Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΡΘΕΝΙΟ ΟΡΟΣ 1215m. SV/PL-142 SOTA ΠΕΜΠΤΗ 24/10/2013

SV/PL-142 ΠΑΡΘΕΝΙΟ ΟΡΟΣ
Ανάβαση στο Παρθένιο Όρος. Μια διαδρομή που πρέπει να επιχειρήσεις πριν την περίοδο των βροχοπτώσεων. Για να το προσεγγίσεις πρέπει να περάσεις τον κάμπο που πάντα πλημμυρίζει, έστω και λίγο να βρέξει η λάσπη φτάνει μέχρι το γόνατο.

Ακολουθήσαμε την παλιά εθνική οδό, Τριπόλεως – Άργους και μετά από το χωριό Αγιωργίτικα, στρίψαμε στον παλιό δρόμο για Αχλαδόκαμπο, σε 100 μέτρα στρίψαμε δεξιά στον χωματόδρομο όπου και πάλι αναγκαστήκαμε να περάσουμε από μεγάλους νερόλακκους και λάσπη από προηγούμενες βροχές που είχε βρέξει στην περιοχή.

Βέβαια δεν πήγαμε με το ΙΧ αλλά με τον VAN. Ακολουθώντας τον δρόμο βγήκαμε μέχρι τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και μετά φτάσαμε στο εξωκλήσι Άγιος Παντελεήμων. Παρκάραμε δίπλα στα αυτοκίνητα των εργατών που εργάζονται στην διάνοιξη και συναρμολόγηση του αγωγού φυσικού αέριου με προορισμό την Μεγαλόπολη.


 

Η διαδρομή μας είναι εύκολη, χρησιμοποιήσαμε τον δρόμο για το φυσικό αέριο που διατρέχει την πλευρά του βουνού. Βήμα γρήγορο και σε λίγο αφήνουμε τον αγωγό και ακολουθώντας τις γιδόστρατες όπου υπάρχουν, φτάσαμε σε 45 λεπτά την κορυφή του βουνού. 

ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ
ΑΪ ΛΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟ ΟΡΟΣ 1215m.
                         
Στην κορυφή υπάρχει το πετροκτιστο εξωκλήσι του Αϊ-λια. Μετά την επίσκεψη μας και το προσκύνημα σε αυτό, έρχεται η ώρα για SOTA SUMMITS ON THE AIR.
SV3GLI/P
Ξεκινώ τις επαφές στα βραχέα στα 20 Μέτρα. Πραγματοποιούνται 36 QSO. Δοκιμάζω στα VHF στα 2 μέτρα, μάταια όμως, αποδεικνύεται ότι τις καθημερινές στις Simplex συχνότητες δεν ακούει κανείς.
ΓΙΑΝΝΗΣ
                           
SV3GLI/P
Αυτό ήταν, στάση να απολαύσω την μοναδική θέα, τον αργολικό κόλπο και τα γύρω βουνά, τον Κτενιά με την κορυφή του Αρτεμισίου στο κέντρο να ξεχωρίζει, τον Πάρνωνα, τον Ταΰγετο, το Μαίναλο και το οροπέδιο της Τρίπολης.
Η ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΤΕΝΙΑ 
Μικρό κολατσιό, μερικές φωτογραφίες που δυστυχώς ποτέ δεν αποτυπώνουν αυτό που βλέπει η ανθρωπινή όραση.
Ο Γιάννης έχει μαζέψει τον εξοπλισμό. Ξεκινάμε την κατάβαση περπατώντας στα συνήθη πετρώδης εδάφη των βουνών. Αυτό μέχρι το δρόμο για το γκάζι που δουλεύουν οι αφανείς ήρωες των μεγάλων έργων για λίγα ευρώ την ημέρα. Φτάσαμε στο εξωκλήσι που είχαμε αφήσει το αυτοκίνητο. Γυρίζουμε στην Τρίπολη ανανεωμένοι και ευδιάθετοι.