Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

SV/PL-107 ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ 2109m. 06/09/2013


SV/PL-107 ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ 2109 m.
Βράδυ Τετάρτης μετά από σκληρή δουλειά στην ύπαιθρο γυρίζουμε στο σπίτι για ξεκούραση. Ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από τον Ντίνο SV3IEG. Πάμε την Παρασκευή στην Ντουρντουβάνα;

Αφού εξετάσαμε τι δουλειές είχαμε, τον πήραμε τηλέφωνο και του λέμε, καλώς πάμε.

Μέχρι αργά της Πέμπτης ετοιμάζαμε σακίδια και τον εξοπλισμό για το SOTA.

Το επόμενο πρωινό στις 07:00 αναχωρούμε από Τρίπολη με κατεύθυνση προς Πύργο, μετά την Βλαχέρνα στρίβουμε για τον 111 και από εκεί πάλι ξανά προς Κλειτορία, ακολουθούμε τον δρόμο μέχρι την διασταύρωση και στρίβουμε για τα Λυκούρια. Περνάμε το χωριό ενώ εγώ μιλώ με τον Ντίνο στα VHF, ο Ντίνος βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του βουνού.

Σε λίγο συναντιόμαστε και μαζί ξεκινάμε για τον χωματόδρομο που είναι κακής βατότητας, οδηγάμε μέχρι την πρώτη στάνη όπου αφήνουμε τα αυτοκίνητα. 

ΝΤΙΝΟΣ SV3IEG - ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά τα σχετικά μεταξύ μας, μπαίνουμε στο μονοπάτι δηλαδή στην γιδόστρατα, δεν είναι σηματοδοτημένο, αρχίζουμε να ανεβαίνουμε δεξιά, αριστερά φαίνεται και η πηγή. Σωστά πάμε λέει ο Γιάννης. Είχαμε έρθει το 1999 με τον ΕΟΣ Τρίπολης, αρχίζουμε να το θυμόμαστε καλύτερα, μια μικρή στάση σε ένα από τα διάσελα για ξεκούραση.

31/10/1999 ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ  2109 m.
                                      
Γραμμή μέσα από το ελατοδασος για την κορυφή τριανταφυλλιά. Σε λίγο περνάμε κάτω από την κορυφή της, τραβερσάροντας στην σάρα μέχρι την κορυφογραμμή. Βρισκόμαστε στην τελική ανάβαση και σε λίγο όλοι μαζί φτάνουμε στην Ντουρντουβάνα σε 3 ώρες.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΝΤΙΝΟΣ SV3IEG


ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΑΡΑ

Ο Γιάννης βοηθά τον Ντίνο να στήσει την κεραία βραχέων, εγώ συναρμολογώ την YAGI 3 ELEMENTS 7 DB στον αλουμινένιο ιστό.
Ο φορητός ασύρματος TYT, TH – F5 θα είναι το μηχάνημα εκπομπής.


ΚΩΣΤΑΣ SV3GLI/P - ΝΤΙΝΟΣ  SV3IEG/P
Ο Ντίνος με το YEASU FT- 817 έχει ξεκινήσει τα QSO με Ευρωπαίους συναδέλφους και πάνω του έχει σχηματιστεί ένα καλό PILE UP. Τελειώνουμε με τα QSO, κολατσίζουμε αγναντεύοντας απέναντι μας τον Χελμό.

Ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΧΕΛΜΟΥ

14 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ
Έχει αρχίσει να συννεφιάζει ανησυχητικά αλλά όχι επικίνδυνα για την ώρα. Τα μαζεύουμε και αναχωρούμε για κάτω χαζεύοντας τις γύρω κορυφές. Σιγά - σιγά κατεβαίνουμε ενώ φέρνει τις πρώτες φθινοπωρινές ψιχάλες και ψηλότερα μπουμπουνίζει. Μας προλαβαίνει μια σιγανή βροχή μέχρι να φτάσουμε στα αυτοκίνητα μας.

ΝΤΙΝΟΣ SV3IEG/P - ΚΩΣΤΑΣ SV3GLI/P
Συνολικά κάναμε 6 ώρες πορείας, χωρίς την στάση στην κορυφή.
Αλλάζουμε και μετά τις σχετικές εντυπώσεις για το βουνό και την χαιρετούρα αποχωρούμε, ο καθένας τον δρόμο του.

ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΡΝΤΟΥΒΑΝΑ
Φτάνοντας στο διάσελο για τα Λυκούρια, ανοίγουν οι ουρανοί ευτυχώς προλάβαμε, που να μας έπιανε στο βουνό, γυρνάμε απολαμβάνοντας την φύση κυριολεκτικά!