Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356m. SOTA SV/PL-133 ΤΕΤΑΡΤΗ 12/02/2014

ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356 m.
ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356 m. SV/PL-133

Μια μικρή εξόρμηση στο Μελιδόνι SV/PL-133 για ξεμούδιασμα και SOTA. Ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός, ήταν όμως ότι πρέπει για την κορυφή αυτή, γρήγορα και οικονομικά εάν θα μπορούσε να το πει κανείς αυτό, αφού για να κάνεις την διαδρομή πήγαινε έλα από τα διόδια της Νεστάνης πρέπει να πληρώσεις 5 ευρώ περίπου. Να δω πότε θα ξεσηκωθούμε να σταματήσουμε αυτό το Χαράτσι και το Μάντρωμα των Κοινωνιών!

Περνώντας από την σήραγγα του Αρτεμισίου αμέσως μετά στρίβουμε δεξιά προς Κεφαλόβρυσο σταματάμε στο διάσελο που υπάρχει το εξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου. Από εδώ ξεκινάμε την ανάβαση μας από τις γιδόστρατες. Σε 1 ώρα φτάσαμε εύκολα στην κορυφή Μελιδόνι . Έχει λίγο αεράκι, το παλιό κτίσμα, μας προστατεύει για μια άνετη εκπομπή για το πρόγραμμα SOTA.

SV3GLI/P ON SV/PL-133 ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356 m.
Στήνουμε την λ/4 Fishing Pole Antenna για τους 14 MHz ξεκινώντας τις δόκιμες ανακαλύπτω πως υπάρχουν στάσιμα κύματα. Εντοπίζεται το πρόβλημα στο βραχυκυκλωμένο κονέκτορα, επισκευάζεται επιτόπου και ξεκινώ τις κλήσεις για το SOTA.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Γίνονται 31 QSO. Όταν τέλειωσα από τα 20 Μέτρα, σειρά είχαν οι κλήσεις στα VHF όπως κάνω πάντα. Ακούστηκε από την Αθήνα δυνατά και καθαρά ο Ηλιας SV1EJU  και μάλιστα Mobile από την περιοχή του Ίλιον.

MY RIG ΤΥΤ ΤΗ-F5 5 WATTS & ANTENNA DIAMOND NR-770H
Τον ευχαρίστησα για την επαφή και σταμάτησα για να απολαύσω ένα ωραίο σαντουϊτσάκι, όσο ο Γιάννης αποθανάτιζε με την φωτογραφική μηχανή τις απέναντι βουνοκορφές.
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 m. SV/PL-098
Επιστροφή από τα ίδια, γεμάτοι με καθαρό αέρα από τα έλατα και με ανοιχτή την όρεξη για τις επόμενες κορφές.

ΓΙΑΝΝΗΣ