr/group/tiki-view_forum_thread.php?forumId=8&comments_parentId=1464 
 
Καλή επιτυχία στους Συνάδελφους 73 !

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m. SOTA SV/PL-016 ΣΑΒΒΑΤΟ 05/07/2014

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548μ.
ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m. SV/PL-016 SOTA
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1999, όταν αγοράσαμε τα πρώτα GORE-TEX για χειμερινό βουνό. Μέχρι τότε πηγαίναμε μόνο πεζοπορίες χωρίς χιόνι και τεχνικά μέσα.

Μια διαφωνία με κάποιους από τον Σύλλογο στάθηκε αφορμή για την προσωρινή αποχώρηση. Μέχρι που ο καλός φίλος και παλιός ορειβάτης Γιάννης που μας είχε μυήσει στο χώρο και το πνεύμα της ορειβασίας, μας είπε με έμφαση και στοχευμένα ένα Σάββατο του Δεκεμβρίου: (Την επομένη θα πηγαίναμε στην Κλινίτσα με άλλο σύλλογο της πόλης).

Για την Κλινίτσα αγοράσατε τα GORE-TEX; Εκεί θα τα φορέσετε ;
Αυτό ήταν γυρίσαμε πίσω και την επομένη μας βρίσκει όχι στην Κλινίτσα, αλλά στην Μεγάλη Ζήρια με αντίσκηνο έξω από το καταφύγιο μιας και αυτό ήταν γεμάτο. Η ορειβατική μας σκέψη και δράση άλλαξε για πάντα.

Τα χρόνια πέρασαν πήγαμε σε πολλά βουνά μα στην Κλινίτσα δεν είχαμε πάει. Βλέποντας την πρόσφατα από το Πλιοβούνι 1643m. την βάλαμε στο πρόγραμμα εφόσον ήταν καταχωρημένη στις κορυφές για SOTA.
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Το Σάββατο ξεκινήσαμε από την Τρίπολη για Χρυσοβίτσι ακολουθώντας τον δρόμο για Στεμνίτσα, λίγο πριν από το χωριό και αμέσως μετά από το εργοτάξιο εταιρείας που εδρεύει στον χώρο στρίψαμε δεξιά στον χωματόδρομο προς Άγια Παρασκευή . Δρόμος καλής βατότητας, μόνο λίγα σημεία προσεκτικής οδήγησης με ΙΧ.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Παρκάραμε έξω από την παλιά Εκκλησία, μια από τις πολλές της Στεμνίτσας. Γάργαρα κρύα νερά αναβλύζουν κάτω από αυτήν. Από εδώ ξεκινήσαμε την ανάβαση, δεν υπάρχει σήμανση αλλά κάποιες γιδόστρατες μας ανεβάζουν έως τα αλώνια προηγούμενων εποχών. Στις λάκκες θέριζαν και εκεί αλώνιζαν. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται αυτήν την ανθρωπινή δραστηριότητα κάθε καλοκαίρι.
ΑΛΩΝΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ
Πιο πάνω βόσκουν ένα κοπάδι γίδια, ένας νεαρός βοσκός έρχεται προς το μέρος μας , ενώ τα τσοπανόσκυλα μας καλωσορίζουν. Μας δίνει πληροφορίες για το ανάγλυφο της περιοχής, τον χαιρετάμε και τραβάμε πάλι τον ανήφορο μέχρι το τελευταίο πλατό και από εκεί δεξιά μέσα από λάκκες μέχρι την τελική ανάβαση στην κορυφή.
ΛΑΚΚΕΣ
Φτάνοντας αντικρίζεις το Δυτικό Μαίναλο, τον Αϊ -Λια της Ασέας, την Μεγαλόπολη με τα εργοστάσια της ΔΕΗ, την Ηλεία και τους ορεινούς όγκους της Αχαΐας, δυτικά βλέπεις το Ιόνιο Πέλαγος.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Ξεκίνησα με τα VHF με FM διαμόρφωση, άκουσα τον Τάσο, SV3/SV1QYI/P που έπαιρνε μέρος στο AEGEAN VHF CONTEST. Διαμόρφωση SSB δεν είχα, ήμουν με το φορητό THT TH-F5 σίγουρα θα άκουγα κι άλλους.
SV3GLI/P ON SV/PL-016 ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m.
Στην συνέχεια πήγα στους 14 MHz όπου έγιναν 55 QSO. Ένα από αυτά με τον Λευτέρη SV5BYP/P από την Ρόδο με πολύ καλό σήμα για τον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο.
Μείναμε για λίγο στην κορυφή και ύστερα κατεβήκαμε από την ίδια διαδρομή έως την Άγια Παρασκευή. Κολατσιό και ξεκούραση στο μοναδικό τοπίο.
Οι εντυπώσεις μας για την Κλινίτσα οι καλύτερες , πραγματικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και το βασικότερο ότι τα GORE -TEX δεν τα πήραμε για την Κλινίτσα!
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ - ΚΥΝΗΓΙ
  Ένα απλό αντιανεμικό όπως αυτό από το Έθνος-Κυνήγι ήταν αρκετό!

