Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

SV/TH – 012 628 , 628 m. SUMMITS ON THE AIR 15,16 /10/2011

Περιφέρεια Θράκης ένας μακρινός προορισμός για τον κάτοικο της Τρίπολης , αλλά όχι άφθαστος .

ΚΟΡΥΦΗ 628 SV/TH - 012

Όπως είχα σχεδιάσει στα πλαίσια του SOTA αυτή η περιφέρεια είχε σειρά να γίνει . Μόνο που αυτό το Σ/Κ ο καιρός θα ήταν χάλια, όλα τα προγνωστικά μοντέλα καιρού το έλεγαν καθαρά.

Περιθώριο αναβολής δεν υπήρχε. Έτσι ξεκινήσαμε από την Τρίπολη με βαριά συννεφιά στις 10:30. Φτάνοντας στην Θήβα άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς . Όσοι ταξίδεψαν εκείνη τη μέρα ξέρουν τι νερό έφαγαν μέχρι και την Λάρισα. Στα ΣΕΑ Λαμίας κάναμε μια στάση για καφέ και από το πάρκινγκ έως το μαγαζί γίναμε παπί, κάπου έχω μια ομπρέλα από την Ρόδο με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να την βρω για ανάλογες περιστάσεις. Άλλη μια στάση στα ΣΕΑ πριν από τα Τέμπη αυτή την φορά για φαγητό . Είναι αργά το απόγευμα και μιλώ στο τηλέφωνο με τον Γιώργο SV2NCH από την Κατερίνη. Μου δίνει πληροφορίες για την διαδρομή και συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη. Πριν την Θεσσαλονίκη πιάνουμε την Εγνατία οδό και πλέον γραμμή για Κομοτηνή οπού και θα διανυκτερεύσουμε. Διαπιστώσαμε ότι η Εγνατία οδός χωρίζει κυριολεκτικά την Ελλάδα στα δυο, μόνο πούλια μπορούν να περάσουν , τα άλλα ζώα είναι παγιδευμένα και αν κάποιο τρυπώσει στον αυτοκινητόδρομο αλίμονο σε αυτό και στον οδηγό που θα το βρει μπροστά του. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την καβάλα δεν υπάρχει ούτε ένα πάρκινγκ. Ευτυχώς πριν την Ξάνθη βρίσκουμε ένα πάρκινγκ και αράζουμε για ένα μισάωρο να ξεκουραστούμε. Στις 22:00 φτάνουμε Κομοτηνή ψόφιοι πια, μετά από πολλές επιλογές ξενοδοχείων επιλέγουμε το καλύτερο με όλες τις ανέσεις . Ώρα να γνωρίσω την Κομοτηνή , ο Γιάννης με ξεναγεί στην πόλη αν και έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

ΧΩΡΙΟ ΑΥΡΑ

Φεύγουμε νωρίς το πρωί βιαζόμαστε να φτάσουμε γιατί θέλουμε να πάμε και στην MC-006 στο Καϊμάκτσαλαν στο γυρισμό. Βγαίνουμε στην Εγνατία οδό και στρίβουμε στον κόμβο της Μεστής , συνεχίζουμε για το χωριό Αύρα, στο δρόμο ρωτάμε ένα κυνηγό που συναντήσαμε αλλά δεν ήξερε την κορφή. φτάνουμε στο χωριό Συκορράχη, ρωτάμε, όλες οι απαντήσεις ήταν αρνητικές. Παίρνω τηλέφωνο τον Γιώργο SV2NCH και αυτός με την βοήθεια SV2KGA μας λέει ότι πρέπει να φτάσουμε και να περάσουμε το χωριό Κίρκη και περίπου 5 -6 χιλιόμετρα θα βρούμε τον δασικό δρόμο προς την κορφή. Συνεχίζοντας την περιπλάνηση μας πιο κάτω βρίσκουμε έναν λεβέντη γέροντα κυνηγό, μετά από τις απαραίτητες συστάσεις μιας και εμείς είμαστε κυνηγοί τον ρωτάμε για την κορφή 628, σκέπτεται λίγο και μας κατατοπίζει ακριβώς για το πώς θα φτάσουμε που θα στρίψουμε πόση ώρα θα κάνουμε. Τον ευχαριστούμε και φεύγουμε γρήγορα μιας και έχουμε χάσει αρκετή ώρα. Περνάμε το χωριό Κίρκη συνεχίζουμε την διαδρομή μας μέσα σε ένα υπέροχο δάσος.


