Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

SV/PL-133 ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356m.SUMMITS ON THE AIR ΚΥΡΙΑΚΗ 11/11/2012

SV/PL-133 SV3GLI/P
Ένα βουνό του Όρους Λυρκείου στο νόμο Αργολίδος με χαμηλό υψόμετρο 1356m. αλλά με μεγάλη θέα . Σ’ αυτό ήταν και η κυριακάτικη εξόρμηση μας.
Για να φτάσεις εκεί από Τρίπολη, μετά την σήραγγα Αρτεμισίου στριβείς δεξιά για Νεοχώρι και αμέσως μετά περνάς κάτω από την γέφυρα προς κεφαλόβρυσο – Φρουσιούνα κλπ. Ανηφορίζεις περίπου 2 χιλιόμετρα επί του δρόμου και παρκάρεις απέναντι από το εξωκλήσι στο χωματόδρομο με τα αρχαία κτίσματα.

SV/PL-133 ΜΕΛΙΔΟΝΙ 1356m.
Ξεκινήσαμε από το εμφανές μονοπάτι γιδόστρατα μιας και η περιοχή έχει κτηνοτροφία, κυριολεκτικά το βουνό σείεται από τα κουδούνια των κατσικιών. Το μονοπάτι σε οδηγεί ως την κορυφή σε 1:30 min.


SV3GLI/P  ΚΩΣΤΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ
Στην κορυφή υπάρχουν ερείπια ξερολιθιάς πιθανόν από εξωκλήσι. Ακριβώς εκεί βρίσκεται το υψομετρικό κολωνάκι του Γ.Υ.Σ





Ανατολικά φαίνεται το Ναύπλιο η θάλασσα και το μπούρτζι, ο κορινθιακός κόλπος βορειότερα, πίσω μας η Τρίπολη, το Αρτεμίσιο στο βάθος ο Ταΰγετος και απέναντι μας η Ζήρεια κλπ.Έστησα την κεραία βραχέων, σύνδεσα το ALINCO DX-70. Πρώτη επαφή με τον εννιάχρονο Bran YO3IPH ακολούθησαν άλλες 40 επαφές ως συνήθως χαμός ο ένας πάνω στον άλλον. Προσπαθώ να δώσω σε όλους όμως ένας συνάδελφος ραδιοερασιτέχνης μου λέει ότι δύσκολα ακούγομαι λόγω ότι ακριβώς δίπλα μου κάποιος κάνει contest. Συνεχίζω στα VHF αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φόρα δεν απαντά κανείς.
SOTA
SUMMITS ON THE AIR
Τα μαζεύουμε σιγά – σιγά και αφού κολατσίσαμε παίρνουμε το μονοπάτι της επιστροφής. Ευχαριστημένοι για την σύντομη και ωραία εξόρμηση και τις επιτυχημένες επαφές. Ο Γιάννης όσο εγώ έκανα επαφές στην κορυφή σχεδίαζε την επομένη εξόρμηση με κάθε λεπτομέρεια

Πάντα ψηλά και πολλά 73