Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η Παράγκα είναι καλά στημένη !

SV/PL-161 ΠΑΡΑΓΚΑ 2003m. SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ 
Σεπτέμβριος πρώτος μήνας του φθινοπώρου, η μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα σιγά – σιγά. Μια εποχή που άλλοτε έχει σταθερό καιρό και άλλοτε ασταθές. Τα δελτία καιρού έλεγαν για την παρασκευή, τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Ψάξαμε που θα μπορούσαμε να πάμε, αποφασίσαμε να πάμε στην Παράγκα SV/PL-161 2003 m.και εάν προλαβαίναμε στην Μαδάρα SV/PL-109 1694m. στο Μαυροβούνι.

ΠΙΟ ΨΗΛΑ !!!
Η διαδρομή μας γνώστη, Τρίπολη κανδήλα περνώντας από την Σκοτεινή με κατεύθυνση την Στυμφαλία και αργότερα το χωριό Καλιάνοι με τελικό προορισμό το χωριό Κυλλήνη ή αλλιώς Μπούζι.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ 2003m. 
Από εδώ και μετά χωματόδρομος μας οδηγεί μέχρι την διασταύρωση για Παπά Βένια, φλαμπουρίτσα και Οροπέδιο Ζήριας, ακολουθούμε για λίγο τον δρόμο για Παπά Βένια, όπου αφήνουμε το αμάξι. Οι ντόπιοι μας πρότειναν να ακολουθήσουμε τον δρόμο που περνά κάτω από την κορυφή και να πάμε από εκεί πιο εύκολα, αλλά εμείς φτιάχνουμε την πορεία μας προχωρώντας. Η πορεία μας περνά μέσα από βράχια ανεβαίνοντας την ράχη και σε 1 ώρα, φτάσαμε στην κορφή.

SV3GLI/P ON SV/PL-161 2003m. ΠΑΡΑΓΚΑ
Είναι καλά στημένη η παράγκα. Μπροστά μας η Μικρή Ζήρια και πιο πίσω η Μεγάλη . Όλα φαίνονται από εδώ, ο Ολίγυρτος, το Γκριμπίνι, ο Χελμός, ξεχωρίζει και το Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος και φυσικά οι κορυφές του Μαινάλου. Η Στυμφαλία στα πόδια μας , η Ντουρντουβάνα που πήγαμε πρόσφατα και η τεχνητή λίμνη Δόξας.

ΓΙΑΝΝΗΣ 
Στήνουμε την κεραία και συνδέουμε το ALINCO DX 70 TH θα ξεκινήσουμε κατευθείαν τις επαφές στα βραχέα, στα 40 Μέτρα για το πρόγραμμα SOTA. Κάνω όσους μπορώ και στο τέλος ρίχνω και δυο φωνές στα VHF, λόγω ότι είναι καθημερινή δεν άκουσα κανέναν.

Κάνουμε ένα διάλειμμα και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Έχει αρχίζει να συννεφιάζει, θα επισκεφτούμε και την απέναντι κορυφή Μαδάρα στο Μαυροβούνι.

SV/PL-109 ΜΑΔΑΡΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 1694m.
Φτάσαμε εύκολα σε αυτήν περνώντας από την Στυμφαλία, αργότερα από το Καρτέρι με κατεύθυνση το χωριό Καστανιά. Μετά το διάσελο στρίβουμε στον χωματόδρομο που μας οδηγεί μέχρι την πρώτη κεραία της κινητής τηλεφωνίας. Ο δρόμος είναι ακατάλληλος για συμβατικά οχήματα. Αφήνουμε το αμάξι παίρνουμε τα Μπατόν συνεχίζουμε στον δρόμο με τα πόδια μέχρι κάτω από την κορφή. Διακόσια μέτρα υψομετρικής διαφοράς μας χωρίζουν, μικρή απόσταση με πολύ ανηφόρα μέσα στο ελατοδάσος και φτάνουμε στην δεύτερη κεραία της κινητής τηλεφωνίας, γλιτώσαμε πολύ δρόμο. Δίπλα από την κεραία βρίσκεται η κορυφή και το υψομετρικό κολωνάκι.

SV3GLI/P ON SV/PL-109 ΜΑΔΑΡΑ 1694 m.
Στήνουμε κεραίες και ξεκινώ κατευθείαν στα βραχέα αφού στα VHF δεν υπάρχει κανείς. Το τοπίο μένει το ίδιο πανέμορφο μόνο η οπτική γωνία αλλάζει, απέναντι μας είναι η Παράγκα. Δεν θα μείνουμε πολύ γιατί προμηνύεται καταιγίδα !

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ  ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΔΑΣΟΣ
Με μεγάλη προσοχή κατεβάζουμε το αμάξι στο χωματόδρομο μέχρι το διάσελο, ενώ μας έρχονται οι πρώτες σταγόνες βροχής. Έχουμε πάρει τον δρόμο της επιστροφής και βλέπουμε τον ουρανό να ανοίγει και να σχίζεται από αστραπές ευτυχώς προλάβαμε.
Απολαμβάνουμε το φθινοπωρινό τοπίο ανεβαίνοντας την Σκοτεινή, βρέχει καταρρακτωδώς.
Άλλη μια εξόρμηση που μας γέμισε τις μπαταριές και μας έδωσε φρέσκιες ιδέες για την συνέχεια!