Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

SV/PL -168 ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1559 m.SUMMITS ON THE AIR. ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ο καιρός καθαρός, λιακάδα, τέτοιες μέρες πρέπει να τις εκμεταλλεύεσαι ιδίως στην Αρκαδία την εποχή του φθινόπωρου. Τι καλύτερο για πεζοπορία σε ένα κοντινό βουνό με γρήγορη πρόσβαση. Επιλέξαμε την Επάνω Χρέπα μιας και είχαμε καιρό να πάμε. Ευκαιρία για τον Κώστα να την ενεργοποιήσει για το πρόγραμμα SOTA ( SUMMITS ON THE AIR). Λίγα βασικά εφόδια στα σακίδια ( εε δεν θέλει να κουβαλάς κ το σπίτι σου μαζί ! ) έξαλλου το Σεπτέμβρη του 1997 είχαμε κάνει διανυκτέρευση σε αντίσκηνο στην κορφή.
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ  7/11/1997
Ανηφορίζουμε με το αμάξι για το χωριό Περιθώρι κ’ αφού το διασχίσουμε ακολουθούμε το δρόμο για το μοναστήρι όπου και παρκάρουμε.


Η πορεία μας ξεκινά από την εκκλησία Σωτηρίτσα περνώντας από την   πηγή  και ανηφορίζουμε  μέχρι την ράχη του βουνού.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ
ΠΗΓΗ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ
Περνάμε τις δολίνες ,διασχίζουμε το ελατοδάσος και βγαίνουμε στο γυμνό  για την κορφή ,σύντομα φτάνουμε μόλις σε 45 λεπτά.


SV/PL - 168 ΕΠΑΝΩ ΧΡΕΠΑ 1559 m.
Ο Κώστας στήνει τον ιστό με την J POLE για τα VHF και ένα δίπολο για 20 μέτρα . Αρχίζει τις κλήσεις στον ασύρματο και εγώ χαζεύω με τα κιάλια τις άλλες κορφές του Μαινάλου, και να στον ΑΪντίνη βλέπω άλλους δυο ορειβάτες , το καλούσε η μέρα ,ποιος θα την άφηνε ανεκμετάλλευτη ;

SV/PL -126 ΑΪΝΤΙΝΗΣ 1849 m.
Ο Κώστας κάνει επαφές στα 2 μέτρα με τον Κανάρη SV1GZH, τον φίλο του Κώστα SV1KYQ, τον Γιώργο SV1HAK από την Ηλιούπολη και τον Στράτο SV1JRS από τον Αγ. Δημήτριο.


SV3GLI /P

Στα 20 μέτρα γίνεται χαμός από τα Contest και δεν καταφέρνει να βρει κενή συχνότητα για κλήσεις. Ξεστήνουμε τις κεραίες, ανάβουμε και το καντήλι στο προσκυνητάρι του Προφήτη Ηλία και αναχωρούμε γρήγορα για κάτω. Ένα βουνό που προτείνεται για την εύκολη πρόσβαση του και την αισθητική του τοπίου, γρήγορα και με λίγα έξοδα για ορειβάτες και Σοτάδες.

Πάντα ψηλά