Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μαίναλο SV/PL-021 Οστρακίνα 1981m.& SV/PL-023 Ξερακιάς 1711m. SOTA ΤΕΤΑΡΤΗ 07/05/2014

ALINCO DX-70TH
Δεύτερη κατά σειρά εξόρμηση στο Μαίναλο. Δεν μας άφησε ο καιρός την προηγούμενη εβδομάδα να επαναλάβουμε την περσινή περιπέτεια στις τέσσερις κορυφές του Μαινάλου σε μια ημέρα. Επιστρέψαμε για την ψηλότερη κορυφή του Μαινάλου την Οστρακίνα και στην συνέχεια κλείσαμε με την κορυφή Ξερακιάς. 
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ GPS
Η ανάβαση ξεκινά από το παρκινγκ που βρίσκεται κάτω από το καταφύγιο Π. Αλεξόπουλος στο οροπέδιο της Οστρακίνας. Ακολουθήσαμε το ευδιάκριτο μονοπάτι και σε 1 ώρα ήμασταν στην κορυφή.
SV3GLI/P ON SV/PL-021
Για κεραία χρησιμοποίησα την γνωστή λ/4 Fishing Pole Antenna για τους 14 MHz. Στην Ευρώπη ήταν πρωί ακόμη και οι ραδιοερασιτέχνες έπιναν το καφέ τους στο Shack, περιμένοντας για τα πρώτα QSO.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Πρώτα από όλους άκουσα και καλημέρισα τον Συνάδελφο από την Γερμανία DL3HXX, στην συνέχεια ακολούθησαν άλλα 28 QSO. Από τον ελλαδικό χώρο συνομίλησα με τον Dino SV3IEG. 
Μικρό διάλειμμα για κολατσιό και άμεση αναχώρηση από την Οστρακίνα, ο επόμενος στόχος η κορυφή του Ξερακιά, που μας περιμένει να την ενεργοποιήσουμε για SOTA.

ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711m.
Μετά από μια εύκολη κατάβαση φτάσαμε στο Παρκινγκ, ανασύνταξη δυνάμεων, συμπληρώσαμε τα παγούρια μας με νερό και χωρίς καθυστερήσεις φύγαμε δυνατά για τον Ξερακιά.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Ακολουθήσαμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι που διασχίζει το Μαίναλο αλλά όχι και την κορυφή του Ξερακιά, για αυτό πρέπει να ξέρεις που θα στρίψεις. Ευτυχώς που θυμόμαστε την πορεία για την κορυφή. Φτάσαμε μέσα από τις σάρες, ενώ απειλητικά σύννεφα στεκόντουσαν από επάνω μας, αφήνοντας μερικές στάλες βροχής. Δεν ήταν κάτι ανησυχητικό το έχουμε συνηθίσει. Η γνωστή διαδικασία για SOTA.
SV3GLI/P ON SV/PL-023
 Έγιναν 26 QSO με ραδιοερασιτέχνες από την Ευρώπη. Στα VHF δεν κατάφερα να κάνω επαφή, η Κορυφή είναι κλεισμένη από ψηλότερα βουνά που εμποδίζουν την επικοινωνία με μακρινούς σταθμούς.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΡΑΚΙΑ 1711μ.
 Επιστροφή από τη ίδια, η δεύτερη περιπλάνηση τελείωσε, η άνοιξη είναι ο καλύτερη εποχή για πεζοπορία και εμείς την εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρο.