Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ, ΧΙΟΝΙ 2100 m. SV/PL-015 SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 29/09/2013

ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ 2100m. ΚΟΡΥΦΗ ΧΙΟΝΙ
Αυτή την εποχή τυχαίνουν μέρες με την καλύτερη διαύγεια, ότι πρέπει να ανέβεις ψηλά.
Έτσι λοιπόν κ’ εμείς αφού παρακολουθήσαμε τον καιρό κρίναμε ότι η Κυριακή ήταν η καταλληλότερη ημέρα. Φύγαμε πρωί από την Τρίπολη προς κανδήλα. Εκεί συναντήσαμε τυχαία και παλιούς φίλους ορειβάτες που πήγαιναν σε άλλη διαδρομή. Μετά τα σχετικά ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του! Άμα έχεις όρεξη για ορειβασία, παίρνεις τα όρη και τα βουνά!

Περάσαμε το διάσελο της Κανδήλας κατηφορίσαμε μέχρι την διασταύρωση για Στυμφαλία ακολουθήσαμε τον δρόμο προς το χωριό Κεφαλάρι. Διασχίσαμε το Κεφαλάρι και πήραμε τον χωματόδρομο που οδηγεί στα πάνω λιβάδια. Εκεί αφήσαμε το αυτοκίνητο.

Πήραμε τα σακίδια με κατεύθυνση το πηγάδι του Μουτσιου. Δεν χρειάζεται να ψάχνουμε την διαδρομή με GPS πριν ένα χρόνο την είχαμε επισκεφτεί πάλι.

ΠΗΓΑΔΙ ΜΟΥΤΣΙΟΥ 
Μπήκαμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι που μας βγάζει μέχρι το πρώτο ξέφωτο. Μια μικρή στάση και ανηφορίζουμε μέσα στο δάσος.
ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ
Στο πρώτο διάσελο σταματάμε, μια δεκάλεπτη στάση για ένα Σνακ και μερικές φωτογραφίες ώστε να συνεχίσουμε ξεκούραστοι προς την κύρια ανάβαση. Μπαίνουμε στο μονοπάτι τραβερσάροντας κάτω από την κορυφή Ντουσιάς μέχρι το τελευταίο διάσελο. Τώρα ακολουθούμε την ράχη που μας οδηγεί στην κορυφή.

SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΗΝ SV/PL-015
Στο Yeasu VX-5R ακούω τον Σπύρο SV4CDB/P που βρίσκεται στον Όλυμπο στην Κορυφή Χότζα 2589m. SV/TL-059. Τον ακούω πεντακάθαρα σαν να είμαστε δίπλα.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ
Σε 10 λεπτά βρισκόμαστε με τον Γιάννη στην κορυφή Χιόνι 2100m. Η ανάβαση διήρκεσε 2:45 min. Συναρμολογούμε την κατευθυνόμενη κεραία YAGI GAMMA MATCH 3 στοιχείων, Το πρώτο QSO είναι με τον Σπύρο SV4CDB και είναι φυσικά SUMMIT TO SUMMIT. Στην συνέχεια μιλώ τον Μπάμπη SV1NZJ, τον Μιχάλη SV1QED, τον Δημήτρη SV1EQD/P από την Αττική.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΙΑΝΕΙ ΣΗΜΑΤΑ ! YAGI G.M. 3 ELEMENTS 7DB 
Από την Κέρκυρα ο Γιώργος SV8GTM/m (Mobile) και στο τέλος ο Γιώργος από το Ηράκλειο Κρήτης SV9AQI. Όλα αυτά με το TYT TH-F5 και την κατευθυνόμενη G.M. 3 Στοιχείων.
Κατόπιν στήνουμε την Inverted V για τους 14 MHz και γίνονται άλλα 37 QSO.

ΜΙΚΡΗ ΖΗΡΙΑ 
Απολαμβάνω την θέα των γύρων βουνών. Από την απέναντι κορυφή έρχονται δυο ορειβάτες. Πιάνουμε την κουβέντα για ορειβατικά θέματα. Ο χρόνος μας πιέζει και ξεκινάμε την κατάβαση μας.
Όλα πήγαν καλά, μια υπέροχη μέρα, φυσικά γυρίζουμε ευχαριστημένοι και η περιπέτεια συνεχίζεται…