Τρίτη 29 Απριλίου 2014

International SOTA Weekend Event. 3 και 4 Μαΐου 2014






Το Σαββατοκύριακο που έρχεται (3 και 4 Μαΐου 2014) θα τρέξουμε το International SOTA Weekend Event.
http://www.sotawatch.org/reflector.php?topic=8998#
Οι Έλληνες activators θα συμμετέχουν, όπως καθε χρονιά, με σκοπό να ενεργοποιήσουν οσο περισσότερες κορυφές ειναι δυνατόν.
 

 
Μια (προσωπική) αξιολόγηση του event απο ραδιοερασιτεχνικη σκοπιά περιλαμβάνει τα ακόλουθα :
1. Ευκαιρία να ξεφύγω απο το μοτίβο: "ανεβένω στην κορυφη-κανω τις επαφές-επιστρέφω στη βάση" μιας και η δραστηριότητα θα περιλαμβάνει περισσότερες διαδοχικές κορυφές. Καλή άσκηση τοσο για την επάρκεια και αντοχή του ΡΑΔΙΟ-εξοπλισμού (ασύρματοι, μπαταρίες, κεραιες) οσο και την επάρκεια του ατομικού-πεζοπορικού εξοπλισμού αλλά και, για τον ορθολογικό σχεδιασμό των ζωνών συχνοτήτων που θα λειτουργήσω, ανάλογα την ωρα που θα βρίσκομαι σε καθε κορυφη.
2. Καλο κίνητρο για να ανεβάσω πανω το 817 και την MOXON ωστε να τα πω με τους αλλους τρελαμένους στα 2 μετρα SSB στις αλλες κορυφές της Ελλάδας. Ευκαιρια να αυξήςω το score μου σαν chaser και τις summit-to-summit επαφές.
Να θυμηθώ, οπωςδήποτε, να βάλω και καμια φωνή στο φιλο Νίκο, SV1EIG, στην κορυφή της Αγίας Πελαγιας στην Μεσα Μανη. Μπορει να μην ειναι SOTA κορυφη αλλα ειναι portable, QRP, μονος, στο πουθενά, με σύρματα και μπαταρίες και τόχει κανει τάμα να κανει το διήμερο 1000 επαφές."Δικός μας" δηλαδη, μην τον ξεχάσετε με τπτ..αλλιώς τον βλεπω να κανει κει πανω Δεκαπενταύγουστο :-)
 



3. Ευκαιρια να κανω QRP επαφή με τα SOTA-φιλαράκια στην Αυστραλια, όλος ο κοσμος το εχει κανει αυτες τις μερες εκτος απο εμενα :-)


 
4. Ευκαιρία να κανω ενα σκασμό 2 way QRP επαφές με την άλλη πλευρά του Ατλαντικου. Ταυτοχρονα θα τρέχει το "QRP to the Field" contest, οι ανθρωποι κυριολεκτικά "διψάνε" για SOTA επαφές, τοσο, ωστε εχουν ενσωματώσει πλήρως το SOTA στους όρους του διαγωνισμού.
http://www.zianet.com/qrp/qrpttf/2014/ttf.htm
Δεν χρειαζεται να κανετε τιποτα διαφορετικό απο οτι κανετε σε καθε κλασική ενεργοποίηση, ακομα και οι ωρες του contest εχουν αλλάξει ωστε να ειναι δυνατή η οσο γίνεται μεγαλυτερη συμμετοχη SOTA ευρωπαικων σταθμών. Ενδεικτικό του κλίματος στο συγκεκριμένο event ειναι το τραγουδάκι στο τέλος, διαβάστε το, ειναι άπαικτο....
5. Σαν chaser, τις ωρες που αναγκαστικά ειμαι πλέον στο shack, ευκαιρια να μιλήσω με portable σταθμούς στις κορυφές του κόσμου (κυριολεκτικά πια), εξαιρετικη δοκιμή για την αξιολόγηση των κεραιών μου (στις κορυφές χαμηλή ισχύς, υποτυπώδεις κεραιες, εξαιρετικά δυσκολο το operating). Ισως, ανάλογα τη συμμετοχή των Ελληνικών σταθμών, να συμπληρώσω και το Ελληνικό SOTA award "Work all Greece Award".
 

 
Αυτα, σας προσκαλούμε ολους στο ετήσιο SOTA πάρτυ μας. Το τραινο για τις κορυφές εχει ακόμα πολλες κενές θέσεις :-). Κεραιες, ασύρματοι, μπαταρίες και καλή διάθεση υπαρχουν για ολους. Eσεις χαμόγελο, καλή διάθεση και μποτακια να φέρεται μονο, η οπως λεει και η διαφημηση "Πουλοβερ να βαλεις" :-). Οποίος θελει να συμμετέχει στο event σαν activator ας επικοινωνήσει με όποιο τροπο θελει και μπορει με οποιονδήποτε γνωρίζει οτι Sotarei.
Αν παλι, επιλέξετε το εξαιρετικά δυσχερες operating περιβάλλον στο shack σας (με τις πυτζαμες αγκαλιά με τον φραπέ και τα κουλουράκια -hi) μη μας ξεχάσετε, αυτη τη φορα θελουμε να μιλήσουμε με ολους :-) Χωρις activators δεν υπαρχει SOTA, χωρις chasers o activator στη κορυφη μαζεύει φασκόμηλο και τσαταρει στο Facebook....
Αυτο το Σαββατοκυριακο γιορτάζει σε όλο τον κοσμο (στην κυριολεξία πια) το portable operation στην πιο extreme μορφή του. Απο το http://www.sotawatch.org θα παρελάσουν KX3, FT-817, IC-703, FT-897, KX-1, rockmites, trail friendly radios, ιδιοκατασκευές, end Feds, λουπες, δίπολα, buddipoles, buddisticks και ο σχετικός "ανθός" του portable operation, ολα σε κάποια απομακρυσμένη η οχι τοσο απομακρυσμένη κορυφη.


 
Ειμαι πολυ χαρούμενος που θα το ζήσω για μια ακομα χρονια.
Καλή επιτυχια και, προπαντός, καλή διασκέδαση.
73, Πανος, SV1COX

ΠΗΓΗ : www.sota.gr