Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

SV/PL - 097. ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m. SUMMITS ON THE AIR - SOTA ΣΑΒΒΑΤΟ 07 / 04 /2012

Η εβδομάδα περνά γρήγορα και είχα υποσχεθεί ότι θα επισκεφτούμε τον Κτενιά 1635 m.
Οι υποσχέσεις πρέπει να τηρούνται και να πραγματοποιούνται.

ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m.
Ο καιρός καλός, η διαδρομή μας ξεκινά πάλι από την Νεστάνη λίγο πιο πάνω από τον βράχο του Γουλά. Περνώντας την στάνη πιάνουμε την ανηφόρα έχοντας δεξιά τον βράχο του Γουλά, φτάνουμε πάνω στα λιβάδια και από εκεί ανηφορίζουμε την κορυφογραμμή μέχρι κάτω από την κορφή του Κτενιά όπου είναι βραχώδες. Έτσι με συμβούλευσε ένας καλός φίλος από την Νεστάνη, γνώστης της περιοχής.



 Ακριβώς κάτω από την κορφή υπάρχει ένα πέρασμα που σε βγάζει στην ράμπα για την κορυφή. Πράγματι βγαίνουμε στην κορυφή μετά από 2 ώρες.


 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ, ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ

ΚΤΕΝΙΑΣ 1635 m.
 Μπροστά μας το Αρτεμίσιο και στα πόδια μας γκρεμός από την μεριά της Αργολίδας. Από την αντίθετη μεριά το χωριό Λουκά και στο βάθος η Τρίπολη. Στήνουμε την γνώστη πλέον κεραία που εμπιστεύομαι περισσότερο την YAGI 3 ELEMENTS 7 DB PORTABLE , για ασύρματο έχω μαζί μου το YEASU FT – 897.


YAGI VHF ANTENNA PORTABLE

YEASU FT - 897 D
Ξεκινώ τις επαφές αμέσως, όλοι οι καλοί φίλοι είναι στην ακρόαση, ο Τάκης SV1MQJ, ο Δημήτρης SV1MRV ο Νίκος SV1IZY, ο Τάσος SV1NZT, ο Στράτος SV1JRS και ο Βασίλης SV1ASV όλες οι επαφές είναι από την πόλη της Αθήνας.

SV3GLI/P

Καθόμαστε αρκετά αλλά πάντα έρχεται η ώρα της επιστροφής , πάλι από την ίδια διαδρομή.




Στην Νεστάνη κάνουμε στάση στο καφενείο του χωριού να πιούμε μια μπύρα και να δούμε και τον φίλο μας που μας πληροφόρησε για την διαδρομή.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στην πόλη.