Σάββατο 10 Μαΐου 2014

3 & 4 Μαΐου 2014 International SOTA Weekend Event. SV/PL-158 Μαύρη Κορυφή 1818m & SV/PL-124 Βουρβούλα 1860m.


Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 3 & 4 Μαΐου 2014 τρέξαμε το International SOTA Weekend Event.
SV3GLI/P ON SV/PL-124 1860m. VURVULA
Ο καιρός το Σάββατο ήταν γενικά καλός και αρκετοί ραδιοερασιτέχνες που ασχολούνται με το SOTA  βγήκαν στον αέρα πολύ νωρίς το Πρωί. Πρώτα από όλους ξεκίνησαν ο Πάνος SV1COX και ο Τίμης SV1QZG από  κορυφές στην Αττική,  λίγο αργότερα ο Ντίνος SV3IEG από τον Κιθαιρώνα.

Από  την Κατερίνη οι συνάδελφοι Γιώργος SV2NCH, ο Χρήστος SV2OXS, ο Διονύσης SV2OYE και ο Γιώργος SV2CNE.

Όλοι μίλησαν μεταξύ τους, ευχαριστήθηκαν τον ραδιοερασιτεχνισμό, κάνοντας πολλές μακρινές επαφές σε πολλές μπάντες.

Εμείς εδώ το Σάββατο είχαμε ηλιόλουστο καιρό τις πρωινές ώρες, και έτσι αποφασίσαμε με τον Γιάννη να πάμε για καφέ στην αλλαγμένη και ανανεωμένη Πλατεία Πετρινού, όπως είχαμε υποσχεθεί σε έναν φίλο μας πριν μερικές μέρες.
Την Κυριακή ο καιρός ήταν άστατος, το προηγούμενο βράδυ έβρεχε. Αποφασίσαμε να πάμε στο Μαίναλο, που έχει εύκολες προσβασιμες κορυφές. Φτάνοντας στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου, η εικόνα δεν είναι καλή, η Οστρακίνα είναι μέσα στα σύννεφα, βαριά συννεφιά παντού, είναι σίγουρο ότι σε λίγο θα έχουμε βροχόπτωση. Επιλέχτηκε η SV/PL-158 Μαύρη Κορυφή 1818m. Φτάσαμε στην Στάνη, εκεί το πρώτο που συναντήσαμε ήταν τα τσοπανόσκυλα και μετά τον κτηνοτρόφο που μας διαβεβαίωσε ότι τα σκυλιά είναι δεμένα, μπορείτε να ανέβετε χωρίς προβλήματα.

Νέος στην ηλικία, χωρίς σκουριασμένα μυαλά, επαγγελματίας κτηνοτρόφος.

 Που πάτε; Δεν βλέπετε ότι θα βρέξει; 

Του εξηγήσαμε τι πάμε να κάνουμε, είχαμε μια ωραία συζήτηση, δεν πειράζει ας σπαταλήσαμε ένα μισάωρο, έτσι κι αλλιώς θα βρέξει. Μας ευχήθηκε καλή τύχη και φύγαμε για πάνω. Σπάζοντας τα χρονόμετρα κάνοντας μόνο 20 λεπτά να ανέβουμε και όλα αυτά με ασυρμάτους, μπαταρίες Κλπ. Στάση κατά την ανάβαση δεν έγινε. Μειώνοντας το χρόνο ανάβασης κατά 25 λεπτά.
 
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818m.
Στήσαμε το ψαροκαλαμο των 8 μέτρων, γρήγορες επαφές και δυνατό Pile UP στους 14 ΜΗΖ, άρχισε το ψιλόβροχο, έπρεπε να σταματήσω, τα μαζέψαμε και κατεβήκαμε.
SV3GLI/P ON SV/PL-158 MAVRI KORIFI 1818m.
Στα επόμενα λεπτά σταμάτησε να βρέχει, πήραμε μια δύσκολη απόφαση επιτόπου, να ανέβουμε και δεύτερη κορυφή, την SV/PL-124 Βουρβούλα 1860m.
 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ 1860μ.
Η ανάβαση γίνεται μέσα από τα έλατα στην αρχή και μετά σε αλπικό τοπίο, βγαίνοντας στην κορυφή, ο αέρας είναι πολύ δυνατός δεν μπορούμε να στήσουμε κεραία για τα βραχέα.

Συναρμολογήσαμε την YAGI για τα VHF ελπίζοντας ότι θα υπάρχουν κάποιοι να μιλήσουμε. Πρώτα ακούστηκε ο συνάδελφος Μάριος SV1QEC/M κινούμενος στην Ελευσίνα μετά ο Σάκης SV8RHP από την Ζάκυνθο και ο Βαγγέλης SV8EP από την Κεφαλλονιά, ενώ η τέταρτη επαφή αργούσε να έρθει, τα δάχτυλα είχαν παγώσει, αλλά εκεί μέσα στο κρύο συνέχιζα τις κλήσεις ώσπου από την Πεντέλη άκουσα τον φίλο και συνάδελφο Γιώργο SV1JCO που είχε βγει και αυτός για το International SOTA Weekend Event.
ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Το τέταρτο QSO πραγματοποιήθηκε, κατεβήκαμε λίγο πιο κάτω από την κορυφή, που σαφώς ήταν πιο απάνεμα κολατσίσαμε και αναχωρήσαμε.

Φτάνοντας κοντά στην πίστα του Πολωνέζικου Λίφτ πέσαμε πάνω σε φρεσκοβαλμένους πασσάλους. Τι είναι αυτό; Πάλι δεν έχει δει κάνεις τίποτε; Μέσα στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού;


ΠΑΣΣΑΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΩΝΕΖΙΚΟ LIFT



Κάτι δεν πάει καλά τώρα τελευταία στο Μαίναλο, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση σίγουρα θα το αναπολούμε από τις φωτογραφίες.

Α και παρά λίγο να το ξεχάσω, όταν τελειώνει η χιονοδρομική περίοδος καλό είναι να μαζεύουν τα σκουπίδια και όχι να τα αφήνουν στο Σαλέ μέχρι την επομένη σεζόν να τα ξεσκίζουν τα αγρίμια!
 
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΕ ΤΟΥ ΜΑΙΝΑΛΟΥ
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Στο Μαίναλο θα ανέβουμε αρκετές φορές εξάλλου αυτή ήταν η πρώτη εξόρμηση εκεί για φέτος.