Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m. SV/PL-097 SUMMIT ON THE AIR ΣΑΒΒΑΤΟ 30/03/2013


KTENIAS 1635m.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m. SV/PL-097
 Ανατολικά του οροπεδίου της Τρίπολης βρίσκεται το Όρος Κτενιάς SV/PL-097 1653m.

Ακολουθώντας την πολυσυζητημένη διαδρομή από Νεστάνη για Καρυά Αργολίδος, (4η φορά για φέτος περνάμε από το χωριό της Νεστάνης), μετά από την διασταύρωση για το μοναστήρι της Γοργοεπηκόου, υπάρχει μια στάνη, λίγο πιο πάνω στην πρώτη στροφή του δρόμου αφήνουμε το αμάξι. Ακολουθούμε το μονοπάτι δίπλα στο ρέμα, φτάνοντας ως την πρώτη λάκκα, εκεί συναντάμε μια πηγή με νερό και ένα παλιό Προσκυνητάρι. Κατευθυνόμαστε δεξιά και συνεχίζουμε δίπλα στο ρέμα έως ότου φτάσουμε στην δεύτερη λάκκα.


Από εδώ ανηφορίζουμε δεξιά προς την κορυφογραμμή του Κτενιά. Ανεβαίνοντας στην κορυφογραμμή μπροστά μας βρίσκεται η κορυφή, συνεχίζουμε την πορεία μας ως την βάση της.


ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m.
Η ΚΟΡΥΦΗ ΚΤΕΝΙΑΣ 1635m.
Την προσεγγίζουμε από τα δεξιά στο γνωστό πέρασμα που είναι μπροστά μας. Λίγα λεπτά πεζοπορίας και είμαστε στην υψηλότερη κορυφή του Κτενιά μετά από 1:47 min. Έχοντας ανεβεί 675 μέτρα Υψομετρικής Διαφοράς.
SVPL-097 ΚΤΕΝΙΑΣ SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ
Στήνουμε αμέσως την κεραία βραχέων για τα 20 μέτρα, συνδέω τον πομποδέκτη και προσπαθώ να βρω κενή συχνότητα λόγω του CONTEST. Μετά από αρκετό ψάξιμο και υπομονή τα καταφέρνω να εκπέμψω στους 14.319 MHZ, με αρκετό QRM. Γίνονται 13 QSO κυρίως με CHAZERS που ασχολούνται με το SOTA.
SV3GLI/P KOSTAS
SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ
Στα 2 Μέτρα κάνω QSO με τον Στράτο SV1JRS και τον Νίκο SV1JSU ακούγονται καμπάνα δεν υπάρχει φυσικό εμπόδιο με την Αττική, ο Ορίζοντας είναι ανοικτός, κάνω λίγες κλήσεις αλλά κανείς άλλος.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟ SV/PL-098 ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 m.
Χαζεύουμε λίγο, κολατσίζουμε και αφού μαζέψουμε τα πράγματα μας, αναχωρούμε από το ίδιο μονοπάτι με προορισμό το σημείο που αφήσαμε το αυτοκίνητο.


ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΙΣ ΚΟΡΦΕΣ!
Το όρος Αρτεμίσιο και ο Κτενιάς έχουν ολοκληρωθεί, μας περιμένουν άλλα Ορεινά Συγκροτήματα να τα επισκεφτούμε και να κάνουμε επαφές SOTA.