Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Βουνό και θάλασσα Εξόρμηση 2η. SV/PL-062 Δίδυμα 1121m. - Καλοβούνι 1139m. – Αραχναίο SV/PL-058 Κυριακή 03/08/2014

ALINCO DX-70 TH - 12V/7AH PB
Καλοκαίρι και οι ήπιες αναβάσεις έχουν την τιμητική τους. Η δεύτερη εξόρμηση στην Αργολίδα είναι γεγονός. Αναχωρήσαμε από Τρίπολη προς Ναύπλιο το πρωινό της Κυριακής.


SV3GLI/P ON SV/PL-062 ΔΙΔΥΜΑ 1121μ.
Συνεχίσαμε στο δρόμο προς Κρανίδι και στρίψαμε αριστερά προς τους αναμεταδότες στην κορυφή των Διδύμων. Το πρώτο μπλόκο μας σταματά. Είναι ένα κοπάδι με γίδια. Νομίζοντας ότι είναι το κτηνοτροφικό αμάξι που τα ταΐζει έρχονται προς το μέρος μας. Ένα μικρό μποτιλιάρισμα.

ΔΙΔΥΜΑ 1121μ.
Αφήσαμε το αμάξι ανάμεσα στις δυο κορφές, αριστερά είναι η κορυφή με τους αναμεταδότες και δεξιά όπως κοιτάζουμε από τον δρόμο η κορυφή που μας ενδιαφέρει. Η ζέστη είναι έντονη εάν και διανύομαι τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε μισή ώρα φτάσαμε στην ψηλότερη κορυφή των Διδύμων.

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ. 
Κατευθείαν στήσαμε την κεραία για τους 14 MHz, πραγματοποιήθηκαν 33 QSO κυρίως με ευρωπαϊκούς σταθμούς, εξαίρεση ο MATT VK1MA και ο GERARD VK2IO από την μακρινή Αυστραλία. Για μια ακόμη φορά στάθηκα τυχερός. Αναχωρήσαμε αμέσως από τα Δίδυμα χαράζοντας πορεία προς Αραχναίο για να ολοκληρώσουμε τις κορυφές εκεί.

ΚΑΛΟΒΟΥΝΙ 1139m. SV/PL-058
Περάσαμε από το Ληγουριό και κατευθυνθήκαμε προς το Αραχναίο, στην διασταύρωση που ξεκινά το πάρκο με τις ανεμογεννήτριες στρίψαμε στον χωματόδρομο δεξιά και τον ακολουθήσαμε για περίπου 3 Km οπού συναντήσαμε μια στάνη 100 μέτρα πιο ψηλά. Πήραμε τις κατάλληλες πληροφορίες από τον κτηνοτρόφο, φορτωθήκαμε τα σακίδια και φύγαμε για πάνω. Κάτι λιγότερο από 25 λεπτά και φτάσαμε στην κορυφή Καλοβούνι. Μονοπάτι δεν υπάρχει αλλά οι γιδόστρατες είναι πολύ καθαρές με σαφή πορεία προς την κορυφή. Εκεί μέσα στον καυτό ήλιο ασχολήθηκα με τα VHF οπού έγιναν 10 επαφές.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Πρώτος από όλους ακούστηκε ο Μιχάλης SV1ONY από την Λούτσα, αμέσως μετά ακούστηκε Δημήτρης SV1CDM από την Κηφισιά και στην συνέχεια ο Δημήτρης SV2BZM/P που ήταν στην Γκιώνα στην κορυφή πυραμίδα ST-005. Από την Αθήνα ο Ντίνος SV3IEG/P από την κορυφή της Πεντέλης AT-033, ακολούθησαν άλλες τρεις επαφές από την Αθήνα και συγκεκριμένα με τον Βαγγέλη SV1PL, τον Γιάννη SV1ACL και τον Παύλο SV1NJA. Ύστερα ακούστηκε από την Σάμο ο φίλος ο Ηλίας SV8FMY/P, τέλος ο Κώστας SV1PBX και ο Γιάννης SV1IZH/M από την Αθήνα. Ακούστηκαν όλοι τους πολύ καλά, θα έλεγα ικανοποιητικά.
SV3GLI/P ON SV/PL-058 SOTA
Φύγαμε κατευθείαν για κάτω. Στην στάνη ο κτηνοτρόφος με την οικογένειά του ήθελε να μας κεράσει καφέ. Μετά από μια σύντομη συνομιλία λέγοντας μας ότι το κύριο πρόβλημα τους το καλοκαίρι είναι το νερό και ότι αναγκάζονται να φέρνουν με τα οχήματα τους από πολλά χιλιόμετρα μακριά. Τους χαιρετήσαμε και φύγαμε από το Αραχναίο περνώντας από το Πάρκο των Ανεμογεννητριών . Είναι ωραίο να βλέπεις αυτά που έχεις κατασκευάσει εν μέρη με τα χέρια σου να δουλεύουν αρμονικά.
ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ
Συνεχίσαμε για το Ναύπλιο και συγκεκριμένα την παραλία της Καραθώνας. Μεσημεριάσαμε πάλι δεν έχει σημασία όμως. Την υπόλοιπη μέρα την βγάλαμε στην Παραλία. Επιστροφή στην Τρίπολη αργά το βράδυ.
ΚΑΡΑΘΩΝΑΣ - ΝΑΥΠΛΙΟ