Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

SV/ ST-113 - SV/EP-049 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 -25 /09 /2011 SUMMITS ON THE AIR - SOTA.

Μια καλοκαιρινή εξόρμηση το φθινόπωρο.

Στα πλαίσια του προγράμματος SOTA έγινε εξόρμηση για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου. Στα σχέδια μας ήταν και η Περιφέρεια Μακεδονίας.

Διαλέξαμε τις κορυφές SV/ ST-113 και SV/EP-049 για Στερεά και για την Ήπειρο αντίστοιχα.

SV/ ST - 113

SV/ EP-049
Αυτή την φορά χρειαζόμασταν ένα διήμερο για τον στόχο μας. Βρήκαμε στους χάρτες την διαδρομή μας, επιλέξαμε να διανυκτερεύσουμε στην Πάργα σε κάμπινγκ ,πολιτισμένα πράγματα χωρίς όμως πολυτέλειες ξενοδοχεία κλπ. Έξαλλου περνάμε εποχή κρίσης! Κανονίσαμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες ετοιμάσαμε τον βαρύ εξοπλισμό μας.

Σάββατο πρωί αναχωρούμε, αφού περάσαμε την ταλαιπωρία της εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών και στην συνέχεια την γέφυρα του Ρίου, γραμμή πλέον για τον στόχο μας. Βέβαια μας θλίβει η εικόνα που αντικρίσαμε κοντά στο Μεσολόγγι με το καμένο δάσος. Αλήθεια τι έγινε αυτός ο εμπρηστής που συνέλαβαν για τις φωτιές στην περιοχή ; Ποια η τιμωρία του; Ρίχνοντας μερικά βρισίδια για την περίπτωση, συνεχίζουμε το ταξίδι μας.

Λίγο πριν την Αμφιλοχία στο χωριό Στάνος είναι η πρώτη κορυφή SV/ ST-113 Πηγαδούλα με υψόμετρο 571 μέτρα. Ήδη είναι απόγευμα και ανηφορίζουμε μέσα στο χωριό από το κακοτράχαλο χωματόδρομο μέχρι το εκκλησάκι. Από εκεί και πέρα διασχίσαμε μια πρόσφατη καμένη περιοχή. Ανεβαίνουμε και γεμίζουμε όλο μουτζούρες και κάπνα, καίνε τα ρουθούνια μας, κλαίνε τα μάτια μας.Φτάνουμε στην κορυφή και στήνουμε γρήγορα τον ιστό με την J POLE PORTABLE για τα VHF αλλά και ένα δίπολο Inverted V για τα 20 Μέτρα. (14 MHz ).


SV3GLI


ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρχίζω τις επαφές με τον Γιώργο SV8GTM από την Κέρκυρα, δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω άλλες επαφές στα VHF. Στα 20Μ η πρώτη επαφή με τον DL5SEG TONI, ο οποίος είναι ομογενής και ζει στην Γερμανία. Άλλες 2 επαφές με τον JOSE από την Ισπανία EB2CZF και τον MAX από την Ιταλία I5QNJ. Δεν περιμένω άλλο μαζεύουμε τον εξοπλισμό και αναχωρούμε για τον επόμενο στόχο.

Φτάνουμε Αμφιλοχία και συνεχίζουμε για την Πάργα διάμεσου Άκτιου, περνάμε ξυστά από τον αεροδιάδρομο και την παραλία στο Άκτιο, βάζοντας κόντρα με το αεροπλάνο, αλλά το κόκκινο φανάρι μας σταματά.
 Αμέσως μετά είναι η υπόγεια σήραγγα κάτω από την θάλασσα, (όχι ότι καταλάβαμε και τίποτα), φτάνουμε Πρέβεζα χωρίς όμως να κάνουμε στάση μήπως και προλάβουμε την δεύτερη κορφή. Αυτό όμως δεν είναι εφικτό, έχει νυχτώσει για τα καλά, Θα την ανέβουμε την επόμενη μέρα.

Είμαστε Πάργα, βρίσκουμε το κάμπινγκ, στήνουμε αντίσκηνο, το πρόγραμμα για την συνέχεια έλεγε παϊδάκι σε ταβέρνα και άφθονη μπύρα !

Το πρωί παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την κορυφή SV/EP-049 Αντίλαλος 311m. Ένα αδιαπέραστο πουρναρόδασος είναι μπροστά μας.
Ξεκινάμε την ανάβαση, το πυκνό της βλάστησης είναι τέτοιο, που σε κάθε βήμα διαπερνά τα ρούχα μας και σκίζει το δέρμα μας. Η ανάβαση εάν και σύντομη φαινομενικά κάνει τα νεύρα μας τεντωμένα, αφού τα πουρνάρια σε κάποια σημεία μας κρύβουν την ορατότητα. Φτάνουμε στην κορφή περιζωμένοι από άγρια βλάστηση. Βρίσκουμε ένα ξέφωτο σε κάτι βράχια και στήνουμε τις κεραίες μας.

SV3GLI - SV/EP - 049
Πρώτη επαφή και πάλι με τον Γιώργο SV8GTM από την Κέρκυρα και ταυτόχρονα με τον Κώστα SV1IA/8 που είναι και Αρκάς στην καταγωγή. Θέλω να τονίσω ότι οι συνάδελφοι από τα Επτάνησα ανταποκρίνονται πάντα και αμέσως στις επαφές. Ακολουθούν 3 επαφές στους 14 MHz με DJ1SD, HB9CKV, IW3SOX/P . Αυτό ήταν, μαζεύουμε και ξεκινάμε την δύσκολη κατάβαση ως τον αυτοκίνητο στην εθνική οδό. Η ώρα όμως είναι 3 το μεσημέρι άρα δεν προλαβαίνουμε να φτάσουμε στην επόμενη κορφή στην Μακεδονία. Περνούμε το δρόμο της επιστροφής για Τρίπολη. φτάνουμε στην Τρίπολη στις 10 το βράδυ γεμάτοι εμπειρίες.