Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΛΑ 1492 m. SV/PL - 136. SUMMITS ON THE AIR - SOTA. ΚΥΡΙΑΚΗ 24/02/2013


ΤΟΥΡΛΑ 1492m.
SV/PL-136 ΤΟΥΡΛΑ 1492m. SV3GLI/P
Την Κυριακή που πέρασε ο καιρός ήταν καλός για μια εξόρμηση και SOTA. Κάπου γρήγορα και κοντά, το κυριότερο να βρούμε πάλι την φόρμα μας. Επιλέξαμε την κορυφή SV/PL-136 Τούρλα 1492 μ. φυσικό σύνορο ανάμεσα σε Αρκαδία και Αργολίδα. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν ακριβώς η ίδια με την προηγουμένη επίσκεψη μας.

Ξεκινώντας από τον χωματόδρομο στο διάσελο του Πρίνου, με τα αλπικά λιβάδια που έβοσκαν ανέμελα τα βοοειδή, δεν έχουν ανεβεί στα ψηλά ακόμη, λογω του χειμώνα.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΤΟΥΡΛΑ ΔΙΑΣΕΛΟ ΠΡΙΝΟΥ
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΤΟΥΡΛΑ ΔΙΑΣΕΛΟ ΠΡΙΝΟΥ
Λίγο πριν την κορυφή συναντάμε δυο καλούς φίλους ορειβάτες, τον Αντώνη και τον Παύλο.

Η παροιμία λέει, βουνό με βουνό δεν σμίγει. Στα βουνά όλο και κάποιον θα συναντήσουμε.

Ρε παιδιά είπαμε όσοι φοράμε μπότες ελάτε να οργανωθούμε να κάνουμε ένα βουνό της προκοπής! όσοι φοράμε ορειβατικές μπότες μόνο ε!
Μείναμε λίγο να τα πούμε και κατόπιν εμείς τραβήξαμε για την κορφη ενώ αυτοί συνέχισαν να κατεβαίνουν.Σύντομα φτάσαμε στο υψηλότερο σημείο που βρίσκεται το υψομετρικό κολονάκι.

ΑΡΚΑΔΙΑ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ
ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΙΝΑΛΟΝ
Αγναντέψαμε το οροπέδιο της Τρίπολης και τα Aρκαδικά βουνά του Μαινάλου, από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Αργολίδα ενώ απέναντι μας είναι το Αρτεμίσιο που χάνεται μέσα στα σύννεφα.

Στήσαμε την κεραία μας για τους 14 MHZ και σύνδεσα το ALINCO DX -70 TH. Τροφοδοσία με την μπαταρία μόλυβδου που τώρα τελευταία δεν την βλέπω να αντέχει και πολύ ακόμη.
ALINCO DX - 70 TH
SV3GLI/P  ALINCO DX - 70 TH
Ξεκίνησα τις επαφές για το πρόγραμμα SOTA – SUMMITS ON THE AIR. Τα QSO γρήγορα για να προλάβω όλους τους ενδιαφερόμενους. Επιτευχτεί και συνομιλία στους 14 MHZ με φίλους, τον Ντίνο SV3IEG από την Αθήνα και τον Ζαχαρία SV3GLL από το Άστρος και οι δυο δεινοί DXER με πολλά υποσχόμενα στο χώρο του ραδιοερασιτεχνισμου.

QSO ΣΤΑ VHF
QSO ΣΤΑ VHF SV3GLI/P
Σειρά είχαν τα VHF με το φορητό YEASU VX 5R και την κεραία NR-770 H ενώ χρησιμοποίησα και το κινέζικο TYT TH-F5 με την κεραία DIAMOND SRH36 γνώστη ως ποντικοουρά.
Πρώτος ακούστηκε ο Βασίλης SV3ICZ από το Τολό Αργολίδας στην συνέχεια ο Μάνος SV1KYK και ακολούθησε ο Νίκος SV1BSW. όλοι ακούστηκαν πολύ δυνατά full display. Oπως μου είπε ο Νίκος ακουγόμουν αρκετά καλά στην Αθήνα, στην συχνότητα απλά δεν είχε κίνηση.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ
ΤΟΥΡΛΑ 1492m. ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μ' αυτούς τέλειωσα και τις επαφές για το SOTA. Λίγο κολατσιό ενώ ο Γιάννης ήδη είχε αρχίσει να μαζεύει. Επιστροφή από τα ίδια ανανεωμένοι για νέες αναβάσεις.