Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. SV/PL-111 SOTA ΣΑΒΒΑΤΟ 26/04/2014


SV3GLIP ON SV/PL-111 ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m.
Είναι γνωστό ότι στο χώρο της ορειβασίας, οι ορειβάτες κινούνται  χειμώνα καλοκαίρι, τώρα  βρισκόμαστε  στα μέσα της άνοιξης.  Όλες οι μέρες δεν είναι κατάλληλες για αναβάσεις λόγω ξαφνικών καταιγίδων,  πόσο μάλιστα εάν ασχολείσαι με το SOTA που είναι κάτι πιο σύνθετο από μια απλή ανάβαση.
ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΟ ΣΚΙΑΘΙΣ
Ακούσαμε το μετεωρολογικό δελτίο που έλεγε για καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες. Επιλέξαμε τον  Ολίγυρτο που είναι σχετικά κοντά στην Τρίπολη. Η ανάβαση μας ξεκίνησε από το διάσελο της Κανδήλας, ο καιρός άστατος, στο απέναντι βουνό  στο Σκιάθις μαζεύονται γρήγορα απειλητικά σύννεφα.  


ΓΙΑΝΝΗΣ
Κινηθήκαμε γρήγορα, η διαδρομή γνωστή, στις λάκκες μια στάση για ανασυγκρότηση. Φτάσαμε  στην κορυφή μετά από 1:35min.

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. SV/PL-111

Ο λόγος της ανησυχίας για καταιγίδα μεγάλος, με τόσα μεταλλικά αντικείμενα, κεραίες και χάλκινα καλώδια ριψοκινδυνεύεις όταν είσαι το ψηλότερο σημείο στην κορυφή με ένα ιστό 8 μέτρων χωρίς γείωση.  Όλο το σκηνικό θυμίζει χειμώνα.  Με γρήγορες κινήσεις στήσαμε την κεραία για τα βραχέα,  όπως πάντα μια φωνή στα VHF δεν άκουσα κανέναν και συνέχισα στα βραχέα. Στο τέλος δοκίμασα πάλι στα VHF  έγινε επαφή με τον φίλο μου τον Δημήτρη SV3JZS  από τον Πύργο Ηλείας.

Η ΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

Ο καιρός χαλάει  γρηγορότερα από την πρόβλεψη τις ΕΜΥ. Αρκετα ρισκάραμε, η εποχή είναι επικίνδυνη. Κατεβήκαμε  γρήγορα ενώ πέφτουν δυνατές στάλες, στο Μαίναλο ακούγονται τα πρώτα μπουμπουνητά. Φτάσαμε στο αμάξι ασφαλείς, δεν χορτάσαμε βουνό αλλά τουλάχιστον βγήκαμε στον αέρα για SOTA 


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΜΕ GPS