Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

SV/PL - 167. ΠΑΡΝΩΝΑΣ 1935 m. SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΚΥΡΙΑΚΗ 29 / 04 /2012

Συνεχίζοντας την περιπλάνηση μας στα βουνά της Πελοποννήσου βρεθήκαμε στον Πάρνωνα και συγκεκριμένα στην Μεγάλη Τούρλα με υψόμετρο 1935 m.

ΠΑΡΝΩΝΑΣ 1935 m.
Κυριακή πρωί έχοντας καλό καιρό, πήραμε το μονοπάτι λίγο πιο κάτω από το καταφύγιο. Η διαδρομή μας σηματοδοτημένη περνά μέσα από το ρέμα συναντώντας τον δρόμο ανά διαστήματα και συνεχίζει και πάλι στο ρέμα που σε αρκετά σημεία έχει χιόνι και πεσμένα δέντρα κατά την πορεία μας για το οροπέδιο. Σε 2:30 είμαστε στην κορυφή του Πάρνωνα ή αλλιώς Κρόνιον.


Στήνουμε την κεραία χωρίς καθυστέρηση και αμέσως ξεκινάω τις επαφές για το πρόγραμμα SOTA .


SV3GLI/P
 Οι πρώτες επαφές γίνονται με τον Ντίνο SV3IEG/P και τον Κώστα SV1KYQ/P που βρίσκονται στον Παρνασσό στην κορυφή Γεροντόβραχος με υψόμετρο 2396 m. Ο Κώστας SV1KYC, ο Δημήτρης SV1MRV, ο Στράτος SV1JRS, ο Τάκης SV1MQJ,ο Τάσος SV1NZT, ο Γιώργος SV1JCO, ο Δημήτρης SV1NPO,και ο Χρήστος SV1JGP απαντούν στις κλήσεις που κάνω στα VHF και στην συχνότητα 145.375 Mhz.



Βγάζουμε φωτογραφίες και αναχωρούμε από την κορυφή, κατεβαίνοντας πάμε στο εκκλησάκι του Πρ.Ηλια που βρίσκεται στο οροπέδιο.



ΠΑΡΝΩΝΑΣ - ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΠΡ. ΗΛΙΑ
Το οροπέδιο του Πάρνωνα είναι καταπράσινο, ακόμη υπάρχει νερό στην εποχική λίμνη, που το χειμώνα την βρίσκουμε παγωμένη.





Φεύγουμε από το οροπέδιο ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Συνολικά κάναμε 6 ώρες μαζί με τις στάσεις.