Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m. SUMMITS ON THE AIR ΠΕΜΠΤΗ 28/02/2013


ALINCO
ALINCO DX-70TH
Μια από τις κορφές του Αρτεμισίου που δεν είχαμε επισκεφτεί. Κάθε φορά που περνάγαμε από την σήραγγα του Αρτεμισίου, την παρατηρούσαμε, την θαυμάζαμε, άλλα όλο την αναβάλαμε για κάτι άλλο. Σήμερα η απόφαση πάρθηκε αυθημερόν, θα πάμε στην κορυφή SV/PL-134 Τσούγκα 1371m. δεν παίρνει άλλες αναβολές.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ SV/PL-134 ΚΟΡΥΦΗ ΤΣΟΥΓΚΑ 1371m.
Ετοιμάσαμε σακίδια και εξοπλισμό πήραμε το αμάξι με κατεύθυνση την εθνική οδό Τρίπολης - Αθήνας και στο κόμβο της Νεστάνης στρίβουμε και ακολουθούμε την σήμανση για το ομώνυμο χωριό, με πορεία προς το μοναστήρι της Παναγίας περνώντας δίπλα από το βράχο του Γουλά συνεχίζουμε στο μικρό ασφαλτοστρωμένο κομμάτι και από κει και πέρα χωματόδρομος κακής βατότητας.
TEST DRIVE
ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ TEST DRIVE ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Δυστυχώς άλλο ένα έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έμεινε ημιτελές και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να ενωθεί η Αρκαδία με την Ορεινή Αργολίδα οι εξαγγελίες έμειναν μόνο στα χαρτιά. Ταλαιπωρούμε το αυτοκίνητο σε ένα δρόμο που είναι προσβάσιμος σε αγροτικά οχήματα και σε 4Χ4.


ΒΡΥΣΗ ΜΠΡΑΚΑΤΣΑΚΙ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
ΒΡΥΣΗ ΜΠΡΑΚΑΤΣΑΚΙ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Ο δρόμος μας περνά από την βρύση του Μπρακατσάκι και κατηφορίζει προς την χωριό Καρυά, ευτυχώς εδώ ο δρόμος είναι καλός. Περίπου 2.5 χιλιόμετρα μετά την βρύση του Μπρακατσάκι στρίβουμε αριστερά προς το εκκλησάκι με τις στάνες όπου και παρκάρουμε.


Μπροστά μας απλώνονται αλπικά λιβάδια, με πολλά τρεχούμενα νερά περιφραγμένα όμως γιατί αποτελούν ιδιοκτησίες που ασκούνται παραδοσιακά επαγγέλματα, γεωργία – κτηνοτροφία. Περνάμε μέσα από αυτά και βρίσκουμε τα ανοίγματα που έχουν αφήσει για την ελεύθερη διέλευση.

Ανηφορίζουμε για την πρώτη ράχη όπου βρίσκεται ο μετρητής για τις ανεμογεννήτριες ( σύντομα και σε αυτό το βουνό θα έρθει η πράσινη καταστροφή! )

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ή ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ;
Φτάνοντας στην ράχη, τραβάμε βόρεια ανεβαίνοντας την κορυφογραμμή μέχρι να βρούμε το τριγωνομετρικό σημείο. Από δω μπορούμε να δούμε τον Αργολικό κάμπο ένα μέρος της Κορινθίας και τα γύρω βουνά όπως την Ζήρεια κ.α. έχουμε επίσης πολύ καλή θέα προς την κορυφή του Αρτεμισίου, του Κτενιά ενώ μπροστά μας είναι η Τούρλα και το οροπέδιο της Τρίπολης, απέναντι μας προς την εθνική οδό βρίσκεται το Μελιδόνι και το Λύρκειο.

Στήνουμε την κεραία βραχέων, το ALINCO DX 70 TH και την μπαταρία μολύβδου. Αρχίζω αμέσως τα QSO με τους CHAZERS, επίσης καταφέρνω να κάνω και δυο επαφές SUMMIT TO SUMMIT.


SV3GLI
SV/PL-134 ΤΣΟΥΓΚΑ SV3GLI/P ΚΩΣΤΑΣ
Ο καιρός είναι άστατος, μαύρα σύννεφα είναι παντού γύρω μας. Οι πιθανότητες μιας βροχής μεγάλες, όμως δεν φύσα καθόλου, συνεχίζω τις επαφές για λίγο ακόμη στους 14 MHz. Ευχάριστη έκπληξη ένας Έλληνας συνάδελφος, ο Νίκος SV1BHF. Στα 2 Μέτρα δεν επεχείρησα να κάνω επαφές λόγω καιρού.

Βγάζουμε φωτογραφίες με τον Γιάννη τα μαζεύουμε και αναχωρούμε για κάτω.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Ο χρόνος ανάβασης ήταν 49 min, τώρα θα κάνουμε λιγότερο στην κατάβαση μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΛΠΙΚΑ ΛΙΒΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ
Μια κορυφή του Αρτεμισίου που αξίζει να πάει κάποιος μεμονωμένος ορειβάτης ή ένας σύλλογος. Η διαδρομή μπορεί να συνδυαστεί με μια δύσκολη κατάβαση προς το χωριό Νεοχώρι κάνοντας μια ημερήσια διάσχιση.