ΓΙΑΝΝΗΣΕπιτέλους φτάνουμε στο δασικό φυλάκιο αφήνουμε το αμάξι φορτωνόμαστε τα σακίδια και με γοργό ρυθμό ανηφορίζουμε τον χωματόδρομο .Ο παγωμένος βοριάς και η χαμηλή θερμοκρασία μόλις 4 βαθμών, αφού στα απέναντι βουνά έχει χιονίσει , μας κάνει να αυξάνουμε βήμα μέσα στην λάσπη. Περίπου σε 50 λεπτά αντικρίζουμε την κορφή. Στην κορφή υπάρχουν κάποια κτίρια, στήνουμε τον ιστό με ένα δίπολο για τα 40M (7 MHz) και την 3 Στοιχείων gamma match για τους 144 MHz. Δυστυχώς το χαμηλό υψόμετρο του βουνού περικυκλωμένο από ψηλά βουνά δεν μπόρεσαν να γίνουν επαφές στα VHF. Στα 40Μ πρώτος ακούστηκε ο Νίκος SV2IPF ακολούθησε ο Γιώργος SV2NCH μετά ο Κώστας SV1YU από το Περιστέρι και ο Μιχάλης SV2HJQ από την Πτολεμαΐδα .

ΔΙΠΟΛΟ 40Μ - 3 ELEMENTS GAMMA MATCH 144 MHZ

SV3GLI/ 7 P

Αφού τελειώσαμε δρόμο γρήγορα για κάτω στο αυτοκίνητο να προλάβουμε και το Καϊμάκτσαλαν. Η ώρα είναι 13:30 καθυστερήσαμε πολύ να βρούμε την πρόσβαση που θα μας οδηγούσε στο βουνό.

Γραμμή για Κομοτηνή και για ανεφοδιασμό καύσιμων, για φαγητό ούτε κουβέντα δεν προλαβαίνουμε. Βάζουμε φωτιά στην άσφαλτο παρά τον πολύ αέρα στην περιοχή της Ξάνθης , ο Γιάννης λέει ότι θα προλάβουμε και πατά το γκάζι ως στο τέρμα. Του λέω θα έρθουν οι κλήσεις φωτιά ,χωρίς πινακίδες θα γυρίσουμε ! και μου απαντά δικό σου είναι το αμάξι ! Όλα τα βουνά Κομοτηνής Δράμας, Καβάλας χιονισμένα. Φτάνουμε στην Θεσσαλονίκη στις 5 το απόγευμα. Μετράμε την απόσταση και το χρόνο που πρέπει να είμαστε στο βουνό δεν προλαβαίνουμε με τίποτα. Το αφήνουμε για άλλη φορά άλλωστε μας αρέσουν μας τα ταξίδια.

Πάλι βρέχει αυτή την φορά παντού μέχρι την Θήβα όπου μας βρίσκει άλλο κακό ,πυκνή ομίχλη δεν βλέπουμε τίποτε ωσότου φτάσαμε στην κάζα, τρομερή καθυστέρηση . Αργά βραδύ πλέον στις 12:30 ήμασταν στο σπίτι μας στην Τρίπολη. Ένα διήμερο στον δρόμο, 1880 KM,καλά περάσαμε.

Ευχαριστούμε τους φίλους μας από την Κατερίνη Γιώργο SV2NCH, Αδάμο SV2KGA, Νίκο SV2IPF, που μας βοήθησαν για αυτήν την εξόρμηση στην Θράκη . Επίσης τον Κώστα SV2LLB Region Manager Μακεδονίας για τις πληροφορίες στην περιοχή, καθώς και τον κυνηγετικό κόσμο για τις πληροφορίες τους.

Θα τα πούμε πάλι σύντομα , ‘73 προς όλους κ’ λαγού μαλλί στους κυνηγούς.

Πάω για κυνήγι να χαλαρώσω!