Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

SV/PL - 158. ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818 m. SV/PL - 124 ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ 1860 m. SUMMITS ON THE AIR SOTA. ΚΥΡΙΑΚΗ 22 / 04 /2012

Κυριακή του Θωμά, ότι πρέπει για μια ορειβατική εξόρμηση κοντά στην Τρίπολη, για να βρούμε και πάλι την φόρμα μας, αφού είχε προηγηθεί η κατανάλωση του οβελία και κοκορετσιού μετά μεγάλης οινοποσίας και γλεντιού την Κυριακή του Πάσχα.


Πρόκειται για δυο κορφές που βρίσκονται στο χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας. Η ανάβαση εύκολη, είναι μόνο 40 λεπτά από το σάλε του χιονοδρομικού, με καλό καιρό για την εποχή και θερμοκρασία περίπου 7 βαθμούς Κελσίου. Στήνουμε την κεραία αμέσως όταν φτάνουμε στην Μαύρη Κορφή  1818 m. και χωρίς  καθυστέρηση αρχίζω τις συνομιλίες.

SV/ PL - 158 ΜΑΥΡΗ ΚΟΡΥΦΗ 1818 m.


Πρώτος όπως πάντα ο καλός συνάδελφος Στράτος SV1JRS, ο Γιώργος SV3MGG από την Αρχαία Κόρινθο, ο Τάσος SV8MQB και ο Αντώνης SV8MQP από την Αίγινα , ακούγονται όλοι τους πεντακάθαρα και δυνατά. Αφού τους ευχαριστήσω και τους υπενθυμίσω ότι θα γίνει και η κορφή Βουρβούλα, τα μαζεύουμε γρήγορα, για την άλλη κορφή.

Συνεχίζουμε την πορεία και πάλι από το σάλε του χιονοδρομικού κέντρου της Οστρακίνας ανηφορίζοντας την περιφερειακή πίστα μέχρι σχεδόν την τελευταία στροφή για το Σφεντάμι από εκεί πλέον τραβάμε δεξιά και ευθεία πάνω ανεβαίνοντας στο διάσελο, όπου εμφανίζεται η προκορφη της βουρβούλας στο βάθος απέναντι. Σε λίγα λεπτά είμαστε στην κορφή και στήνουμε την κεραία YAGI GAMMA MATCH 3 ELEMENTS 7 DB έχοντας μαζί μου τον YEASU FT- 897D που διαθέτει ενσωματωμένες μπαταρίες και είναι έτοιμος για χρήση.

SV/PL - 124. ΒΟΥΡΒΟΥΛΑ 1860 m

Ο SV3GLI/P ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΟΣΤΡΑΚΙΝΑ SV/PL - 021
YEASU FT 897D
Αρχίζω τις επαφές στα VHF με διαμόρφωση FM με το κοντινό Ναύπλιο και τον Δημήτρη SV3BTO, ο Στράτος SV1JRS ακούγεται αμέσως μετά, ( Οφείλω να τον ευχαριστήσω και μέσα από το site γιατί είναι πάντα στον αέρα και βοηθά το πρόγραμμα SOTA ). Στην συνέχεια οι φίλοι και συνάδελφοι Σοτάδες SV1JCO Γιώργος και ο Κώστας SV1KYQ, από την Αθήνα. Η τελευταία επαφή γίνεται με τον Σπύρο SV8NAJ. Αυτή η Ζάκυνθος πάντα περνά από το Μαίναλο. Με τον Σπύρο SV8NAJ γίνονται αρκετές δοκιμές και με μικρότερη ισχύς, με φορητά και οι δυο μας και ακουγόμαστε περίφημα !
ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΦΟΡΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ SV8NAJ
Τελειώνω τις επαφές, είναι ώρα για κολατσιό, χαζεύουμε τις γύρω κορφές, έχει καταπληκτική ορατότητα με καλή διαύγεια. Μένουμε λίγη ώρα και ξεκινάμε την κατάβαση μας.


ΓΙΑΝΝΗΣ
Σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαστε στο χώρο του χιονοδρομικού κοντά στην πίστα του Παν.

Βρίσκω ένα παρατημένο έλκηθρο που πάνω του είναι εμφανείς τα σημάδια του χρόνου και η ταλαιπωρία. Χωρίς να χάσω ούτε λεπτό ανεβαίνω και ξεκινώ την κατάβαση! Δυστυχώς η χιονουρα τελειώνει πιο κάτω, βέβαια γίνεται χαμός από τα γέλια !!

Όταν έχεις καλή παρέα Και ξέρεις να περνάς καλά όλα είναι υπέροχα !