Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ ΣΚΙΠΙΖΑ 1935m.SV/PL-111 SUMMIT ON THE AIR ΣΑΒΒΑΤΟ 06/04/2013


ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. SV/PL-111 SV3GLI/P
ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. SV/PL-111 SV3GLI/P
Σαββατιάτικη ορειβατική εξόρμηση στον Ολίγυρτο. Ο καιρός καλά κρατεί, η πρόβλεψη του ΜΕΤΕΟ μέχρι το μεσημέρι ήταν αισιόδοξη. Το βουνό γνωστό, το έχουμε ανεβεί αρκετές φορές.

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935m. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ ΣΕ GPS
Ανηφορήσαμε τον δρόμο από το χωριό Κανδήλα με κατεύθυνση προς Σκοτεινή, φτάνοντας στο διάσελο στρίψαμε αριστερά προς το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΑΣΕΛΟ ΚΑΝΔΥΛΑΣ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ
Κάτω από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τοπικών τηλεοπτικών αναμεταδοτών ξεκίνα το μονοπάτι ακολουθώντας το δρομάκι προς την στάνη, σύριζα στους βράχους, ανηφορίζουμε πάντα από αριστερά της πλαγιάς επιλέγοντας την καλύτερη γιδόστρατα, φτάνοντας στην πρώτη ράχη συνεχίζουμε την πορεία μας όλο αριστερά βλέποντας από κάτω το χωριό Κανδήλα.

ΒΡΑΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ
Το μονοπάτι μας οδηγεί στα μικρά αλπικά λιβάδια, από εδώ βλέπουμε την κορυφή Σκίπιζα SV/PL-111. Ανηφορίζουμε ευθεία επάνω μέχρι την στέρνα στα 1736m. Ακριβώς πάνω από την στέρνα σε μια εσοχή του βράχου αναβλύζει νερό.

ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΡΝΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ  ΚΟΡΥΦΗ
Μετά από μια ολιγόλεπτη στάση συνεχίζουμε για την κορυφή όπου φτάνουμε σε 1:29 min. Παντού διασκορπισμένα κομμάτια από μετρητές ανεμογεννητριών, έλεος πια με τα τερατουργήματα που καταστρέφουν το περιβάλλον, την πανίδα και την χλωρίδα του τόπου μας!

ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ 1935 μ. ΓΙΑΝΝΗΣ
Από την κορυφή βλέπεις σχεδόν όλα τα μεγάλα βουνά της Πελοποννήσου, το κάμπο της Kανδήλας αλλά και την λίμνη της Στυμφαλίας. Βέβαια η σκόνη από την Αφρική περιορίζει πολύ την ορατότητα.


ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΑ VHF ΜΕ ΤΗΝ NR-770H
Όμως εδώ δεν έχουμε έρθει μόνο για ορειβασία αλλά και για επαφές για το πρόγραμμα SOTA. Ορειβασία και SOTA πάνε πακέτο. Στήνω την κεραία δίπολο inverted V για τα 17M, και στην κορφη του ιστού την κεραία NR-770H V/U. Ξεκινώ στους 18 MHZ ,γίνονται QSO με ραδιοερασιτέχνες από τον ευρωπαϊκό χώρο.
Συνεχίζω στα VHF, πρώτος ακούστηκε ο Δημήτρης SV3JZS από τον Πύργο Ηλείας, πολύ δυνατά και καθαρά, στην συνέχεια ο Γιάννης SV9CZO από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ο Βασίλης SV1GZV από την Αττική και φυσικά ο Ντίνος SV3IEG/P από την κορυφή της Πεντέλης SV/AT-033. Όλοι τους ακούστηκαν δυνατά. Αφού τους ευχαριστήσω όλους και ενώ ο Γιάννης σε ρόλο φωτογράφου έχει βγάλει τις σχετικές φωτογραφίες, σχεδιάζουμε την επομένη πορεία μας για την απέναντι κορφη SV/PL-110 Γκριμίνι 1831m. την επομένη Κυριακή με τον ΣAOO που την έχει στο πρόγραμμα του.

ΓΚΡΙΜΙΝΙ 1831m. SV/PL-110
Κολατσίζουμε ευχαριστημένοι και ξεκινάμε την κατάβαση μας από τα ίδια.
Η ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΠΙΖΑ
Έτοιμοι για Γκριμίνι! Φόρτσα!