Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΟΡΟΣ ΜΑΙΝΑΛΟΝ 4 ΚΟΡΥΦΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ SOTA – SUMMITS ON THE AIR 25/04/2013 SV/PL-021 ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m, SV/PL-158 ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818 m, SV/PL-124 ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ 1860 m, SV/PL-023 ΞΕΡΑΚΙΑΣ 1711 m.



ΜΑΙΝΑΛΟΝ - ΑΡΚΑΔΙΑ.  Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΕ GPS
Η άνοιξη έχει προχωρήσει για τα καλά, τα χιόνια στα γύρω βουνά έλιωσαν και έδωσαν την θέση τους στα πράσινα λουλουδιασμένα λιβάδια, ίσως η καλύτερη εποχή να επισκεφτείς το Μαίναλο. Στόχος μας οι τέσσερις κορφές του Μαινάλου στην Αρκαδία, για ορειβασία και SOTA.


ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m. SV3GLI/P KOSTAS
Ξεκινήσαμε πρώτα με την υψηλότερη κορυφή, την Οστρακίνα 1981m. SV/PL-021. Το μονοπάτι ξεκινά ακριβώς δίπλα από το Καταφύγιο Π. Αλεξόπουλος και σε 1 ώρα βρισκόμαστε στην κορυφή. Ο καιρός σχετικά καλός, φύσα λίγο αλλά αυτό αργότερα θα φάνει ανακουφιστικό στην πολύωρη εξόρμηση μας.

ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ 1981m. SV/PL-021 ΓΙΑΝΝΗΣ
Στήνουμε την κεραία χωρίς καθυστέρηση, κατευθείαν στα βραχέα στους 14 ΜΗΖ, ηρεμία στην μπάντα μιας και είναι καθημερινή, 25 QSO είναι ότι καλύτερο για αρχή. Στους 14 MHZ ακούστηκαν και τρεις Έλληνες συνάδελφοι ο Νίκος SV1BHF, ο Μιχάλης SV1RB και ο Γιάννης DL7IG από την Γερμανία και τέλος κάνω κλήσεις και στα 2 Μέτρα αλλά είναι σχετικά νωρίς για Ελλάδα γι αυτό δεν ακούω κάποιον. Τελειώσαμε με την διαδικασία, τα μαζέψαμε γρήγορα και κατηφορίσαμε για κάτω.
ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΣΤΡΑΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ
Σειρά τώρα έχει η Μαύρη Κορυφή ακολουθούμε τον ασφαλτόδρομο και λίγο πάνω από το Χιονοδρομικό Κέντρο της Οστρακίνας στην στάνη ξεκινάμε από το κακοτράχαλο μονοπάτι που όμως σύντομα μας βγάζει στην κορυφή, πάλι η ίδια διαδικασία, κεραίες, καλώδια, συναρμολόγηση που την έχω μάθει με κλειστά μάτια!

SV3GLI/P KOSTAS ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ SV/PL-158
Συνολικά γίνονται 32 επαφές στα βραχέα και μια επαφή με τον Στράτο SV1JRS στα VHF. Τέλος και δεύτερη μπαταρία μόλυβδου, άδειασε και αυτή!

Η ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ SV/PL-021 ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ SV/PL-158
Τα μαζεύομαι και κατευθείαν για κάτω, μας περιμένουν δυο κορυφές ακόμη. Φτάνουμε στο αμάξι ανεφοδιαζόμαστε με νερό και Snack, εκεί αλλάζω σακίδιο και παίρνω μαζί μου το μεγάλο και πιο βαρύ ασύρματο με την ενσωματωμένη μπαταρία και το antenna tuner. Όπως θα καταλάβατε πρόκειται για το YEASU 897D. Ήμουν σίγουρος ότι δεν θα με έβγαζαν οι μπαταρίες για τέσσερις κορυφές.

ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ
Η ώρα έχει φτάσει δυο το μεσημέρι περνώντας δίπλα στο πολωνέζικο λιφτ βρίσκουμε το μονοπάτι που πηγαίνει για Τζελάτη και Βουρβούλα. Tο ακολουθούμε μέχρι που διασταυρώνονται τα μονοπάτια, τώρα ράχη- ράχη τραβήξαμε για την κορυφή.

ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ SV/PL-124
Υπάρχουν ακόμη μεγάλες χιονούρες με αρκετό ύψος χιονιού που δείχνουν την ποσότητα που είχε τον περασμένο χειμώνα. φτάνουμε στον στόχο μας στην κορυφή Βουρβούλα 1860m SV/PL-124, στήνουμε κεραία συνδέω το 897D και κατευθείαν στο ψητό!

YEASU 897D
SV/PL-124 ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ 1860 m.
Γίνονται 27 επαφές στα βραχέα, ρίχνω και μια φωνή στα VHF αλλά τίποτε δεν ακούγεται. Εδώ θα κολατσίσουμε γιατί είναι περασμένο μεσημέρι και πεινάσαμε, μετά από μικρή ξεκούραση αρχίζουμε την επιστροφή μας για το πάρκινγκ που εκεί είναι η αφετηρία του μονοπατιού που οδηγεί στον Ξερακιά 1711m. SV/PL-023.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 4η ΚΟΡΥΦΗ
 Βαδίζουμε μέσα σε έλατα και ίσκιο με αρκετή δροσιά προς ψύχρα θα έλεγα μιας και κοντεύει απόγευμα και ο Ήλιος είναι πίσω από την κορυφή Σφεντάμι. Φτάνουμε στο καθορισμένο σημείο όπου ξεκινά η ανάβαση μας για την κορυφή του Ξερακιά. Μονοπάτι δεν υπάρχει και ο τόπος είναι ασταθείς όλο σάρες. Ευτυχώς που την προηγούμενη φορά είχαμε καταγράψει την πορεία μας με το GPS. Βρίσκουμε κατευθείαν το τριγωνομετρικό σημείο που είναι χαμένο από τα δέντρα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Στήνουμε για τελευταία φορά την κεραία μας και ξεκινώ τις κλήσεις στα βραχέα. Γίνονται 20 QSO μέχρι που δεν ακούω άλλους πια.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΝ ΞΕΡΑΚΙΑ 1711m. SV/PL-023
SV3GLI ON 20M SV/PL-023
Τα μαζεύομαι και επιστροφή στο πάρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου Μαινάλου. Είμαστε κουρασμένοι, έχουμε κλείσει οχτώ ώρες μαζί με την διαδικασίες στήσε – ξεστήσε, κεραίες κλπ, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι και ροδοκόκκινοι από τον ανοιξιάτικο καυτό Ήλιο.


 Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ
Εάν έβαζα τίτλο σε αυτήν την εξόρμηση στο Μαίναλο θα ήταν ο έξεις: Τέσσερις και να καίνε !!!