Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΒΟΥΝΑΚΙ 1161m. SOTA SV/PL-095 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/01/2014


SV3GLI/P ON SV/PL-095 ΠΑΡΑΒΟΥΝΑΚΙ 1161m.
Το Παραβουνάκι βρίσκεται πάνω από το χωριό Αχλαδόκαμπος στο Νομό Αργολίδας. Ο δρόμος για το πάρκο ανεμογεννητριών κάνει εύκολη την πρόσβαση σε αυτό.
 
ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ
Το υψόμετρο της κορυφής είναι 1161 m. Από την Κορυφή αγναντεύεις τον Αργολικό Κόλπο και το Ναύπλιο ενώ νότιο ανατολικά βρίσκεται ο Πάρνωνας και πιο μακριά ο Ταΰγετος.  
ΤΑΥΓΕΤΟΣ 2404 m.
Ο καιρός δεν είναι καλός, όλα δείχνουν ότι θα ακολουθήσει βαρυχειμωνιά. Οι πρώτες νιφάδες χιονιού κάνουν την εμφάνιση τους. Σκοπός μας είναι το πρόγραμμα SOTA. Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την συγκεκριμένη κορυφή. Στήνουμε την κεραία στο υψομετρικό κολωνάκι δίπλα από μια ανεμογεννήτρια. Για κεραία χρησιμοποιώ το δίπολο Inverted V με ιστό 4 μέτρα. Μοιάζει σαν οδοντογλυφίδα μπροστά στον πύργο της ανεμογεννήτριας.
 
ΠΑΡΚΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ
Ευτυχώς δεν είχα παράσιτα και η συχνότητα ήταν καθαρή. Ξεκίνησα  να κάνω επαφές με ευρωπαϊκούς σταθμούς συνολικά έγιναν 40 QSO. Στα VHF εάν και προσπάθησα να ακούσω τους συναδέλφους από την Κατερίνη που ευρισκόντουσαν και αυτοί σε κορυφή για SOTA η διάδοση δεν μας έκανε την χάρη. Ίσως εάν είχα μαζί μου την YAGI να τα καταφέρναμε να επικοινωνήσουμε, άλλοι δεν ακούστηκαν, έξαλλου δεν δίνουν και πολύ σημασία στις SIMPLEX συχνότητες και αναλώνονται στους αναμεταδότες.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ VHF
 
Τα δάχτυλα μου πάγωσαν, άρχισε να ψιλοβρέχει, τα μαζέψαμε  γρήγορα και επιστρέψαμε προς το αμάξι. 
ΓΙΑΝΝΗΣ
Θα προτιμούσα να είχε λιακάδα να αράζαμε στην κορυφή Παραβουνάκι. Ο καθένας μπορεί να πάει σχετικά εύκολα και να θαυμάσει την Ακροναυπλία και τους Δαναούς από ψηλά. Το μέρος είναι ιδανικό και για Field Day. 
 
ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