Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Βόλτα στην Πάρνηθα. SV/ΑΤ-006 ΚΥΡΑ 1160m. SOTA ΤΡΙΤΗ 08/10/2013

ΕΛΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Μια βόλτα στην ηλιόλουστη Αθήνα για ψώνια μέσα στον Οκτώβριο είναι καλή εμπειρία. Βέβαια η κρίση έχει γίνει αισθητή πλέον. Ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι σαφώς λιγότερος και τα αυτοκίνητα κινούνται πιο γρήγορα, δίχως το έντονο μποτιλιάρισμα. Στα μαγαζιά πετυχαίνεις καλύτερες τιμές και εξυπηρετήσε πιο άνετα απ ότι παλιότερα.
ΠΑΡΝΗΘΑ SV/AT-006 ΚΥΡΑ 1160m.
Μετά από το Shopping Therapy και το καφεδάκι σε γνωστά στέκια, ανηφορίσαμε για την Πάρνηθα. Είναι μεσημέρι και πολλοί ξεχύνονται στο βουνό άλλοι με ποδήλατα και άλλοι τρέχοντας, κάνοντας την απογευματινή τους προπόνηση.
ΓΙΑΝΝΗΣ



Έτσι και εμείς φτάσαμε στο Σανατόριο, αφήσαμε το αμάξι και ανηφορίσαμε από τον δρόμο για την κορυφή Κυρά AT-006. Κατά την διαδρομή ακούγαμε τις κραυγές των ελαφιών που βοσκούσαν στους λόφους, δίχως να τα προβληματίζει η παρουσία μας. Μειώσαμε την διαδρομή ακολουθώντας το μονοπάτι οπού ήταν εφικτό, σύντομα φτάσαμε στην κορυφή.
SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ

Μερικές κλήσεις στα VHF, δεν πήρα απάντηση. Βέβαια δεν ήμουν διατεθειμένος να σπαταλήσω την ώρα μου και αμέσως συναρμολογήσαμε την κεραία για τους 14 MHz .
                                  
SV3GLI/P ON SV/AT-006


Ευχάριστη έκπληξη ήταν η πρώτη επαφή που έκανα με τον Διονύση OH2JSR από την μακρινή Φιλανδία, μετά τα σχετικά και λίγη κουβεντούλα συνέχισα να κάνω QSO με τους Chazers που περίμεναν. Έγιναν 22 επαφές συνολικά.
ΠΑΡΝΗΘΑ SV/AT-006 ΚΥΡΑ 1160 m. 
Αναχωρήσαμε από την Πάρνηθα με προορισμό την Τρίπολη.