Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

SV/PL-168 ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1560m. 29/01/2013 Η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ

ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1560 m. SV/PL - 168 
Πρώτη εξόρμηση της χρονιάς που αλλού φυσικά, στην Επάνω Χρέπα 1560m. Ο καιρός καλός ότι πρέπει για μια μικρή ανάβαση κάνοντας SOTA.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Αφού ήπιαμε τον καφέ μας αναχωρήσαμε για το Μοναστήρι Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μέχρι το προαύλιο που τερματίζει ο δρόμος. Εκεί βρήκαμε το αμάξι του φίλου μας συνορειβάτη Τάκη. Ως ότου ετοιμαστούμε για την ανάβαση φάνηκε να έρχεται με την παρέα του. Ευχάριστη έκπληξη, τις καθημερινές δεν περπατάνε και πολλοί. Τα είπαμε για λίγο, μας πρότεινε να ανέβουμε από το μονοπάτι που ξεκινά δίπλα από την μάντρα του μοναστηριού και να μην πάμε όπως συνήθως DIRECT στην κορφή. Τόσες φορές έχουμε πάει DIRECT, ας πάμε και μια φορά από το μονοπάτι.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ !
 Περνώντας δίπλα από την μάντρα και με καλή σήμανση κόκκινα σημάδια, τραβερσάρουμε την πλαγιά της πρώτης ράχης πάνω από το μοναστήρι ακολουθώντας το μονοπάτι μέσα από τα χιονισμένα έλατα. Φτάνοντας μέχρι την κορφή σε 1:10 min. Αν έχεις διάθεση για λίγο παραπάνω περπάτημα η διαδρομή προτείνεται Στήνουμε την κεραία για τους 14MHZ και αμέσως ξεκινώ να κάνω επαφές για το πρόγραμμα SOTA.

SV3GLI/P SV/PL - 168 ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ
 Όταν άρχισε να πέφτει η μπαταρία σταμάτησα αφού τους ευχαρίστησα πρώτα. Κάνω και μερικές κλήσεις στα VHF αλλά ως συνήθως κανείς! Ο Γιάννης τραβά τις σχετικές φωτογραφίες και με βοηθά να μαζέψουμε την κεραία και τον ιστό.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αγναντεύουμε γύρω μας το χιονισμένο Μαίναλο με τις κορφές του, τώρα τελευταία γίνεται πολύς λόγος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ και τον φορέα διαχείρισης.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ

Κάποιοι λίγοι προτείνουν, για την διαχείριση και προστασία του Μαινάλου, αγνοώντας ότι το οικοσύστημα αυτό λειτουργεί χιλιάδες χρόνια και προστατεύεται από θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας και τους κατοίκους που ασκούν την δραστηριότητα των παραδοσιακών επαγγελμάτων της Κτηνοτροφίας, της Υλοτομίας, Μελισσοκομίας, Γεωργίας και Κυνηγιού, θέλοντας να βάλουν Όρους στις νόμιμες δραστηριότητες τους ακόμη και μπάρες. Στέκομαι στην κορφή της Επάνω Χρέπας εδώ στα λημέρια του Θ. Κολοκοτρώνη που ξεσκλάβωσε την Ελλάδα και κοιτώ τις χιονισμένες βουνοκορφές του Μαινάλου σκεπτόμενος Μας τις χάρισε για να έρθουν κάποιοι να βάλουν Μπάρες και κανόνες σύμφωνα με τον φορέα διαχείρισης που ζητούν λίγοι, 150 τον αριθμό, δήθεν προστάτες της φύσης αγνοώντας μας;

ΟΧΙ ΠΟΤΕ ! Κάτω Τα Χέρια από το Μαίναλο.

Δεν θέλουμε προστάτες έχουμε παραδείγματα από αλλού που απέτυχαν !

Η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΝΕΤΑΙ!