Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

SV/MC - 006 ΒΟΡΑΣ – ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 2524 m. ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11/2011


Συνήθως πολλοί ορειβάτες κάνουν πρώτα τα βουνά χωρίς χιόνι και κατόπιν κάνουν μια χειμερινή επανάληψη με χιόνι όταν αυτό είναι εφικτό, χωρίς να αποτελεί όμως κανόνα.

Στα χρόνια που ασχολούμαστε με την ορειβασία έχουμε διαπιστώσει ότι εμείς πρώτα πάμε και κάνουμε χειμερινή ανάβαση και μετά πάμε να δούμε κάποια πράγματα που όταν σκεπάζονται από το χιόνι χάνονται κυριολεκτικά.

Έτσι την Κυριακή 27/11/2011 πραγματοποιήσαμε την ανάβαση στο Βόρας - Καϊμάκτσαλαν 2524 m. 

SV/MC - 006 ΒΟΡΑΣ - ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 2524 m.
Σάββατο πρωί όλα έτοιμα, ότι χρειαζόμαστε ήταν τακτοποιημένα με σειρά στο αμάξι. Ένας τελευταίος έλεγχος και αναχωρούμε από την Τρίπολη στις 11:00. Ο καιρός ήταν καθαρός και μαζεύουμε τα χιλιόμετρα γρηγορότερα. Μια σύντομη στάση στην Λαμία για φαγητό και ξεκούραση. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην εθνική οδό και το απόγευμα μας βρίσκει στα Τέμπη. Η ήμερα είναι μικρή και νυχτώνει γρήγορα, το υπόλοιπο ταξίδι μας γίνεται με τα φώτα μέχρι την Έδεσσα, όπου και διανυκτερεύουμε.

Μένουμε στο ξενοδοχείο ΧΕΝΙΑ. Το ξενοδοχείο είναι κοντά στο κέντρο της πόλης. Ευκαιρία να δούμε την πόλη που είναι ήδη στολισμένη για τα Χριστούγεννα. Κάνει αρκετό κρύο και μπαίνουμε σε ένα ψητοπωλείο να πιούμε ένα κρασάκι και να σχεδιάσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες για το βουνό. Επιστρέφουμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο για ύπνο.

Ξημέρωμα Κυριακής ο καιρός καλός ότι πρέπει για βουνό, καλύτερος δεν γίνεται ! Έχει βέβαια παγετό και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά καθόλου χιόνι εάν και είναι τέλη Νοέμβριου. 

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ
ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΙΟΝΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΓΟ !
Φτάνουμε στο χιονοδρομικό κέντρο, φορτωνόμαστε τα σακίδια μας με τον εξοπλισμό και ξεκινάμε. Πιο πίσω ακολουθούν και άλλοι ορειβάτες. Σε 1 και 10 λεπτά είμαστε στο εκκλησάκι του Πρ. Ηλία. Ετοιμάζουμε τον εξοπλισμό, στήσιμο κεραιών και ασύρματου για να γίνουν επαφές για το πρόγραμμα SOTA – SUMMITS ON THE AIR . 

SV2/SV3GLI/P
ΓΙΑΝΝΗΣ
Σιγά – σιγά δεχόμαστε πλήθος ερωτήσεων από τους ορειβάτες που φτάνουν στην κορυφή. Τι είναι αυτό ; τι θα κάνετε ; θα τα μαζέψετε πάλι ή θα τα αφήσετε στη κορυφή; Ευκαιρία ήταν να εξηγήσω στο κόσμο τι είναι ραδιοερασιτεχνισμος και βέβαια τι είναι το SOTA. Το ενδιαφέρον κορυφώνεται και όλοι παρακολουθούν την διαδικασία . Αρχίζω τις επαφές με τους φίλους μας από την Κατερίνη τον Γιώργο SV2NCH και τον Αδάμο SV2KGA που βρίσκονται σε διπλανή κορυφή για επαφές SOTA. Τον Νίκο SV2IPF, Τον Νίκο SV2IPM mobile, τον Γιώργο SV2DVE, τον Δημήτρη SV2HTC από την Θεσσαλονίκη ,τον Κώστα SV2HJW από την Κοζάνη , ακολουθούν οι συνάδελφοι SV2IPV Δημήτρης , SV2FLM Λάζαρος , SV2FLL Γιώργος από την Κατερίνη , τελευταία επαφή γίνεται με τον Σπύρο SV4CDB που βρίσκεται στο βουνό Νεραΐδα στην κορυφή TL -57 Μπουντούρα 2074 m. για επαφές SOTA . Θέλω να κάνω και άλλες επαφές αλλά ο χρόνος μας πιέζει. Βγάζουμε φωτογραφίες και κατεβαίνουμε. Πρέπει να κάνουμε γρήγορα γιατί το ταξίδι είναι μεγάλο και νύχτα. Στις 14:30 φεύγουμε από το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν. Φτάνουμε Τρίπολη αργά το βράδυ, κλείνοντας των κύκλο ταξιδιών για τις δέκα περιφέρειες για το πρόγραμμα SOTA.