Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

SV/PL - 098. ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 m. SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΣΑΒΒΑΤΟ 31 / 03 /2012

Με το πρώτο φως της ημέρας, πίνοντας τον καφέ μου, καθημερινά αγναντεύω το Αρτεμίσιο. Το βουνό όπου ξεκινήσαμε την ορειβασία.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 m
 Ένιωσα μια νοσταλγία καθώς το έβλεπα να στέκει και λούζεται σιγά – σιγά από το φως του Ήλιου.
Έχουμε πολλά χρόνια να πάμε, το Σάββατο θα ανέβουμε, δεν θέλει πολύ συζήτηση.
Πράγματι το Σάββατο αφού κάναμε τα ψώνια της εβδομάδας, επιστρέφουμε σπίτι και ετοιμάζουμε τον εξοπλισμό ( εδώ που τα λέμε πάντα έτοιμος είναι, μόνο νερό βάζουμε και κολατσιό).

  Γραμμή για Νεστάνη με κατεύθυνση προς το Μοναστήρι Γοργοεπηκόου Παναγίας περνώντας από κάτω από τον βράχο του Γουλά, ανηφορίζουμε τον καινούργιο ασφαλτόδρομο που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, μέχρι την βρύση του Μπρακατσάκι , έως εδώ με το αμάξι.

ΒΡΥΣΗ ΜΠΡΑΚΑΤΣΑΚΙ
Από εδώ και πέρα με τα πόδια από την γνωστή διαδρομή φτάνουμε στην παλιά ερειπωμένη στάνη, βαδίζουμε στο μονοπάτι για την κορφή όπου υπάρχει αραιή σήμανση.

ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 m.

Πίσω μας ο Κτενιάς με λιγοστές χιονούρες τον ακούω να λέει << ελάτε κ’ από εδώ δεν έρχονται συχνά εδώ στην κορφή !>> του δίνω τον λόγο μου ότι θα τον επισκεφτούμε κ’ αυτόν το επόμενο Σάββατο.



Σε 1: 50 λεπτά φτάνουμε στην κορφή. Στήνουμε την κεραία μας την YAGI 3 ELEMENTS 7 DB και αρχίζω τις επαφές με ισχύ που δεν ξεπερνά τα 4 Watts. Πρώτος ακούγεται ο Γιώργος SV3MGG από την Αρχαία Κόρινθο ακολουθεί ο Τάκης SV1MQJ από το Κερατσίνι, στην συνέχεια ο Μάνος SV1CC από την Αθήνα, ο Σωκράτης SV1EGN από την Νίκαια και ο φίλος SV1JRS Στράτος από τον Αγ. Δημήτριο. Όλοι τους εκλεκτοί συνάδελφοι που προάγουν τον ραδιοερασιτεχνισμο.

SV3GLI  ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ 1772 m PL -98
 Αφού τελειώνουμε με τις σχετικές φωτογραφίες, κάνουμε το κολατσιό μας σχεδιάζοντας την επομένη πεζοπορία.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Επιστροφή από την ίδια διαδρομή. Κάποιες από τις πολλές πηγές που συναντάμε ξεχειλίζουν από τις υπερχειλίσεις, σχηματίζοντας ρυάκια που καταλήγουν στο φαράγγι του Ίναχου.
ΓΑΡΓΑΡΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟ ΛΥΡΚΕΙΟ
Με στεναχωρεί το θέαμα που αντικρίζω στο Λύρκειο απέναντι να χει χιλιοκοπεί από δρόμους για να φτάσουν στην κορφή να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες, την πολυσυζητημένη πράσινη ανάπτυξη που στο πέρασμα της διαλύει την χλωρίδα και την πανίδα του περιβάλλοντος άλλωστε ευκολότερα φυτεύεις ανεμογεννήτριες παρά δέντρα!


Δροσιζόμαστε από το νερό που τρέχει από την βρύση  του Μπρακατσάκι, επιστρέφοντας στην Τρίπολη γεμάτοι ενέργεια.