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

20 Watt μια Κεραία λ/4 στους 14 MHz ήταν υπεραρκετά για τα μακρινά QSO με Ραδιοερασιτέχνες από την Αυστραλία.


Συνεχίζοντας τις εξορμήσεις στο Μαίναλο αναχωρήσαμε από Τρίπολη με σκοπό την πεζοπορία και το SOTA. Αρκετά ευδιάθετοι και με κάλο καιρό σκοπός μας ήταν να κάνουμε όσες περισσότερες κορυφές γίνεται σε μια ημέρα. Είναι πέμπτη δεν βιαζόμαστε, στην Ευρώπη είναι νωρίς το πρωί και τα QSO θα είναι λίγα. Άμα σε θέλει η τύχη και η διάδοση  μιλάς με Αυστραλία με περίπου 20 Watts σε συνθήκες Portable
ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ 1718m. SV/PL-123
Η ανάβαση στο Μεσοβούνι ξεκινά από το Οροπέδιο Ρούχοι σε λιγότερο από 1 ώρα φτάσαμε στην Κορυφή. Αμέσως στήσαμε στο Ψαροκάλαμο των 8 μέτρων την Κεραία λ/4 για τους 14Mhz.
Ήταν πρωί και δεν περίμενα αρκετά  QSO, έξαλλου δεν είχα βάλει Alert  στο Sotawatch. Έστειλα SMS ότι είμαι στον Αέρα, άκουσα από την Αυστραλία τον VK2IO GERALD αρκετά Καθαρά λέω πλάκα με κάνουν. Τον καλημέρισα γιατί ήταν το πρώτο QSO και ανταλλάξαμε Report. Συνέχισα μέσα στο Pile Up δίχως να το σκεφτώ, μετά από 20 επαφές άκουσα πάλι το γνωστό VK, έδωσα κατευθείαν προτεραιότητα  σε αυτό, έτσι έγινε το δεύτερο QSO με τον ROB  VK3EK συνέχισα κάνοντας επαφές με συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες από όλη την Ευρώπη. Στο τέλος, άκουσα τον Paul από την Αδελαΐδα.
VK5PAS PAUL - AUSTRALIA

SOTA VK5PAS PAUL

QSL CARD VK5PAS ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ
Με τον Paul VK5PAS είχαμε επιτύχει ακόμη δυο επαφές στο SOTA, τώρα τον άκουσα πεντακάθαρα. Τον ευχαρίστησα έκανα δυο επαφές και τέρμα αυτό ήταν. Το μικρό κεραιάκι  λ/4 στο ψαροκάλαμο καθώς ένα απλό πομποδέκτη, που αρκετοί τον έχουν κατακρίνει, τον Alinco DX-70 TH επιτυγχάνω για μια ακόμη φορά μακρινά QSO. Όλα αυτά με περίπου 20 watts  και με μια μπαταρία Μολύβδου 12V/7Ah. Η λήψη του Δεκτή και επιλεκτικότητα του είναι εξαιρετική.Τα μαζέψαμε και φύγαμε από το Μεσοβούνι  κατεβαίνοντας  μέσα στο υπέροχο δάσος.
ΚΥΨΕΛΕΣ ΣΤΙΣ ΛΑΚΕΣ ΡΟΥΧΟΙ
Επιστρέψαμε στο Οροπέδιο Ρούχοι που είναι κυριολεκτικά κατακλυσμένο από κυψέλες. Εικόνα μαγευτική αλλά και να ακούς εκατομμύρια μέλισσες να βουίζουν συλλέγοντας την Ελατοβανίλια Μαινάλου. Βαδίσαμε αργά προς το αμάξι με προσεκτικές κινήσεις , τραβήξαμε τις τελευταίες φωτογραφίες και φύγαμε με κατεύθυνση προς βυτίνα και από εκεί για Βαλτεσινίκο για την επόμενη Κορυφή Ψηλό Βουνό SV/PL-159.


