Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m. SOTA SV/PL-016 ΣΑΒΒΑΤΟ 05/07/2014

ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548μ.
ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m. SV/PL-016 SOTA
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1999, όταν αγοράσαμε τα πρώτα GORE-TEX για χειμερινό βουνό. Μέχρι τότε πηγαίναμε μόνο πεζοπορίες χωρίς χιόνι και τεχνικά μέσα.

Μια διαφωνία με κάποιους από τον Σύλλογο στάθηκε αφορμή για την προσωρινή αποχώρηση. Μέχρι που ο καλός φίλος και παλιός ορειβάτης Γιάννης που μας είχε μυήσει στο χώρο και το πνεύμα της ορειβασίας, μας είπε με έμφαση και στοχευμένα ένα Σάββατο του Δεκεμβρίου: (Την επομένη θα πηγαίναμε στην Κλινίτσα με άλλο σύλλογο της πόλης).

Για την Κλινίτσα αγοράσατε τα GORE-TEX; Εκεί θα τα φορέσετε ;
Αυτό ήταν γυρίσαμε πίσω και την επομένη μας βρίσκει όχι στην Κλινίτσα, αλλά στην Μεγάλη Ζήρια με αντίσκηνο έξω από το καταφύγιο μιας και αυτό ήταν γεμάτο. Η ορειβατική μας σκέψη και δράση άλλαξε για πάντα.

Τα χρόνια πέρασαν πήγαμε σε πολλά βουνά μα στην Κλινίτσα δεν είχαμε πάει. Βλέποντας την πρόσφατα από το Πλιοβούνι 1643m. την βάλαμε στο πρόγραμμα εφόσον ήταν καταχωρημένη στις κορυφές για SOTA.
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

Το Σάββατο ξεκινήσαμε από την Τρίπολη για Χρυσοβίτσι ακολουθώντας τον δρόμο για Στεμνίτσα, λίγο πριν από το χωριό και αμέσως μετά από το εργοτάξιο εταιρείας που εδρεύει στον χώρο στρίψαμε δεξιά στον χωματόδρομο προς Άγια Παρασκευή . Δρόμος καλής βατότητας, μόνο λίγα σημεία προσεκτικής οδήγησης με ΙΧ.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΑΒΛΥΖΟΥΝ ΝΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Παρκάραμε έξω από την παλιά Εκκλησία, μια από τις πολλές της Στεμνίτσας. Γάργαρα κρύα νερά αναβλύζουν κάτω από αυτήν. Από εδώ ξεκινήσαμε την ανάβαση, δεν υπάρχει σήμανση αλλά κάποιες γιδόστρατες μας ανεβάζουν έως τα αλώνια προηγούμενων εποχών. Στις λάκκες θέριζαν και εκεί αλώνιζαν. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται αυτήν την ανθρωπινή δραστηριότητα κάθε καλοκαίρι.
ΑΛΩΝΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ
Πιο πάνω βόσκουν ένα κοπάδι γίδια, ένας νεαρός βοσκός έρχεται προς το μέρος μας , ενώ τα τσοπανόσκυλα μας καλωσορίζουν. Μας δίνει πληροφορίες για το ανάγλυφο της περιοχής, τον χαιρετάμε και τραβάμε πάλι τον ανήφορο μέχρι το τελευταίο πλατό και από εκεί δεξιά μέσα από λάκκες μέχρι την τελική ανάβαση στην κορυφή.
ΛΑΚΚΕΣ
Φτάνοντας αντικρίζεις το Δυτικό Μαίναλο, τον Αϊ -Λια της Ασέας, την Μεγαλόπολη με τα εργοστάσια της ΔΕΗ, την Ηλεία και τους ορεινούς όγκους της Αχαΐας, δυτικά βλέπεις το Ιόνιο Πέλαγος.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Ξεκίνησα με τα VHF με FM διαμόρφωση, άκουσα τον Τάσο, SV3/SV1QYI/P που έπαιρνε μέρος στο AEGEAN VHF CONTEST. Διαμόρφωση SSB δεν είχα, ήμουν με το φορητό THT TH-F5 σίγουρα θα άκουγα κι άλλους.
SV3GLI/P ON SV/PL-016 ΚΛΙΝΙΤΣΑ 1548m.
Στην συνέχεια πήγα στους 14 MHz όπου έγιναν 55 QSO. Ένα από αυτά με τον Λευτέρη SV5BYP/P από την Ρόδο με πολύ καλό σήμα για τον Ελλαδικό χώρο και όχι μόνο.
Μείναμε για λίγο στην κορυφή και ύστερα κατεβήκαμε από την ίδια διαδρομή έως την Άγια Παρασκευή. Κολατσιό και ξεκούραση στο μοναδικό τοπίο.
Οι εντυπώσεις μας για την Κλινίτσα οι καλύτερες , πραγματικά μείναμε πολύ ευχαριστημένοι και το βασικότερο ότι τα GORE -TEX δεν τα πήραμε για την Κλινίτσα!
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΦΡΥ ΑΝΤΙΑΝΕΜΙΚΟ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ - ΚΥΝΗΓΙ
  Ένα απλό αντιανεμικό όπως αυτό από το Έθνος-Κυνήγι ήταν αρκετό!