Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

SV/PL-069 ΓΑΪΤΑΝΟΡΑΧΗ ΠΑΡΝΩΝΑ1802m.SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 02/12/12

ΠΑΡΝΩΝΑΣ
Μια γρήγορη εξόρμηση στο ορεινό όγκο του φθινοπωρινού Πάρνωνα με ανάβαση στην κορυφή Γαϊτανοράχη με υψόμετρο 1802m.

Στον Πάρνωνα αυτή την εποχή συλλέγεις τις καλύτερες εικόνες της φύσης. Περνώντας από το Καστρί και τον Άγιο Πέτρο βλέποντας τα φυλλώματα της καστανιάς με τα φύλλα που πέφτουν ίσως να είναι και η καλύτερη εικόνα. Μετά τον Τάνο ποταμό στρίβουμε στην διασταύρωση για το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ Σπάρτης διασχίζοντας το ελατοδασος που περιβάλλεται από ελαφριά ομίχλη το νιώθεις να σε καλεί, να αφουγκραστείς τη φύση και να νιώσεις σεβασμό στο δάσος.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΛΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΪΤΑΝΟΡΑΧΗ
Η κύρια κορφή του, το Κρόνιο ή Μεγάλη Τούρλα με υψόμετρο 1935m, γυμνή, πετρώδες, περιμένει τα χιόνια του χειμώνα. Εμείς συνεχίζουμε για την ΓαΪτανοράχη λίγο πιο κάτω από την διασταύρωση για Καστάνιτσα στρίβουμε αριστερά στο χωματόδρομο προς τον Άγιο Βασίλειο. Σε 1,200 μέτρα αφήνουμε το αμάξι και ανεβαίνουμε το εμφανές μονοπάτι που σε οδηγεί στην κορφή σε 30 λεπτά περίπου.
SV/PL-069 - SV3GLI/P
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και SOTA. Στήνουμε την κεραία με αρκετό αέρα, στην προσπάθεια να την σταθεροποιήσουμε, ξεκολλά το κεντρικό καλώδιο. Το επισκευάζουμε πρόχειρα και υπό την απειλή βροχής ξεκινώ στα βραχέα, κάνω συνολικά 17 QSO, αρχίζει να βρέχει για τα καλά, μαζεύουμε άρον –άρον τον εξοπλισμό και αναχωρούμε από την κορφή. Φτάνουμε στο αμάξι και αφού βγάλαμε τα βρεγμένα αδιάβροχα φεύγουμε αμέσως.


Στο δρόμο μας είναι το καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, δεν παραλείψαμε να χαιρετίσουμε τον φίλο μας τον Κώστα, τον φύλακα του καταφυγίου.


ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΗΛΙΑΚΟ ΡΟΛΟΪ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ




Μετά από λίγο αναχωρούμε, ενώ συνεχίζει να βρέχει κάνοντας το δάσος ακόμη πιο όμορφο, μια στάση για ένα ρακόμελο στον Άγιο Πέτρο και επιστροφή σπίτι.