SV3GLI/P ON SV/PL-159 ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ 1503m.
ΓΙΑΝΝΗΣ  
Πριν το χωριό Βαλτεσινίκο σταματήσαμε στην βιοτεχνία επίπλων στο σημείο που είχε προεπιλέγει για να ξεκινήσουμε την πορεία μας. Βρήκαμε τον  φιλόξενο ιδιοκτήτη πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει με τις πληροφορίες  που μας έδωσε αλλά και να μας δείξει τα πρώτα μέτρα του μονοπατιού, μας αφήνει μάλιστα να παρκάρουμε στον χώρο του, τον ευχαριστήσαμε θερμά και ξεκινήσαμε την ανάβαση μας ανηφορίζοντας μέχρι την παλιά εκκλησία του Αϊ Λια δίπλα στο πελώριο δέντρο.
ΑΪ-ΛΙΑΣ
Άραγε  πόσες φορές θα χόρεψαν ή θα ξεκουράστηκε η κλεφτουριά κάτω από το αυτό και πόσα πανηγύρια θα έγιναν στο χώρο αυτό; Σαν να μας ακούει , μας απαντά με το θρόισμα  των εκατοντάδων φύλων του. Συνεχίσαμε στο εμφανές μονοπάτι μέχρι την κορυφή  μέσα από πανύψηλα έλατα ενώ σημάδια μας μαρτυρούν την πλούσια πανίδα του. Φτάσαμε  μέσα από την ατελείωτη ράχη του σε 1:15 min.
ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ 1503m. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ  ΤΟ GPS
Ξεκίνησα κάνοντας κλήσεις στα  VHF  ακούστηκε δυνατά καθαρά ο Δημήτρης SV3JZS από τον Πύργο Ηλείας. Συνέχισα στους 14 MHz κάνοντας  19 QSO. Αναχωρήσαμε από το Ψηλό Βουνό και κατηφορίσαμε από τα ίδια. Επόμενος στόχος η κορυφή Μαδάρα, την είχαμε επισκεφτεί  πέρσι. φτάσαμε  σχετικά εύκολα από τον χωματόδρομο μέχρι τις τελευταίες στροφές πριν την κεραία της κινητής τηλεφωνίας, 15 min πεζοπορίας ήταν αρκετά για την Κορυφή. Στο στήσιμο της κεραίας λ/4  ένα απότομο τράβηγμα του κεντρικού στοιχείου και αποκολλάται από τον κονέκτορα. Το σύνδεσα πρόχειρα το εξέτασα για στάσιμα κύματα και εφόσον όλα ήταν εντάξει βγήκα στα 20 Μέτρα  Έκανα  επαφές  έως ότου άδειασε η μπαταρία.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΑΡΑ SV/PL-122
Tώρα με αυτό το πρόβλημα στην κεραία δεν μπορούμε να πάμε έτσι στο Ξεροβούνι  που είναι ακριβώς απέναντι . Δεν πειράζει το αφήσαμε για άλλη μέρα και επιστρέψαμε στην Τρίπολη.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΖΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΛΙΟΒΟΥΝΙ
Μετά από τρεις ημέρες επιστρέψαμε πάλι στο Μαίναλο  στο Ξεροβούνι. Ο δρόμος ο ίδιος περνώντας από την Ελάτη και μπαίνοντας ουσιαστικά στην καρδιά του Μαινάλου φτάσαμε στην διασταύρωση για Μαδάρα και Ξεροβούνι. Πρωί – πρωί η δροσιά του δάσους και το κελαΐδισμα των πουλιών  με την βουή των μελισσών  μας κάνει να φτάσουμε ξεκούραστα μετά απο  1 ώρα περίπου. Ξεκινησα τις επαφές για το πρόγραμμα SOTA στους 14 MHz και τέλος στους 145 MHz συνομίλησα με τον Σπύρο SV8NAJ από την Ζάκυνθο και τον SV0FM Σταύρο από την Κεφαλονιά.

