Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

SV/PL-169 ΧΕΛΜΟΣ ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ 2355m. SUMMITS ON THE AIR ΠΕΜΠΤΗ 20/12/2012


ΧΕΛΜΟΣ ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ 2355m. SV/PL-169
ΧΕΛΜΟΣ ΨΗΛΗ ΚΟΡΥΦΗ 2355m. SV/PL-169
Καθημερινά τα ΜΜΕ μας βομβαρδίζουν με την ημέρα της καταστροφής την συντέλεια του κόσμου. Έτσι και εμείς μια μέρα πριν από αυτή αποφασίσαμε να πάμε στον Χελμό μην τυχόν και δεν προλάβουμε…
Ξεκινήσαμε το πρωί στις 07:00 από Τρίπολη και διάμεσου του χωριού Μαζέϊκα ανηφορίζουμε για Καλάβρυτα και Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού.
Όλα είναι κάτασπρα από την μεγάλη παγωνιά. Όμως εμείς αυτές τις συνθήκες θέλουμε, βοριά και πάγο για την ασφαλή κίνηση στο βουνό.
Ο ουρανός είναι σχεδόν κατακάθαρος με κάποια σύννεφα που μοιάζουν απειλητικά, σίγουρα θα κλείσει μέχρι το μεσημέρι. Ανηφορίζουμε το παγωμένο οδόστρωμα μέσα στα χιονισμένα έλατα, φτάνοντας μέχρι το άδειο πάρκινγκ του χιονοδρομικού. Σήμερα το Χ.Κ. Καλαβρύτων είναι κλειστό για συντήρηση, μας βολεύει αφάνταστα αυτό.

Ξεκινώντας από το Σαλέ, πίστα – πίστα ,βγαίνουμε μέχρι το Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. Εδώ πάνω είναι όλα παγωμένα, φοράμε κραμπόν και συνεχίζουμε με πορεία τον δρόμο προς την στάνη, περνώντας από τις κορυφογραμμές μιας και όλα έχουν καλυφτεί από υπερβολικό χιόνι για την εποχή και έχουν γίνει μια τεράστια πλαγιά.

ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Φτάνουμε κάτω από την βάση της κορυφής από εδώ τραβάμε direct μέχρι την ράχη της και ακολουθώντας την, βγαίνουμε στην Ψηλή Κορφή 2355μ. Φυσά δυνατά και έχει χαμηλή θερμοκρασία. Η πουπουλένια βέστα απαραίτητη γιατί θα χρειαστεί να μείνουμε αρκετά.

ΧΕΛΜΟΣ
Ο χώρος είναι περιορισμένος για να απλώσεις κεραία για Portable Operation.

Έχω πάρει μαζί μου τον ιστό του αλουμινίου για καλύτερη αντοχή στους ανέμους και για κεραία θα χρησιμοποιήσω την Inverted V για τους 14 ΜΗΖ.
SV3GLI/P SV/PL-169 2355m.
Το στηρίζω πρόχειρα και το κρατώ με τα πόδια μου ξαπλωμένος στο χιόνι, ενώ ο Γιάννης με την εφευρετικότητα που τον κατέχει δένει τις άκρες της κεραίας δεξιά και αριστερά με τα πιολέ βυθισμένα στο χιόνι. Αρχίζω εκπομπή στους 14.285 Mhz. Το σποτ δεν πέρασε αλλά για καλή μου τύχη με σποτάρει ο συνάδελφος G0RQL ο DON από την Αγγλία, γίνονται επαφές με συναδέλφους από ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω να συνεχίσω αλλά τα εμπόδια πολλά. Το στυλό παγώνει και δεν μπορώ να γράψω, η μπαταρία αρχίζει να χάνει δύναμη από το κρύο, το μικρόφωνο και το μηχάνημα πιάνει χιόνι και όλα αυτά με τα ξυλιασμένα χέρια μου από τον πάγο με αναγκάζουν να σταματήσω αφού πρώτα τους ευχαριστήσω και τους ευχηθώ για τα Χριστούγεννα.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα σύννεφα γίνονται απειλητικά, έτσι τα μαζεύομαι και επιστρέφουμε από τα ίδια. Μόλις που προλάβαμε να φτάσουμε στο Τηλεσκόπιο Αρίσταρχος. Το σύννεφο έκλεισε όλο τον Χελμό. Τώρα θα κατεβούμε μέσα από την πίστα χωρίς ορατότητα, βλέποντας την σήμανση της.

Φτάνουμε στο Σαλέ του χιονοδρομικού και από εκεί επιστροφή για την Τρίπολη.

Εύχεται ο ένας στον άλλον, Καλά Χριστούγεννα μιας και δεν πιστεύουμε στις βλακείες για το τέλος του Κόσμου.