Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ζήρεια Σημείο 2376 m. SV/PL-005 - ΚΟΥΤΣΑ 731m. SV/PL-138 SOTA Σάββατο 15/03/2014


ΖΗΡΕΙΑ 2376m. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ GPS

ΖΗΡΕΙΑ 2376 Μ. SOTA SV/PL-005

Ανάβαση στην Ζήρεια, κορυφή Σημείο 2376 m. λίγο πριν την λήξη της χειμερινής περιόδου, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΟΟΑ και του Προγράμματος SOTA ( Summits On The Air ).
Η πορεία μας ξεκίνησε από την διασταύρωση για τον δρόμο προς το καταφύγιο του ΕΟΣ Κορίνθου, από εδώ αρχίζει και το χιόνι.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΝΟ
Νωρίς το πρωί το χιόνι ήταν σφιχτό και η ανάβαση γίνεται εύκολη και γρήγορη. Μετά το καταφύγιο ανεβαίνοντας από το κλασικό μονοπάτι φτάσαμε στο μεγάλο βράχο ακολουθήσαμε δεξιά το λούκι που σύντομα μας έβγαλε στην ράχη με πολύ καλές συνθήκες χιονιού παρακάμπτοντας μεγάλο μέρος της διαδρομής.
ΤΟ ΛΟΥΚΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΧΗ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.
Συναντήσαμε την δεύτερη πινακίδα χωμένη στο χιόνι, παρά το προχωρημένο της ώρας η κατάσταση του χιονιού είναι καλή ευτυχώς, έτσι φτάσαμε μέχρι την κορυφή χωρίς προβλήματα και δυσκολίες. Κραμπόν δεν χρησιμοποιήσαμε, η ανάβαση διήρκεσε 3 ώρες, πολύ καλά θα έλεγα, μεταφέροντας τον βαρύ εξοπλισμό του SOTA.
ΖΗΡΕΙΑ ΣΗΜΕΙΟ 2376 m.
Ξεκούραση, κολατσιό, φωτογραφίες όλα με την ησυχία μας, ο καιρός ήταν καλός ο άνεμος γύρω στα 4 Μποφόρ.

SV3GLI/P ON SV /PL-005 ΖΗΡΕΙΑ
SUMMITS ON THE AIR -SOTA
Κεραία βραχέων δεν στήσαμε, άρχισα τις επαφές στα VHF. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Πρώτος ακούστηκε ο Γιάννης SV1LIS από το Ηράκλειο Αττικής, ο Στάθης SY3ABH από το Βραχάτι Κορινθίας, ο Τάσος SV1EMJ από το Μελισσοχώρι της Θήβας, ο Τάκης SV1MQJ και ο Τάσος SV1NZT από την Αθήνα, στην συνέχεια έγινε συνομιλία με τους συναδέλφους από την Κατερίνη που ευρισκόντουσαν στη κορυφή Βόρας ή Καϊμακτσαλάν 2524 m. SV/MC-006 Ο Γιώργος SV2CNE/P, ο Διονύσης SV2OYE/P και ο Γιώργος SV2NCH/P. Η ισχύς μου ήταν 4 watts με κεραία την 770 Ενώ οι φίλοι από την Κατερίνη είχαν μια κατευθυνόμενη κεραία 3 στοιχείων. Η απόσταση είναι 369 km. Ο Σπύρος SV1OAM, ο Γιάννης SV1NZR, ο Λεωνίδας SV1OEA και ο Γιώργος SV1OAL από την Αθήνα ακούστηκαν δυνατά και καθαρά. Τους ευχαρίστησα όλους για τις επαφές.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ
Επιστρέψαμε με την άνεσή μας προς το καταφύγιο και από εκεί για το αμάξι. Συνολική διάρκεια πορείας 5:30 ώρες.

Ανασύνταξη δυνάμεων στα Άνω Τρίκαλα, που είναι γεμάτα από επισκέπτες του Σαββατοκύριακου, καθίσαμε για μεζέ και ξεκούραση αφού η περιπλάνηση θα συνεχιζόταν στην κορυφή Κούτσα που βρίσκεται και το μοναστήρι της Παναγίας της Κορφιώτισσας.
 ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΦΩΤΙΣΣΑΣ
Συνεχίσαμε προς Ξυλόκαστρο και μετά για Καμάρι. Μέσα από κτήματα με λεμονιές ανεβήκαμε προς την Κούτσα.
ΥΠΕΡΟΧΗ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΑ SV/PL-138
Δοκίμασα κατευθείαν στα VHF ακούστηκε ο Πέτρος SV3FUO, στην συνέχεια στήσαμε κεραία για τα βραχέα στους 14 MHz, έγιναν 23 QSO. Στο τέλος άκουσα και τον φίλο και συνάδελφο Dino SV3IEG/P από το Βουνό Φυλής SV/AT-007.

SV3GLI/P ON SV/PL-138
Με τα καλαμπούρια στο μέγιστο, κλείσαμε μια επιτυχημένη εξόρμηση στην Κορινθία.
Επιστρέψαμε το βραδάκι στην Τρίπολη πλήρως ευχαριστημένοι και συνάμα κουρασμένοι.