Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160m.ΜΑΙΝΑΛΟ SOTA SV/PL-128 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/09/2014

SV3GLI/P ON SV/PL-128 ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ 1160m.
Τουρτούλια σίγουρα θα πείτε μια μικρή κορφούλα στο Νέο Καρδαρά εύκολη δίπλα στην επαρχιακή οδό Τριπόλεως -Πύργου.

Έλα όμως πως οι κορφές αυτές είναι πιο δύσκολες από ότι να ανέβεις στην Οστρακίνα. Δύσβατη με πολύ πυκνή βλάστηση που μόνο ζούγκλα θυμίζει. Μεγάλη υψομετρική διαφορά χωρίς να έχεις την επιλογή να διαλέξεις μονοπάτια.
ΠΥΚΝΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΟΥΛΙΑ
Προορισμός μας ο Νέος Καρδαράς, στην διασταύρωση για το χιονοδρομικό πάμε ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση προς Σημιάδες, ύστερα από λίγα μέτρα αφήσαμε το αυτοκίνητο.

Ανεβήκαμε ακριβώς ευθεία πάνω μέσα στο λούκι , είναι ένα μέρος με πολλές πέτρες και δεν έχεις την δυνατότητα καλού πατήματος, η απόλυτη σάρα. Έως τα μισά του βουνού σε ανεβάζει χωρίς να μπλέξεις με την βλάστηση. Τελειώνοντας το λούκι ο Γιάννης πάει μπροστά ενώ εγώ διορθώνω την πορεία μας με το GPS. 

ΓΙΑΝΝΗΣ 
Ευτυχώς είχα περάσει την διαδρομή από την περσινή εξόρμηση μας. Σε μερικά σημεία η βλάστηση είναι τόσο ψηλή που δεν βλέπεις τίποτε άλλο έκτος από κλαδιά. Αναγκαζόμαστε να περάσουμε με πολύ δυσκολία, αφήνοντας στο δέρμα αρκετές γρατσουνιές για ενθύμιο.
Δεν ξέρεις προς τα πού θα κινηθείς, το GPS δείχνει ευθεία και ευθεία έχει μόνο μεγάλα πουρνάρια. Το εμπιστευόμαστε χωρίς να έχουμε ορατότητα, και όντως πάμε σωστά για την κορυφή. Όσο ανεβαίνουμε η βλάστηση μικραίνει και αυτό μας ανακουφίζει. 

ΘΕΑ ΠΡΟΣ ΛΕΒΙΔΙ
Μετά από 40 λεπτά φτάσαμε στο τριγωνομετρικό σημείο. Δεν βιαζόμαστε πρώτα ξεκούραση, κολατσιό και μετά SOTA.

ΘΕΑ ΠΡΟΣ ΚΑΨΙΑ
Στήσαμε την κεραία για τα βραχέα και αμέσως ήρθαν και τα QSO. Στα 2 Μέτρα στα VHF δεν άκουσα τίποτα, τις καθημερινές είναι λίγο δύσκολο να κάνεις συνομιλία . Πάντα όμως δοκιμάζω στην συχνότητα 145.375 MHz έστω κι αν ξέρω ότι δεν θα ακούσω κανέναν. Τα VHF με συναρπάζουν.

ΛΕΒΙΔΙ
Τελείωσα με το SOTA,με γρήγορες κινήσεις τα μαζέψαμε και αποχαιρετήσαμε την κορυφή. Δεν τελειώσαμε ,το κατέβασμα από την Τουρτούλια είναι δύσκολο και κρύβει αρκετές παγίδες. Κατεβήκαμε ακριβώς από τα ίδια. 
ΓΙΑΝΝΗΣ
Εάν μου έλεγε κάποιος να πάει σίγουρα θα τον αποθάρρυνα. Πυκνή βλάστηση, φίδια, σάρες και όλα αυτά μαζί κάνουν το τοπίο επισφαλές. 
Τέλος καλό όλα καλά, η υπόθεση Τουρτούλια έκλεισε για μας. Ώρα για μεγαλύτερες Κορυφές!