Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m. SV/PL-141 SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 21/04/2013

SV3GLI/P KOSTAS - ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m. SV/PL-141
Η πορεία μας ξεκινά από το διάσελο της κανδήλας. Ακολουθούμε το μονοπάτι από την βόρεια πλευρά, ο Γιάννης μπροστά γνωρίζοντας το μονοπάτι με κάνει να ασχολούμαι μόνο με την ομορφιά του βουνού.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΕ GPS
Γρήγορα και χωρίς σκέψη παίρνουμε την απόφαση να την κάνουμε κατευθείαν για επάνω προς την κορυφογραμμή.

ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m.
    
                                    

Στην διαδρομή μας συναντάμε ένα μικρό εκκλησάκι τον Άγιο Κων/νο. Περισσότερο μοιάζει για καταφύγιο έκτακτης ανάγκης παρά για Εκκλησάκι.
ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΙΑΘΙΣ
Μια ολιγόλεπτη στάση και συνεχίζουμε πλέον την περιήγηση μας στην κορυφογραμμή. Υπολογίζουμε ότι σε μίση ώρα θα προσεγγίσουμε την κορυφή.


ΣΚΙΑΘΙΣ 1778m. SV/PL-141
Με ανησυχούν όμως κάποια σύννεφα πού φάνηκαν στον ορίζοντα και μάλιστα από τα δυτικά.
Όντως έτσι έγινε, σε μίση ώρα φτάσαμε κορυφή κάνοντας συνολικά να ανέβουμε 1:30 min.
ΓΙΑΝΝΗΣ
Τι όμορφη εικόνα! Εάν και ξεροβούνι χωρίς πλούσια βλάστηση η θέα είναι καταπληκτική. Ακριβώς από κάτω βρίσκονται τα χωριά Σκοτεινή και Αλέα Αργολίδας.
ΣΚΟΤΕΙΝΗ
ΑΛΕΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Τα σύννεφα αρχίζουν να πυκνώνουν, ενώ εμείς ήδη έχουμε στήσει την κεραία για ενεργοποιήσουμε και αυτήν την κορυφή για το πρόγραμμα SOTA.

SV3GLI/P KOSTAS
Ξεκινώ κατευθείαν στα βραχέα HF, η ανταπόκριση των chasers μεγάλη μέσα σε 26 λεπτά έχουν γίνει 29 QSO από ευρωπαϊκές χώρες ενώ συνάδελφοι από την Ισπανία με ειδοποιούν ότι ακούγομαι στην Αυστραλία και με καλεί ο συνάδελφος VK5PAS ,δυστυχώς δεν μπορώ να τον ακούσω αφού καλούν όλοι ταυτόχρονα και έτσι η επικοινωνία αποτυγχάνει. Φυσικά και ισχύς του ασύρματου μειώνεται λόγω ότι μπαταρία μόλυβδου εκφορτίζεται γρήγορα.
Στα βραχέα HF ακούστηκε ο συνάδελφος Γιώργος SV1NJW αρκετά καθαρά και δυνατά.

ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΑ VHF
Στα VHF ακούστηκαν ο Βασίλης SV1GZV, ο Στράτος SV1JRS, ο Γιώργος SV3MGG και ο Νίκος SV1GZS τα σήματα τους ήταν πολύ δυνατά με πάρα πολύ καλή διαμόρφωση.
Ευχαρίστησα όλους τους συναδέλφους μαζέψαμε γρήγορα τον εξοπλισμό και αναχωρήσαμε από το Σκιαθις SV/PL-141.
Η επιστροφή μας έγινε από το ίδιο μονοπάτι. Συνολικός χρόνος 3 ώρες.