Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m. SV/PL-097 SOTA ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/01/2014

 
ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m. SV/PL-097 
Αρχές Ιανουαρίου και ο καιρός είναι ιδανικός για ορειβατικές εξορμήσεις. Επιλέξαμε να πάμε σε μια κοντινή και γνώστη κορυφή ώστε να μην χρειάζεται να λείπουμε όλη την ημέρα.


Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΤΕΝΙΑ ΜΕ GPS

Η εντυπωσιακή θέα της κορυφογραμμής του Κτενιά από την Τρίπολη με μέγιστο υψόμετρο τα 1635 m. σε προκαλεί να πεζοπορήσεις και να θαυμάσεις από ψηλά τον Aργολικό Kάμπο και το οροπέδιο της Τρίπολης αφού αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα στις δυο περιοχές.

Ο ΚΤΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Η διαδρομή γνώστη, είναι η τρίτη φορά που την επισκεπτόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η αρχή της πορείας μας ξεκινά μετά από την Μονή Γοργοεπηκόου στην Νεστάνη, περνώντας από την γνώστη στάνη που υπάρχει εκεί. Ένα σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγω των φιλικών τσοπανόσκυλων. Αφήσαμε το αμάξι ακριβώς στην στροφή που ξεκινάνε οι γνώστες γιδόστρατες σημάδια δεν υπάρχουν. Σε 15 λεπτά φτάσαμε σε ένα μικρό προσκυνητάρι, συνεχίσαμε ευθεία επάνω για να αποφύγουμε το ρέμα που είναι στην δεξιά πλευρά.
ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΡΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
 Η πλαγιά του βουνού κατεβάζει αρκετό νερό από όλα τα σημεία. Το νερό έρχεται υπόγεια και ξαφνικά βγαίνει στην επιφάνεια.

ΝΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ
Η πορεία μας συνεχίζεται προς τα δεξιά οπού φτάσαμε σε ένα ωραίο μικρό καταπράσινο λιβάδι που το διασχίζει το ρέμα. Σε αυτό το σημείο περάσαμε στην δεξιά πλευρά με κατεύθυνση προς την κορυφογραμμή.

ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΛΙΒΑΔΙΑ
Πλέον μπροστά είδαμε την κορυφή και συνεχίσαμε με τον Γιάννη χωρίς να κάνουμε στάση. Η ανάβαση διήρκεσε 1:50 min. Μόνο 3 λεπτά περισσότερο από την προηγούμενη φορά, χωρίς να κοιτάμε το ρολόι μας. Λίγα λεπτά ξεκούρασης και αργότερα ασχοληθήκαμε με το SOTA – Summits On The Air.
SV3GLI/P ON SV/PL-097 ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m.

Για κεραία χρησιμοποιήθηκε η Inverted V για τους 14 MHZ. Έγιναν 26 QSO. Τα μαζέψαμε και επιστρέψαμε από την ίδια διαδρομή. Το Μεσημέρι επιστρέψαμε στην Τρίπολη. Μια δυνατή πεζοπορία με ελάχιστα έξοδα που σου αφήνει την αίσθηση μεγάλου βουνού.