Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ντουρντουβάνα 2109m. SOTA SV/PL-107 ΠΕΜΠΤΗ 25/09/2014

Ντουρντουβάνα 2109m.
ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ 2109 m.
Έχει περάσει ένας χρόνος από την τελευταία επίσκεψη στην Ντουρντουβάνα. Αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο να την επισκεφτούμε ξανά. Είναι ένα βουνό με υψόμετρο 2109 μέτρα, με έλατα και ξέφωτα στα χαμηλά, τρεχούμενο νερό με μεγάλους αριθμούς κτηνοτροφίας, πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα αλλά και μεγάλες σάρες με γενική δυσκολία ανάβασης Γ.
ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ
Γενικά παρουσιάζει ενδιαφέρον να το επισκεφτείς. Η διαδρομή μας γνώστη Τρίπολη – Λεβίδι, στάση στο Λεβίδι για καφέ και τυρόπιτα για να πάρουμε δυνάμεις παρακαλώ! Συνεχίζουμε στον 111 και στρίβουμε για Κλειτορία( Μαζέϊκα) όπως το έλεγαν παλιότερα και πριν φτάσουμε σε αυτό ακολουθήσαμε το δρόμο για την Λυκούρια.

SELFIE ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑΣ 2109μ.
Περνώντας το διάσελο, με τον Σαΐτα δεξιά και αριστερά το Σύμπλεγμα Τριανταφυλλιάς – Ντουρντουβάνας. Λίγο πιο κάτω στρίψαμε αριστερά στον χωματόδρομο, οριακά για ΙΧ, φτάνοντας δύσκολα έως την πρώτη στάνη. 
QSO ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SOTA
Από αυτό το σημείο ξεκινήσαμε τον ποδαρόδρομο φορτωμένοι με κεραίες, ασυρμάτους, μπαταρίες. Γενικά όλο τον εξοπλισμό SOTA, συν τα απαραίτητα εφόδια, που πάντα πρέπει να έχει ο πεζοπόρος ανάλογα με την περίσταση, την εποχή, τις καιρικές συνθήκες κλπ.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Το μονοπάτι γνωστό, όχι όμως σηματοδοτημένο, φτάσαμε μέχρι την Τριανταφυλλιά , περάσαμε την σάρα και ανηφορίσαμε την ράχη της Ντουρντουβάνας. Σε 2 ώρες είμαστε στην κορυφή. Ξεκούραση, λίγο κολατσιό ένα φρούτο και στήνουμε την κεραία για τους 14 ΜΗΖ τελειώνοντας τις επαφές, έκανα και κάποιες κλήσεις στα VHF, τίποτα, κάνεις είναι και καθημερινή τέλος πάντων.
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΑ 
Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
Τριγύρω στον ορίζοντα, μακριά στον Ερύμανθο ο καιρός φορτώνει, ενώ το σκηνικό θυμίζει χειμώνα.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΕΚΛΕΙΣΕ.
Τα μαζέψαμε και από τα ίδια ξεκινήσαμε την κατάβαση μας, σε λίγο μας έπιασε βροχή, φορέσαμε το αδιάβροχο και μέσα στο μεγαλείο της φύσης βαδίσαμε ανασαίνοντας τον φρέσκο υγρό αέρα που σε μεθά.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Φτάσαμε στο αυτοκίνητο, ο χωματόδρομος έχει μουσκέψει για τα καλά, ευτυχώς πάμε κατήφορο πάντα προσεκτικά διότι στην κατηφόρα στην λάσπη φεύγει μονοκόμματο πότε δεξιά και πότε αριστερά ώσπου φτάσαμε στην επαρχιακή οδό.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 
Επιτέλους πατήσαμε άσφαλτο. Μια στάση για επιθεώρηση στο όχημα και φουλ για Τρίπολη ευχαριστημένοι και χαμογελαστοί.