Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

SV/PL-129 ΤΣΕΜΠΕΡΟΥ 1252m. SUMMITS ON THE AIR - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/10/2012


SV/PL-129 SV3GLI/P
Ο καιρός καλά κρατεί και τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται .
Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε για την Τσεμπερού. Η τσεμπερού είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Βεβαία έχει δεχτεί μεγάλα πλήγματα. Μέσα στην τελευταία πενταετία έχει καεί 3 φορές !

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ SV/PL - 129 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012
Το άλλο μεγάλο πλήγμα είναι οι ανεμογεννήτριες! Α να μην ξεχάσω έχει και την μεγάλη κεραία της ΕΡΤ και τοπικούς αναμεταδότες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ
Το τελευταίο ήταν και ο μεγάλος προβληματισμός που είχα για αυτό το βουνό. Φοβόμουν μπούκωμα του μηχανήματος μιας και δεν υπάρχει γείωση και η εγκατάσταση της κεραίας είναι πρόχειρη.
Ευτυχώς όμως το YEASU FT 897D αποδείχτηκε αναίσθητο έχοντας μαζί του και το antenna tuner.FC-30.

YEASU 897D PORTABLE
Πρώτα έβαλα φωνή στα VHF ως συνήθως στους 145.375 Mhz αλλά λογω ότι ήταν καθημερινή όσο και εάν φώναξα δεν ακούστηκε κανείς!
Έτσι ξεκίνησα στους 14.285 USB στην αρχή φάνηκε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί chasers αλλά μετά έγινε πραγματικά της τρελής! Η Αγγλία είχε την τιμητική της . τα σήματα μου 5-9 , 5-8 κ.λ.π.


Συνολικά έγιναν 32 QSO.
Θαυμάσαμε την θέα , είδαμε ότι θέλει πολύ χρόνο να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Μεγαλόπολη Σπάρτη μιας και το έργο προχώρα αργά.

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Ενώ ο αγωγός του φυσικού αέριου προς το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη κινείται γρήγορα, μεγάλο μέρος της διαδρομής του είναι ορατό από ψηλά.

Άλλη μια σοταδικη εξόρμηση πέρασε στην ιστορία!