Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΝΩΝΑΣ ΓΑΪΤΑΝΟΡΑΧΗ SV/PL-069 – ΜΥΣΤΡΑΣ SV/PL-012 SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 13/10/2013


ΠΑΡΝΩΝΑΣ
Πάντα κάθε φθινόπωρο, κάθε χρόνο, επισκεπτόμαστε τον Πάρνωνα. Μας τραβάνε τα χρώματα της φύσης, τα γραφικά Καστριτοχώρια, τα αρώματα από τα δέντρα. Την άνοιξη είχαμε ανεβεί στην Μεγάλη Τούρλα και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάμε στην κορυφή Γαϊτανόραχη 1802m.

Στρίψαμε για Πάρνωνα περάσαμε το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης και στην διασταύρωση για Άγιο Βασίλειο στρίβουμε αριστερά στον χωματόδρομο πλάι στο παλιό καμίνι. Φτάνοντας στην ράχη του βουνού ξεκινά η πεζοπορία μας.

Με ελαφρύ σακίδιο και μόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό SOTA ανηφορίζουμε προς την κορυφή. Η διαδρομή μας, διαρκεί 35 λεπτά.
SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ ON SV/PL-069
Στήνουμε την κεραία βραχέων ένα δίπολο INVERTED V για τους 14 MHz. Όμως θα ξεκινήσω πρώτα με τα 2 Μέτρα με διαμόρφωση FM. Ένα και μοναδικό QSO με τον Λεωνίδα SV1MRZ από το Κερατσίνι. Ξεκινώ τα QSO στα βραχέα, δεν βιάζομαι, τους κάνω όλους τους Chasers . Συνολικά έγιναν 35 QSO. Τέλος αφού μαζέψαμε τον εξοπλισμό, κάθομαι και απολαμβάνω το τοπίο, έχει καθαρό καιρό, είναι φανταστικά όμορφα.

SUMMITS ON THE AIR -SOTA
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ
Ο χρόνος μας πιέζει και αναχωρούμε από την κορυφή για το αμάξι. Επόμενος προορισμός ο Μυστράς στην πόλη της Σπάρτης. 

ΒΡΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΩΝΑ

Ακολουθούμε τον δρόμο για Βαμβακού κάνοντας στάση σε μια από τις πολλές πηγές που συναντάμε, δεν θα παραλείψουμε να περάσουμε από το Καταφύγιο Πάρνωνα.


ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΑΡΝΩΝΑ
Ωραία είναι εδώ αλλά δεν έχουμε χρόνο, κάποιες φωτογραφίες στα γρήγορα, πρέπει να προλάβουμε την Καστροπολιτεία του Μυστρά στις Τρεις το μεσημέρι κλείνει η είσοδος.Οδηγούμε γρήγορα και καταφέρνουμε στις 14:15 να είμαστε στο Μυστρά.

ΜΥΣΤΡΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
Πληρώνουμε το εισιτήριο στην είσοδο και ανεβαίνουμε τρέχοντας τα καλντερίμια και τα σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή του λόφου του Μυζηθρά. Στήνω την κεραία και ξεκινώ επαφές, ενώ ο Γιάννης περιτριγυρίζει στο κάστρο και τραβά φωτογραφίες.

QSO ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ !

Συνολικά κάνω 23 QSO. Τα μαζεύουμε γρήγορα και σβέλτα, η ώρα κοντεύει τρεις, κατηφορίζουμε προς την πύλη και βρίσκουμε την υπάλληλο στην πόρτα. Δεν επιτρέπει πλέον την είσοδο, παρά μόνο την έξοδο από αυτήν. Χαιρετούμε και φεύγουμε ευχαριστημένοι από την σύντομη αυτή βόλτα στο Μυστρά, αφήνοντας πίσω μας τον Καντακουζηνό και τον Παλαιολόγο και τις ιστορικές μνήμες εκείνης της εποχής.

ΜΥΣΤΡΑΣ