ΞΕΡΟΒΟΥΝΙ 1571m. SV/PL-120
 Δεν τελειώσαμε όμως με τις κορυφές του Μαινάλου , μας περιμένει μια κορυφή ακόμη που λέγεται Πλιοβούνι. Διασχίσαμε το Δυτικό Μαίναλο περνώντας την βρύση εφτά ψωμιά δίπλα στα κτισμένα και περιφραγμένα οικόπεδα που απειλούν το Μαίναλο και τις παραδοσιακές δραστηριότητες  και τα συναφή επαγγέλματα.

ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Πιο κάτω μας κλείνει το δρόμο μια Νταλίκα που κατεβάζει  αιγοπρόβατα για να βοσκήσουν τους Καλοκαιρινούς μήνες. Τους Καλωσορίζουμε στην περιοχή μας. Έρχεστε  χρόνια; Γενεές μας απαντούν, ζουν από τα κοπάδια τους, είναι στεναχωρημένοι  με τον καταρροϊκό πυρετό που απειλεί τα ζώα τους σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ουσιαστική λύση στο πρόβλημα τους δεν υπάρχει και χωρίς αποζημιώσεις προς παρόν, δίχως  να το γνωρίζουν έφεραν τα κοπάδια τους μας λένε. Τους ευχόμαστε καλή τύχη, ελπίζοντας βρεθεί λύση στο καυτό πρόβλημα μιας και από την κτηνοτροφία ζουν πολλές ομάδες επαγγελματιών συμβάλλοντας στην οικονομία του τόπου.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ !
Συνεχίσαμε το δρόμο μας στρίψαμε δεξιά στον χωματόδρομο στα Βλάχικα διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα φτάσαμε στην περιοχή Ξερόκαμπος. Σε εκείνο το σημείο αφήσαμε το αμάξι και συνεχίσαμε σε δύσβατο χωματόδρομο που διασχίζει το Ε4 φτάνοντας κάτω από την Κορυφή Πλιοβούνι. Μονοπάτι δεν υπάρχει αυτοσχεδιάσαμε περνώντας από ένα μικρό οροπέδιο και ανηφορίσαμε μέσα από το ρέμα πότε δεξιά και πότε αριστερά φτάνοντας μέχρι το διάσελο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΙΟΒΟΥΝΙ ΣΤΟ GPS
Συνεχίσαμε στην κορυφογραμμή  ανακαλύπτοντας ένα παλιό πυροφυλάκιο λίγο πιο πέρα ήταν η κορυφή. Ξεκινήσαμε με το στήσιμο της κεραίας. Έγιναν QSO  στους 14 μεγακύκλους  και στα VHF με τον Δημήτρη SV3JZS.
SV3GLI/P ON SV/PL-121 ΠΛΙΟΒΟΥΝΙ 1643m.
Τελείωσα με τις επαφές, καθίσαμε με τον Γιάννη να χαζεύαμε το Μαίναλο. Δεν έχει άλλες κορυφές καταγεγραμμένες για το πρόγραμμα SOTA. Φέτος γυρίσαμε όλες τις μεγάλες κορυφές του Μαινάλου. Βέβαια υπάρχουν κι άλλες μικρότερες πάμπολλες θα έλεγα, θα πρέπει να περπατάς χρόνια κι όλες τις εποχές του χρόνου.
SV/PL-016 ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m.
Ατενίζοντας τον ορίζοντα γύρω μας είδαμε μια κορυφή που δεν ανήκει στο σύμπλεγμα του Μαινάλου αλλά συνορεύει. Την SV/PL-016 Κλινίτσα 1548m. στα Γορτυνιακά Βουνά που θα επισκεφτούμε σύντομα.