Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

ΤΟ << ΤΕΙΧΟΣ >>
Έφτασε στα χέρια μας το βιβλίο του Τάσου Κεχαγιά με τίτλο το Τείχος. Ιστορία και γεωγραφία της ορεινής μεθορίου.

Δεν θα μπορούσε να περάσει άλλωστε απαρατήρητο από εμάς ένα βιβλίο που έχει ως Θέμα και εξώφυλλο μια παραπλήσια φωτογραφία που κοσμεί την ορειβατική μας σελίδα, το βόρειο τείχος του Κτενιά και του Αρτεμισίου.

Έχοντας περπατήσει όλη αυτήν την Κορυφογραμμή μας έκανε να το ξεσκονίσουμε και να τσεκάρουμε τις πληροφορίες.

Είναι ένα βιβλίο που ο αναγνώστης που θα το διαβάσει όποια ιδιότητα κι εάν έχει, ορειβάτης, φυσιολάτρης, κυνηγός ή κάτοικος της γύρω περιοχής, δεν θα αρκεστεί μόνο στο να βρει πληροφορίες για την ανάβαση και την προσέγγιση σε αυτό, αλλά και πολλά ιστορικά στοιχεία από την αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια για πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν και κατακτητές που αναγκάστηκαν να περάσουν από τα μονοπάτια του.

Ο τρόπος του συγγραφέα σε οδηγεί στην κορυφογραμμή ακόμη κι αν δεν έχεις πάει.

Η τιμή του είναι πολύ καλή, ευκαιρία να εμπλουτίσετε την βιβλιοθήκη σας. Τώρα στις Γιορτές είναι μια καλή ιδέα για ένα όμορφο δώρο που σίγουρα θα εκτιμηθεί πολύ. Δεν θα αναφερθώ περισσότερο για το έργο του συγγραφέα, διαβάστε και αφήστε το νου σας να ταξιδέψει στο Τείχος που χωρίζει την Αργολική Γη από την Αρκαδία.

Ο Αρκάς ορειβάτης Τάσος Κεχαγιάς δεν συνέλεξε μονό πληροφορίες έτσι απλά, πεζοπόρησε στο όμορφο Τείχος όλες τις εποχές του χρόνου, μαζεύοντας εμπειρίες και εικόνες.

Ευχόμαστε καλή Επιτυχία και καλή συνέχεια στο Έργο του.

Θα το βρείτε στα καλά Βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Οσελότος.